Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A világ legkeskenyebb, beépített vonali védelemmel rendelkező ívhiba érzékelő eszköze

2018.03.14

Forrás: Siemens, Hírek
A Siemens a 2018. évi világítástechnikai és épületgépészeti kiállításon mutatja be a világ első, beépített vonali védelemmel megvalósított, egy modul szélességű (MW) ívhiba érzékelő eszközét (AFDD).


A most kifejlesztett intelligens készülék észleli az elektromos kábelek íveléses zárlatait, és egyúttal védelmet biztosít túlterhelés és rövidzár ellen. Kritikus értékek esetén a kapcsoló megszakítja az áramkört, így megelőző védelmet nyújt tüzek keletkezése ellen. Keskeny konstrukciójának köszönhetően az 5SV6 típusú ívhiba érzékelő készülék különösen helytakarékos beépítést tesz lehetővé: új elektromos berendezéseknél ezzel 50 százalékos helymegtakarítás érhető el két külön berendezés telepítéséhez képest. Meglevő épületekben könnyen és további helyigény nélkül végezhető el az ívhiba érzékelő készülék utólagos modernizálása. Az IEC 60364-4-42 nemzetközi szabványnak megfelelő AFDD egységeknek, mint speciális alkalmazási területek elismerten legkorszerűbb technológiájának használatát nyomatékosan ajánlják Európa-szerte.
 
Az 5SV6 ívhiba érzékelő készülékkel a Siemens a megelőző tűzvédelmi eszközöknek már a harmadik generációját vezette be az IEC piacra. A vonali védelmet ellátó berendezésektől és hibaáram-védőkapcsolóktól  eltérően ez a készülék nemcsak a párhuzamos, hanem a soros ívhibákat is észleli. A soros ívhibák az elektromos tüzek egyik leggyakoribb okozói. Soros ívhibát kiválthatnak például sérült kábelszigetelések, összenyomott kábelek, hajlított csatlakozók vagy az elektromos berendezések helytelen érintkezései. Az ilyen ívhibák gyors túlmelegedést okoznak, ami végül kábeltűzhöz vezet, ettől pedig lángra lobbanhat az épület. Tehát az ívhiba érzékelő eszközök jelentősen növelik az emberek és vagyontárgyak biztonságát.

Az ívhiba érzékelő készülékek a Siemens integrált Sentron portfóliójának részét képezik. A termékcsoport felöleli a kétféle szélességben készülő, kismegszakítókra vagy kombinált hibaáram-védőkapcsolókra szerelhető 5SM6 ívhiba érzékelő szerkezetet, valamint az új 5SV6 kombinált változatot.

Az ívhiba érzékelő készülékek műszaki alapját a Siemens szabadalmazott SIARC észlelési technológiája képezi: a készülékek folyamatosan mérik a feszültséggel és az árammal, valamint a köztük levő szünetekkel kapcsolatos nagyfrekvenciás (HF) zajok intenzitását és időtartamát. Egy beépített mikrokontroller elemzi ezeket a jeleket és bármiféle szokatlan esemény észlelésekor egy másodperc törtrésze alatt kezdeményezi a csatlakozó áramkör lekapcsolását. Az ívhiba érzékelő készülékek képesek arra, hogy a veszélyes íveket megkülönböztessék az olyan ártalmatlan hibaokoktól, amik például nagyteljesítményű fúrógépek vagy porszívók használatakor fordulhatnak elő.

www.siemens.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Ingatlan, építőipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Siemens ; Kiállítás, konferencia

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: