Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A síkpanel detektoros technológiával megvalósított, új Cios Select mobil C-kar nagyobb pontosságot tesz lehetővé a rutin sebészeti eljárásoknál

2018.03.09

Forrás: Siemens, Hírek
- A legkorszerűbb síkpanel detektoros technológiát használó, pontos képalkotás javítja a betegellátás színvonalát


- Az intuitív érintőképernyős működés növeli a műtőben zajló munka hatékonyságát
- A rendszer 99,8 százalékos rendelkezésre állása3 csökkenti az üzemeltetési költségeket

A Siemens Healthineers a Cios Select1 új változatát az Európai Radiológiai Társaság (ECR) 2018. évi kongresszusán mutatta be. A mobil C-kar most már nemcsak a szokásos képerősítővel használható, hanem a legkorszerűbb síkpanel detektoros technológia is alkalmazható. Emellett számos egyéb olyan tulajdonsággal is rendelkezik, amelyet kifejezetten műtét közbeni képalkotásra terveztek az ortopédiai, baleseti sebészeti, urológiai, fájdalomkezelő és perifériás érsebészeti beavatkozások esetén.

Az új Cios Select most már a közepes árral rendelkező szegmensben is hozzáférhetővé teszi a síkpanel detektor technológiát. Ez azt jelenti, hogy ezentúl a mindennapi sebészeti eljárásoknál is élvezhetik a jobb képminőségből, a nagyobb felbontásból és az igen alacsony sugárterhelésből adódó előnyöket. Különösen a standard sebészeti eljárások esetén javítható a betegellátás színvonala nagy beruházási költségek nélkül. A 21 x 21 cm méretű síkpanel detektor mintegy 20 százalékkal növeli a látómezőt az ugyanolyan kategóriájú képerősítőkhöz képest.2 Ezzel a módszerrel geometriai torzításoktól mentes kép készíthető, és nagyobb szürkeskála felbontás érhető el, így a különféle anatómiai struktúrák pontosabban láthatók.

Az új Cios Select berendezést azzal a céllal tervezték, hogy javítsa a műtőben lezajló munkafolyamat hatékonyságát. Könnyen kezelhető érintőképernyő interfész segítségével a műtőben tartózkodó felhasználók intuitív módon vezérelhetik a mobil C-kart. A sebészek opcionális, vezeték nélküli lábkapcsolóval aktiválhatják a röntgensugaras képalkotást. Ennek az az előnye, hogy kevesebb kábelt kell a padlón vezetni, így a többi berendezés könnyebben mozgatható.

A Cios Select egyéb kiváló tulajdonságai közül megemlíthetjük a rendkívül robusztus hardvert és szoftvert, a rendszer 99,8 százalékos rendelkezésre állását3, valamint az alacsony karbantartási igényt.

A mobil C-karkülönösen nagy szabad nyílása megkönnyíti a gyors és kényelmes pozicionálást. A szabad nyílás, amely  akár 25 százalékkal nagyobb is lehet, nagyobb teret biztosít a beteg körül a klinikai személyzet számára, így a készüléket nem szükséges eltávolítani a műtőasztaltól a sebészeti beavatkozás során.

A síkpanel detektoros technológiával megvalósított Cios Select ötvözi a kiváló minőségű képalkotást a gazdaságos konstrukcióval. Ennek eredményeként olyan rendszer áll rendelkezésre, amely kiváló minőségű képeket készít, könnyen kezelhető és rendkívül megbízható" - mondta Peter Seitz, a Siemens Healthineers sebészeti részlegének vezérigazgatója. “Így javul a betegellátás színvonala a rutin sebészeti beavatkozásoknál, és a költségek is ellenőrzés alatt tarthatók."


1 A Cios Select VA20 fejlesztése jelenleg folyik. A termék az USA-ban nem kapható kereskedelmi forgalomban. Jövőbeni hozzáférhetősége nem garantálható.
2 A jelenleg használt, hagyományos, 23 cm méretű képerősítőkkel összehasonlítva.
3 A rendszer átlagos rendelkezésre állása az összes telepített Siemens mobil C-kart figyelembe véve.
4 Más szállítóktól származó C-karokkal összehasonlítva.

www.siemens.hu  


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Robot, automatika, automata ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: