Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Tarraco nevet kapja a SEAT új szabadidő autója

2018.02.20

Forrás: Porsche Hungaria, Seat Sajtóközlemény
¤ több mint 146.000 résztvevő a név kiválasztásáról szóló szavazáson
¤ a Tarraco a szavazatok több mint 35%-át kapta
¤ a SEAT először választott nevet a nagyközönség bevonásával


¤  az új SUV ez év végén kerül piacra

Martorell/Budapest, 2018. február 20. - SEAT Tarraco - ez lesz a neve a márka harmadik szabadidő autójának. 134 ország 146.124 szavazója vett részt a #SEATseekingName szavazáson, melyen a Tarraco név lett a befutó. A döntő szakaszba jutott nevek közül a Tarraco 51.903 szavazattal, az érvényes szavazatok 35,52%-ával győzött, utána az Avila következett 41.993 szavazattal (28,74%), a harmadik legnépszerűbb az Aranda lett 39.321 jelöléssel (26,91%), a sort pedig az Alboran zárta 12.907 voksot szerezve (8,83%).

A Tarraco - a többi névhez hasonlóan - tükrözi a SEAT értékeit, és teljesen megfelel az új típus karakterének. A név a mai Tarragona, a félsziget legrégibb római kori településének neve, Tarraco volt akkor Hispánia legnagyobb települése. Ez a mediterrán város a kultúra, a fiatalosság, a történelem és az építészet megtestesítője, ezeket az értékeket jelenítik meg a SEAT autói is.

A SEAT a Tarraco kiválasztásakor először adott nevet autójának a nagyközönség bevonásával, és ez a tizennegyedik SEAT, amely spanyol helységnevet kapott. 36 év telt el azóta, amióta az első autó, a SEAT Ronda megkapta egy spanyolországi város nevét még 1982-ben. Ezt 12 további spanyol város nevét viselő típus követte: Ibiza, Malaga, Marbella, Toledo, Inca, Alhambra, Cordoba, Arosa, Leon, Altea, és a két legújabb, Ateca és Arona.

Sikeres projekt volt a #SEATseekingName

A #SEATseekingName kezdeményezés minden várakozást felülmúlt. A vállalat nyilvánosan is szeretne köszönetet mondani mindenkinek, aki részt vett a szavazásban, és különösen Avila, Aranda és Alboran városoknak, ahol  nagy aktivitást mutattak, és

jelentős erőket mozgósítottak. Az első szakaszban összesen 133.332 javaslat érkezett be a SEAT hívektől 106 országból, ezek a javaslatok a márka által meghatározott irányelveket követve 10.130 különböző spanyol helységnevet tartalmaztak. A következő szakaszban a javaslatokat nyelvészeti és jogi szempontból is megvizsgálták, és fókusz-csoportos kutatás után az egyes piacokon is teszteknek vetették alá a javasolt városneveket, mielőtt a négy döntős nevet jóváhagyták.

A SEAT az egyetlen olyan vállalat, amely gépjárművek tervezése, fejlesztése, gyártása és értékesítése területein egyaránt folytat tevékenységet Spanyolországban. A Volkswagen-csoport tagjaként a multinacionális vállalat székhelye Martorell (Barcelona), teljes termelése több mint 80 százalékát exportálja, s a világ több mint 80 országában van jelen. A SEAT 2017-ben összesen mintegy 470.000 gépkocsiját értékesítette világszerte.

A SEAT-csoport három barcelonai termelési központjában – Barcelona, El Prat de Llobregat és Martorell – együttesen több mint 14 ezer főt foglalkoztat. Itt készülnek a nagysikerű Ibiza, Leon és Arona sorozatok tagjai, míg az Ateca és a Toledo Csehországban, az Alhambra Portugáliában, a Mii pedig Szlovákiában gördül le a szerelőszalagról.

A spanyol multinacionális vállalat egyfajta szellemi központként saját műszaki centrummal is rendelkezik, ahol ezer mérnök jelenti az innováció folyamatos hajtóerejét az R&D területén Spanyolország első számú ipari befektetője számára. A SEAT a legújabb connectivity-technikát alkalmazza járműveiben, miközben már zajlik a vállalat globális digitalizációs folyamata a jövő mobilitásának szolgálatában.

www.seat.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Seat ; Fém, gépipar

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: