Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Jövőbe mutató mobilitási ötleteket mutat be a ŠKODA AUTO DigiLab és a márka Connenctivity részlege a Genfi Nemzetközi Autószalonon

2018.03.07

Forrás: Porsche Hungaria, Skoda Sajtóközlemény
› A ŠKODA VISION X műszerfalán a kiállítás látogatói többet megtudhatnak a ŠKODA AUTO DigiLab által megalkotott mobilitási és connectivity lehetőségekről
› Az „Innovációs alagút” életre kelti a jövő mobilitását


› A ŠKODA Connect hamarosan Alexa hangvezérléssel is elérhető
›  A ŠKODA márka 2025-ös stratégiájának kulcsfontosságú elemei a digitalizáció és a hálózatba kapcsolás

Mladá Boleslav/Budapest, 2018. március 7. - Bemutatja a holnap mobilitását a ŠKODA AUTO Digilab a 2018-as Genfi Nemzetközi Autószalonon. A most először a kiállításon látható ŠKODA VISION X hibrid tanulmányautó műszerfalán a cseh autógyártó látványosan szemlélteti a márka jelenlegi connectivity és mobilitási szolgáltatásait. A ŠKODA AUTO interaktív betekintést nyújt a modelljei műszaki megoldásaiba, anyagaiba, minőségébe és Simply Clever termékjellemzőibe az „Innovációs alagúttal”, amely a márka 2-es csarnokban található standjának központi eleme. Ezen kívül a látogatók átfogó információkat nyerhetnek a ŠKODA VISION X koncepcióról képernyők és táblagépek segítségével.

A komplett sajtóanyag szövegekkel, fényképekkel és videókkal elérhető digitális prezentációként a https://www.skoda-storyboard.com oldalon.

Már most elkezdődött a digitális jövő a ŠKODA márkánál. A Genfben bemutatott innovatív mobilitási koncepcióink közül sok már ma valóság” – mondja Andre Wehner, a ŠKODA AUTO digitalizációs igazgatója. „A ŠKODA AUTO DigiLab projektjei szemléltetik, miként válik a ŠKODA AUTO autógyártóból integrált mobilitási megoldások szolgáltatójává.

A ŠKODA AUTO DigiLab igazgatója, Jarmila Plachá, hozzáteszi: „Ötletműhelyünkben mindennap az egyéni mobilitást még könnyebbé és kényelmesebbé tevő új és fejlett megoldásokon dolgozunk. Genfben a szakmai vásár látogatói első kézből megtapasztalhatják, miként tehetik egyszerűbbé a hétköznapi életet a ŠKODA AUTO DigiLab innovációi.

A ŠKODA VISION X új városi crossover tanulmány és az „Innovációs alagút” ideális kereteket biztosítanak a jövőbe mutató mobilitási ötletek prezentálásához. A vendégek részletes információkat érhetnek el érintőképernyők segítségével a koncepciójármű számos műszaki és formai innovációjáról. Ám akár helyet is foglalhatnak a VISION X utasterében, és tájékoztatóvideókat nézhetnek meg a tanulmány önálló formai elemként, szabadon álló színes képernyőjén a ŠKODA AUTO digitális mobilitási megoldásairól. A kisfilmek a ŠKODA AUTO DigiLab négy aktuális projektjét mutatják be, ezek közül két kezdeményezés már létező mobilitási szolgáltatás.

A ŠKODA AUTO DigiLab megalapította Csehország egyik legnagyobb autómegosztó platformját HoppyGo néven. Minden ajánlat egyetlen alkalmazásban foglalható és számlázható. A platform havonta nagyjából 250 felhasználóval gyarapodik, minden hónapban körülbelül 30 új jármű kerül a rendszerbe. Jelenleg közel 400 autó elérhető.
Münchenben a DigiLab kezdeményezte a CareDriver mobilitási és szociális szolgáltatást. Különlegesen képzett gondozó szakemberek kísérik el a gyermekeket és a sérülékeny időseket a mindennapjaikban és a szabadidejükben. A ŠKODA AUTO DigiLab részt vett a szolgáltatás kifejlesztésében. A ŠKODA AUTO a startupcéget digitális innovációs központjával támogatja, valamint ötletforrásként és befektetőként szolgál.

A harmadik projekt az intelligens parkolást szolgálja a városközpontokban. Partnereivel a ŠKODA AUTO DigiLab olyan szolgáltatást fejleszt, amely prediktív algoritmusok alapján a vezetőt egy üres parkolóhelyhez vezeti, és közvetlen fizetési lehetőséget is kínál. Ezen kívül a ŠKODA AUTO DigiLab egy egyedi járműmegosztó alkalmazáson is dolgozik, amely egyszerűbbé tenné a közös ingázást, a felhasználóknak az útjukhoz legalkalmasabb járművet is megjelenítené. A valós idejű közlekedési adatokon alapuló alkalmazás még az ideális útvonalat és a pontos érkezési időt is kiszámítja.

Hamarosan Alexa hangvezérlés és okosotthon-funkciók a ŠKODA CONNECT eszköztárában

A ŠKODA AUTO kibővíti a ŠKODA Connect rendszert az Amazon Alexa hangvezérléssel. Az intelligens asszisztenssel a felhasználók az otthonukban is elérhetnek járműinformációkat. Az Alexa képes megválaszolni a futásteljesítménnyel, a hatótávolsággal és a ŠKODA Connect egyéb szolgáltatásaival kapcsolatos kérdéseket. Animációs videók és az Alexa parancsait szemléltető képernyő is látható a ŠKODA AUTO standján Genfben.

Jármű és környezete kommunikációja

A ŠKODA AUTO Connectivity részlege azon dolgozik, hogy a jövőbeli ŠKODA modellekbe jármű-x kommunikációs képességeket integráljon. Az együttműködő közlekedési rendszerek lehetővé teszik a kommunikációt a helyi infrastruktúra, a jármű és más vezetők között. Ez nagyobb biztonságot eredményez, hatékonyabb forgalomszervezést és fokozott vezetési kényelmet. Segít a járművezetőknek a megfelelő döntéseket meghozni, igazodni a forgalmi szituációhoz. A projekt rendkívül fontos a jövőbeli önvezető ŠKODA modellek biztonságának fokozásához, valamint lehetővé teszi, hogy ezek a közlekedési rendszer integrált részeivé váljanak.

A ŠKODA AUTO standján egy különleges összeköttetési fal is megtekinthető, ez tájékoztatja a genfi kiállítás látogatóit e témáról.

A prágai ŠKODA AUTO DigiLab

A ŠKODA AUTO márka 2025-ös stratégiája a jövőbeli vállalati fejlesztések sarokköveiként a digitalizációt és a digitális mobilitási megoldások megalkotását határozza meg. A prágai ŠKODA AUTO DigiLab alapvető szerepet játszik a cseh autógyártó innovációs erejének erősítésében és a digitális fejlesztési szakértelmének bővítésében. A rugalmasan reagáló IT startup cégként létrehozott „ötletgyár” új üzleti modellek, megoldások és termékek kitalálásán és kifejlesztésén dolgozik. Az innovációs központ folyamatosan új digitális megközelítéseket keres ahhoz, hogy a ŠKODA AUTO ügyfelei számára modern mobilitási megoldásokat alkosson. A csapatban több mint 20 szakember dolgozik körülbelül 40 projekten. A ŠKODA AUTO DigiLab feladatai közé tartozik a külső újítókkal, startupokkal és partnerekkel való együttműködés. A ŠKODA AUTO DigiLab egyik oldalhajtása most kezdi meg munkáját az izraeli Tel-Avivban – a világ egyik legdinamikusabbnak tartott IT startup-helyszínén.

ŠKODA AUTO
› az egyik legnagyobb múltú autógyártó a világon. A céget 1895-ben alapították – az automobil születésének hőskorában. A vállalat főhadiszállása a mai napig Mladá Boleslav városában maradt.
› modellkínálatában jelenleg a következő típusok szerepelnek: CITIGO, FABIA, RAPID, OCTAVIA, KAROQ, KODIAQ és SUPERB.
› 2017-ben több mint 1 millió járművet szállított le vásárlóinak világszerte.
› 1991 óta a Volkswagen-csoport tagja. A Volkswagen-csoport az egyik legsikeresebb autógyártó a világon. A ŠKODA a csoport kötelékében függetlenül fejleszt és gyárt járműveket, valamint alkatrészeket, motorokat és váltókat.
› három telephelyen működik Csehországban, gyárt Kínában, Oroszországban, Szlovákiában, Algériában és Indiában főként a csoporton belüli partnerség keretében, továbbá Ukrajnában és Kazahsztánban helyi partnerekkel együttműködve.
› több, mint 30 ezer dolgozót alkalmaz világszerte, és száznál is több piacon működik aktívan.

www.skoda.hu    


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Önvezető, automatizált járművezetés, ; - Škoda ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Ingatlan, építőipar ; Kiállítás, konferencia

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: