Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Siemens bemutatja az épületek digitalizációjának előretörését

2018.02.23

Forrás: Siemens, Hírek
A digitalizáció és a Dolgok Internete (IoT) egyre inkább átalakítja az épületautomatizálást. A 2018. március 13. és 16. között Olaszországban, Milánó városában rendezendő Mostra Convegno Expocomfort (MCE) kereskedelmi vásáron a Siemens Building Technologies divíziója


a "Tökéletes helyek létrehozása" jelmondattal mutatja be azon termékeinek és megoldásainak átfogó portfólióját, melyek az épületek digitalizációját segítik elő. Ezen a rendezvényen a Siemens különleges figyelmet fordít az eredeti berendezésgyártók (OEM) számára kifejlesztett digitális megoldásokra és rendszerekre. A kínált termékek lehetővé teszik az eredeti berendezésgyártók számára új üzleti területek feltárását, valamint a szolgáltatás hatékonyságának növelését.

A Building Technologies divízió az OEM-ek számára készült új Climatix C600 szabályozókra épülő fagyasztóberendezésekre és légtechnikai készülékekre (AHU) kifejlesztett digitális alkalmazásokat mutatja be. Az MCE 2018 az első kereskedelmi kiállítás, ahol a fagyasztóberendezéshez készült digitális alkalmazást közszemlére teszik. Az AHU kínálat egy teljes bevizsgált rendszert foglal magában, ideértve az összes terepi készüléket, amelyek könnyen csatlakoztathatók a felhőhöz. Az új szabályozó egységek beépített konfigurálható  bemeneteinek és kimeneteinek köszönhetően a berendezés széles műszaki tartomány sávban alkalmazható, a lakóhelytől kezdve egészen az ipari célú felhasználásig, például repülőtereken. A széles körű csatlakoztathatóság, valamint az összes releváns kommunikációs szabvány támogatása következtében gyorsan és költséghatékonyan integrálható a hálózatba kapcsolt terepi készülékekkel, továbbá probléma nélkül illeszthető az  épületfelügyeleti rendszerekhez.

A Climatix C600 használatával a Siemens OEM ügyfelei hozzáférnek a felhő alapú Climatix IC távkarbantartó rendszerhez is. Ily módon a Climatix IC-hez történő csatlakozás eredményeként a digitalizáció megjelenik az épületben, és növeli az összegyűjtött adatok értékét. A biztonságos távhozzáférésből származó előnyöket az OEM-ek a diagnosztika, optimalizálás és karbantartás során élvezhetik. A távhozzáférés lehetővé teszi a szervizelési célú kiszállások optimalizálását is. Ezek eredményeként jelentős költség takarítható meg, rövidebbek a válaszidők, így javul az ügyfélelégedettségi mutató.  

Az MCE során a Siemens pavilon egy másik kiemelt termékeként a kellemes és egészséges belső légkört teremtő szobai alkalmazásokat mutatják be. Közszemlére teszik a változtatható levegőtérfogatáramra (VAV), valamint a fűtött és hűtött mennyezetre kidolgozott megoldásokat. Bemutatásra kerülnek továbbá az összes fontos kommunikációs protokollt (pl. Modbus, KNX, BACnet) támogató, hálózatba kapcsolt terepi készülékek is. Ezek közé tartoznak az olyan új termékek, mint az intelligens termosztát és a finom porérzékelő, ami hozzájárul az épületen belüli jó légminőség biztosításához. A finom porérzékelőt első ízben az MCE 2018 kiállítás során mutatják be a nagyközönségnek.

Végül a Siemens közszemlére teszi a Desigo CC platform új OEM kiadását is, ami a szektor vezető épületfelügyeleti platformjaként számon tartott Desigo CC teljes mértékben testre szabható változata. Ez moduláris szoftver szemléletet alkalmaz, ahol az alaptermék opcionális jellemzőkkel kombinálható, és lehetőség van szakterületi könyvtárak, rendszerintegrációs megoldások és alkalmazások, valamint nyelvi csomagok létrehozására. A megoldások testre szabása történhet a márkanév, a külső szoftverek csatlakoztatása és az eszközök integrálása szempontjából. A Desigo CC Alkalmazási és Integrációs Központ foglalkozik bővítések kidolgozásával is, és támogatást nyújt az eredeti berendezésgyártók számára mind a tervezési fázisban, mind az üzemeltetés során. Digitális interfész használatával a Desigo CC épületfelügyeleti platform egyetlen felhasználói felületen egyesíti az építészeti szakterületek széles skáláját, felölelve a fűtő, szellőztető és légkondicionáló (HVAC) rendszereket, a biztonságot, tűzvédelmet, világítást és energiagazdálkodást egyaránt. Ez lehetővé teszi, hogy az összes adatfolyamot, valamint a szobák fogyasztási és állapot paramétereit központilag kezeljék, szabályozzák és elemezzék.

www.siemens.hu  


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Robot, automatika, automata ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Ingatlan, építőipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Siemens ; Kiállítás, konferencia

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: