Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Siemens részt vesz a New York-i LaGuardia nemzetközi repülőtér átalakításában

2018.03.02

Forrás: Siemens, Hírek
Egy nagyszabású átrendezési és építési projekt keretében a New York-i LaGuardia repülőtér teljes átalakítását tervezik.


Ennek eredményeként a repülőtér világszínvonalú közlekedési csomóponttá válik, ahol könnyebben tudják kiszolgálni az ott megforduló évi több tízmillió utast. A Siemens Building Technologies divíziója a Skanska Walsh Joint Venture tervezési és építési vállalkozóval közösen végzi a központi B terminál átalakítását. Ennek során az új, központi terminál komplexumban a Siemens intelligens infrastruktúra megoldásait fogják telepíteni, ideértve az integrált épület-automatizálási valamint tűz- és életvédelmi rendszert.

Az új B terminál sokkal hatékonyabb és biztonságosabb lesz, mint az 1964-ben épült elődje. A Siemens Desigo CC integrált épület-menedzselési platformja fogja felügyelni az épület szükséges automatizálási feladatait, lehetővé téve a létesítményben üzemelő rendszerek dinamikus szabályozását annak érdekében, hogy képesek legyenek reagálni a terminál működése során felmerülő változó igényekre. A B terminál és a központi telephely esetén is üzemelő tűzjelző rendszer lelke a hangátviteli képességgel rendelkező Desigo Fire XLS-V tűzriasztási panel.

"Az új terminálra vonatkozó elképzelés részét képezi az a korábbinál tökéletesebb utazási élmény, ahol kevesebbet kell várakozni a kapuknál, valamint biztonságosabb és hatékonyabb az utasok mozgása a repülőtéren belül" - jelentette ki Ted Jadermark, a Skanska Walsh Joint Venture repülőtéri rendszerének vezetője. "Az új létesítmény építése során a Siemens épület-automatizálási és tűzbiztonsági rendszereinek integrálása lehetővé teszi számunkra, hogy nagyobb hatékonysággal menedzseljük és felügyeljük a repülőtér mindennapi dinamikus működését, garantálva a LaGuardia utazóközönségének kényelmét és biztonságát, ugyanakkor csökkentve a károsanyag-kibocsátás szintjét."

Az új terminálkomplexum közelebb lesz a jelenlegi Grand Central Parkway vonalához, ezáltal értékes kifutópályatér szabadul fel a repülőgépek számára. Az új létesítménynél olyan sziget-kapu rendszert fognak használni, amely közel két mérfölddel növeli meg a rendelkezésre álló gurulóút hosszát, valamint csökkenti a kapuknál előforduló késéseket és a várakozó gépek által kibocsátott szén-dioxid mennyiséget.

"Rendkívül büszkék vagyunk rá, hogy ilyen kulcsfontosságú szerepet játszhatunk a LaGuardia repülőtér korszerűsítésében, elősegítve egy hatékony és biztonságos utazást lehetővé tevő "tökéletes hely" létrehozását" - nyilatkozta Dave Hopping, a Siemens North America Building Technologies divíziójának elnöke. A Siemens fontos technológiai és pénzügyi partnerként jelentős szerepet játszik New York City világvárosi régiójának gazdasági életében, hozzájárulva a városi infrastruktúra formálásához.

www.siemens.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Robot, automatika, automata ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Ingatlan, építőipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: