Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Az I.D. VIZZION genfi világpremierjével szemlélteti a Volkswagen az új I.D. modellekben rejlő lehetőségeket

2018.02.20

Forrás: Porsche Hungaria, Volkswagen Sajtóközlemény
• I.D. VIZZION: a jövő AUTOmobilja – automatizált és elektromos közlekedéssel
• I.D. VIZZION: innovatív technika teszi az autót különösen tisztaüzeművé, biztonságossá és kényelmessé


•  I.D. VIZZION: futurisztikus utastér és kezelési koncepció
•  Az I.D. családban rejlő lehetőségek: elektromos járművek a kompakt Golf-kategóriától egészen a teljesen automatizált prémiumszegmensig
•  A Volkswagen elektromosjármű-kampánya: 2025-ig húsz tisztán elektromos hajtású modell

Wolfsburg/Budapest, 2018. február 20. – I.D. VIZZION tanulmányában fogalmazta meg a Volkswagen a jövő egyéni mobilitásáról alkotott elképzelését. Elektromos hajtásrendszere különösen tisztává teszi e modellt a forgalomban, míg az automatizált vezetés biztonságossá és jóval kényelmesebbé avatja. A Genfi Autószalonon bemutatkozó innovatív koncepció mindemellett azt is jól érzékelteti, milyen elegáns és érzelmekben gazdag is lehet a jövő autója. Az I.D. VIZZION immár kormánykerék és látható kezelőelemek nélküli utastere az utazás és az időtöltés teljesen újszerű élményét kínálja.

Új szakaszába érkezett a Volkswagen történetének legnagyszabásúbb modell- és innovatív termékkampánya. Az új I.D. család első, tisztán elektromos hajtású modelljeinek bemutatkozását követően a Volkswagen első alkalommal mutat be önállóan közlekedő tanulmányt. A Volkswagen jelenleg minden területen fejleszti modern járműveit, a cél pedig az innovatív technikák alkalmazása a tisztább, biztonságosabb és jóval kényelmesebb autózás szolgálatában. Ezen új erények mentén az autó tovább növelheti jelentőségét és előnyeit a jövő mobilitása szempontjából. Mindemellett e modell olyan ügyfélcsoportok számára is használható, akik – például koruk miatt – már nem vezethetnek.

Az új I.D. VIZZION koncepciómodell a Volkswagen I.D. családjának negyedik tagja. Innovatív technikájával, teljesen automatizált működésével és elegáns formavilágával e prémiumkategóriájú modell jól érzékelteti a Volkswagen jövőbeni elektromos modelljeinek technikáiban és formatervezésében követett irányt.

Az I.D. VIZZION utasterében a mérnökök szisztematikusan aknázták ki az automatizált vezetés kínálta lehetőségeket. A jármű irányításának és felügyeletének feladatát itt a „digitális sofőr” veszi át – immár kormánykerék és látható kezelőelemek nélkül. A „vezető” és utasai előtt mindez a biztonság és a kényelem új dimenzióját tárja fel, a koncepciómodell ugyanis önállóan halad, kormányoz és navigál a forgalomban, idejük igény szerinti kihasználását téve lehetővé a bennülők számára az utazás alatt. A „virtuális házigazda” – akivel hang- és gesztusvezérléssel kommunikálhatnak a bennülők – a digitális ökoszisztéma szerves részeként pontosan ismeri az utasok személyes preferenciáit és egyénileg alkalmazkodik hozzájuk.

Az 5,11 méter hosszú I.D. VIZZION hajtásának rendszerteljesítménye 225 kW, az autó végsebessége pedig 180 kilométer/óra. A 111 kWh kapacitású lítiumion-akkumulátor a fékezési fázisok alatti energia-visszatáplálást is tekintetbe véve akár 665 kilométer hatótávot is lehetővé tesz. Intelligens menedzsmentjük alapjain a két elektromos motor a lehető legmagasabb fokú gazdaságosság jegyében működik együtt, a koncepciómodell mind a négy kerekét meghajtva.

Az új I.D. VIZZION jól mutatja a Volkswagen tisztán elektromos architektúrájában rejlő óriási lehetőségeket, amely a jövő elektromos Volkswagen járműveinek műszaki alapjaként optimális költségszint mellett tesz lehetővé nagy hatótávokat és maximális térkihasználást. 2025-ig a márka több mint húsz tisztán elektromos modellje bemutatását tervezi. Elsőként 2020-ban az I.D.2 mutatkozik be az alsó-középkategória elektromos modelljeként, amelyet rövidesen az I.D. CROZZ3 elektromos SUV-modell, majd a tágas I.D. BUZZ4 követ.

A koncepciómodell egyelőre nem kapható kereskedelmi forgalomban, így nem tartozik az 1999/94/EG irányelv hatálya alá.

A Volkswagen márkáról – Valóra váltjuk a jövőt
A Volkswagen Személyautók a világ több mint 150 piacán van jelen és 14 ország több mint 50 termelési helyszínén gyártja járműveit. A Volkswagen 2017-ben 6,23 millió gépkocsit készített, termékei között olyan „bestsellerek” is szerepelnek, mint a Golf, a Tiguan, a Jetta és a Passat. A Volkswagen jelenleg világszerte mintegy 198 ezer, több mint 7700 tagú kereskedelmi hálózata pedig 74 ezer munkatársat foglalkoztat. A Volkswagen következetesen kívánja előmozdítani az autógyártás fejlődését. Az elektromos mobilitás, az okos mobilitás (Smart Mobility) és a márka digitális átalakulása egyaránt a jövő stratégiai fontosságú, alapvető témakörei közé tartozik.

www.volkswagen.hu    


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Önvezető, automatizált járművezetés, ; - Volkswagen ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; Kiállítás, konferencia

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: