Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A korszerűsített áramellátó rendszer már akár órákig tartó feszültségkiesések ellen is véd

2018.03.14

Forrás: Siemens, Hírek
A Siemens egy új kiegészítő modullal szünetmentes egyenáramú (DC) tápegységgé korszerűsítette a cég Sitop PSU8600 áramellátó rendszerét.


Ennek érdekében az új UPS8600 egyenáramú szünetmentes tápegység (DC UPS) modul a BAT8600 akkumulátor modulokban tárolt energiát használja fel ahhoz, hogy áramkimaradás esetén működőképes állapotban tartsa a rendszert, a puffer modulok által lehetővé tett áthidalási időt pedig a korábbi néhány percről több órára növeli. A PSU8600 egységnek maximum 36, egyenként 4 és 28 V között állítható kimenete van, és mindegyik pufferelhető áramszünet esetén. Arra is lehetőség van, hogy bizonyos kimeneteket szelektív módon lezárjanak, hogy nagy terhelések esetén a lehető legnagyobbra növeljék a pufferelési időt. A Sitop PSU8600 különösen jól használható olyan alkalmazásoknál, ahol szigorú követelményeket támasztanak a megbízhatósággal és az egyszerű integrálhatósággal kapcsolatban. Ilyen terület például az autó-, élelmiszer- és gyógyszeripar, valamint berendezések és különleges célú gépek gyártása. Az új UPS8600 nagyobb rendelkezésre állása következtében ez a tápegység ideális megoldás a vegyipari, továbbá az olaj- és gázipari feldolgozást megvalósító alkalmazások esetén is.
 
A rendszer-csatoló egység (System Clip Link) használatával a DC UPS modul egyszerűen beépíthető a Sitop PSU8600 rendszer hálózatába. Az akkumulátor modul telepítésére hálózaton kívüli, falra szerelhető egységet használnak. A modult pozitív és negatív vezetéken, valamint az energiatároló csatolóegység (Energy Storage Link) két huzalán keresztül kötik össze az UPS8600 rendszerrel. Ez az elrendezés lehetővé teszi, hogy a rendszer automatikusan felismerje az akkumulátor típusát, és meghatározza az akkumulátor töltési állapotát. Az intelligens akkumulátor-irányító rendszer révén hőmérséklettől függő töltés valósítható meg, aminek segítségével növelhető az akkumulátor élettartama. Az akkumulátor modulokat ólom (PB) vagy lítium vasfoszfát (LiFePO4) telepekkel szerelik fel, melyek kapacitása 380 illetve 264 wattóra (Wh). A felhasználók akár öt BAT8600 akkumulátor modult is csatlakoztathatnak egy UPS8600 rendszerhez annak érdekében, hogy tovább növeljék az áthidalható hálózati áramkimaradás időtartamát. A lítium technológiát használó BAT8600 akkumulátor modul különösen hosszú élettartamot biztosít még magasabb környezeti hőmérsékletek esetén is.

A Profinet szabványnak és az OPC UA egységesített architektúrának megfelelő alap PSU8600 modulon keresztül a DC UPS bármikor tud kommunikálni gyakorlatilag bármilyen automatizálási rendszerrel. A felhasználók közvetlenül válaszolhatnak a működési móddal (hálózati vagy puffer üzem), a töltési állapottal, a puffer készenlétével vagy az akkumulátor csere szükségességével kapcsolatos üzenetekre és diagnosztikai információkra. A hálózatba integrálás révén több PC is biztonságosan lekapcsolható az UPS8600 használatával.

A mérnöki munkák rendkívül kényelmesen végezhetők a TIA (teljesen integrált automatizálási) portálon keresztül, míg a diagnosztikai funkciókhoz a WinCC Faceplates vagy a Simatic PCS 7 könyvtár használható. Most készül az új szoftver, ami nyílt integrációt tesz lehetővé Ethernet hálózaton vagy az OPC UA egységesített architektúrán keresztül, kényelmes és rendszer-független mérnöki, üzemeltetési és megfigyelési funkciókat biztosítva.

www.siemens.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: