Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Világpremier Genfben: A SKODA VISION X tanulmányautó ötvözi a sűrített földgáz (CNG), a benzin- és az elektromos hajtást

2018.03.02

Forrás: Porsche Hungaria, Skoda Sajtóközlemény
Mladá Boleslav /Budapest, 2018. március 2. – A SKODA AUTO a Genfi Nemzetközi Autószalonon bepillantást enged az autógyártás jövőjébe. A SKODA VISION X tanulmányautó újszerűen konfigurált hibrid hajtással készült.


A különösen fenntartható hajtásrendszer a sűrített földgáz (CNG), a benzin- és - két elektromos motorral - az elektromos hajtást ötvözi. A VISION X a SKODA első olyan összkerékhajtású járműve, amelyik nem használ kardántengelyt, ennek egyértelmű előnye a kisebb tömeg és a kedvezőbb fogyasztás. A károsanyag-kibocsátás ennek megfelelően szintén nagyon alacsony, a szén-dioxid esetében például csupán 89 gramm/kilométer. A Crossover benzinmotorja 130 lóerős (96 kilowatt), turbófeltöltős, négyhengeres 1,5 literes TSI G-TEC, amit sűrített földgázzal (CNG) való üzemelésre fejlesztettek, maximális forgatónyomatéka 250 newtonméter, s az első kerekeket hajtja. Az egyik CNG-tartály a hátsó ülés alatt, a másik pedig a hátsó futómű mögött kapott helyet. A két elektromos motor közül az egyik az első hajtásba segít, szíjhajtású indítógenerátor (RSG) rendszerű. Előnye a magas kapacitás, a kis tömeg és a kedvező előállítási költségszint. A másik elektromos motor egy 48 volt feszültségű lítiumion-akkumulátorral működik együtt, menet közben a rekuperáció révén töltődik a rendszer. A 70 Nm nyomaték az elindulás pillanatától rendelkezésre áll, ha szükséges. A koncepciómodell az út- és menetviszonyoktól függően első-, hátsó-, vagy összkerékhajtással üzemelhet. Elektromos üzemben az akkumulátorok kapacitása két kilométer megtételére elegendő, a fosszilis üzemanyagok - van egy tartalék benzintartály is - elégetésével azonban a 650 kilométeres hatótávolság is elérhető. A SKODA Vision X tanulmány a rendszerteljesítmény optimális kihasználásával a 0-100 kilométer/órás sprintet 9,3 másodperc alatt teljesíti, a csúcssebesség pedig megközelíti az óránként 200 kilométert.

ŠKODA AUTO
› az egyik legnagyobb múltú autógyártó a világon. A céget 1895-ben alapították – az automobil születésének hőskorában. A vállalat főhadiszállása a mai napig Mladá Boleslav városában maradt.
› modellkínálatában jelenleg a következő típusok szerepelnek: CITIGO, FABIA, RAPID, OCTAVIA, KAROQ, KODIAQ és SUPERB.
› 2017-ben több mint 1 millió járművet szállított le vásárlóinak világszerte.
› 1991 óta a Volkswagen-csoport tagja. A Volkswagen-csoport az egyik legsikeresebb autógyártó a világon. A ŠKODA a csoport kötelékében függetlenül fejleszt és gyárt járműveket, valamint alkatrészeket, motorokat és váltókat.
› három telephelyen működik Csehországban, gyárt Kínában, Oroszországban, Szlovákiában, Algériában és Indiában főként a csoporton belüli partnerség keretében, továbbá Ukrajnában és Kazahsztánban helyi partnerekkel együttműködve.
› több, mint 30 ezer dolgozót alkalmaz világszerte, és száznál is több piacon működik aktívan.

www.skoda.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Škoda ; Kiállítás, konferencia

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: