Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Az ABB 45 millió dollár értékű megrendelést nyert a német villamosenergia-hálózat erősítésére

2018.02.26

Forrás: ABB, Hírek
2018-02-26 - Az alállomás korszerűsítése elősegíti még több megújuló energiaforrás integrálását és növeli a villamosenergia-hálózat megbízhatóságát


Az ABB 45 millió dollár értékű megrendelést nyert a német energia-átviteli rendszert irányító vállalattól, a TransnetBW-től. A megrendelés egy alállomás felújítására szól, amely Philippsburgban, Németország délnyugati tartományában, Baden–Württembergben található. A projekt keretében az alállomás meglévő légszigetelésű kapcsolóberendezéseit (AIS) kompakt kialakítású, 380 kV-os gázszigetelésű kapcsolóberendezésekre (GIS) cserélik. A megrendelés 2017 negyedik negyedévében érkezett.

Németországban folyik az energetikai rendszer átalakítását célzó “Energiewende” elnevezésű program végrehajtása, amelynek célkitűzése, hogy a megújuló energiaforrások részaránya 2050-re elérje a 80%-ot. A korábban hagyományos, fosszilis tüzelőanyagra alapozott energiatermelésre épülő német villamosenergia-rendszer a jövőben sokkal nagyobb mértékben támaszkodik majd tiszta energiaforrásokra, így például szél- és fotovoltaikus energiára. Az egyre növekvő mennyiségű megújuló energia országos hálózatba táplálása magasabb szintű rugalmasságot és nagyobb kapacitást tesz szükségessé.

A villamosenergia-hálózat fejlesztési terve keretében Németország észak-dél irányú, nagyfeszültségű, egyenáramú (HVDC) átviteli technológiára épülő összekötő vezetékeket kíván kiépíteni. Az első ilyen távvezeték az észak-rajna-vesztfáliai Osterathot köti össze Philippsburggal. Ez a HVDC távvezeték – amely az Ampion és a TransnetBW közös projektje keretében épült – a megújuló energiaforrásokból származó villamos energiát szállítja az ország déli része felé. Az üzembe lépő 380 kV-os GIS a “zöld energia” átviteli hálózatba történő zökkenőmentes betáplálását fogja biztosítani.

Az ABB legújabb, kompakt kialakítású, megbízható és kiváló hatékonyságú GIS-technológiájának telepítése hozzájárul a németországi villamosenergia-átviteli rendszer megerősítéséhez” – nyilatkozta Patrick Fragman, az ABB Energetikai Hálózatok divíziójához tartozó Energetikai Hálózatok Integrálása részleg vezetője. „Nagy örömünkre szolgál, hogy az új projektnek köszönhetően továbbra is hozzájárulhatunk a németországi hosszú távú energetikai célok megvalósításához, és támogathatjuk az átállást a megújuló energiaforrások hasznosítására, ami kiemelt területnek számít az ABB Next Level stratégiájában is.

A projekt keretében a meglévő kültéri kapcsolóberendezéseket kompakt kialakítású, 380kV-os, 3-gyűjtősínes GIS kapcsolóberendezésekre cserélik. Az alállomás szekunder berendezéseit és segédüzemi rendszereit szintén az ABB fogja kiépíteni.

Az ABB kompakt, beltéri kialakítású GIS technológiája a korábban alkalmazott AIS-rendszerrel összevetve akár 70%-os helymegtakarítást is lehetővé tesz. A kapcsolóberendezés épületen belüli telepítése hatékony védelmet nyújt az időjárás és az elszennyeződés ellen is.

www.abb.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; - ABB ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: