Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Continental új elektronikai gyárat létesít Debrecenben

2018.02.21

Forrás: Continental, Sajtóközlemény
¤ A zöldmezős beruházás 2018 harmadik negyedévében kezdődik, a gyártás pedig várhatóan 2020 harmadik negyedévében indul
¤ A kapacitásbővítést az autóipari elektronika iránti növekvő kereslet indokolja


¤  Váltómű vezérlőegységeket és szenzorokat gyártanak majd Debrecenben
¤  A 100 millió € értékű beruházás 450 új munkahelyet teremt

Budapest (Magyarország), 2018. február 21. A Continental technológiai vállalat ma bejelentette, hogy egy újabb gyárat létesít Magyarországon, az autóipari elektronikák területén meglévő tevékenységének bővítésére. A Continental csoport jelenleg hat gyárral, egy gumiabroncs kereskedelmi képviselettel és logisztikai központtal van jelen Magyarországon. A közelmúltban pedig döntés született a budapesti mesterséges intelligencia központ megnyitásáról. A most bejelentett debreceni telephellyel bővül az európai piacokra készülő autóipari elektronikai alkatrészek gyártási kapacitása. Az alapkőletételre 2018 harmadik negyedévében kerül sor. A Continental 100 millió € értékű befektetése a tervek szerint 450 új munkahelyet teremt majd.

José Avila, a Continental Igazgatótanácsának tagja és a Powertrain divízió vezetője elmondta: „Az új gyár kialakítása Debrecenben egy olyan stratégiai döntés, amellyel a Continental tovább erősíti európai jelenlétét azért, hogy még tökéletesebben kiszolgálja a vevők egyre növekvő keresletét az autóipari elektronikai megoldások iránt.

Az új debreceni gyárunkkal amellett, hogy megerősítjük jelenlétünket Európában, nemzetközi szinten diverzifikáljuk a csúcstechnológiát képviselő gyárainkat, melyek autóipari elektronikai termékeket állítanak elő. Magyarország Kormányának együttműködésével képesek vagyunk jelentősen kibővíteni a kapacitásunkat és tovább fokozni a technológiai fejlesztéseinket” – tette hozzá Dr. Hans-Jürgen Braun, a Continental 30 elektronikai gyárának vezetője.

A vásárlók bizalmát már elnyertük a legmagasabb minőséget képviselő termékeinkkel és szolgáltatásainkkal, így a tevékenységünket szélesíthetjük a váltómű vezérlő egységek, szenzorok és aktuátorok területén is. A debreceni beruházás is azt bizonyítja, hogy a Continental stratégiai együttműködő partnerként és kiemelt befektetési területként tekint Magyarországra,” – mondta el Rábai Dániel, a Continental csoport magyarországi országkoordinátora.

Debrecen Magyarország második legnagyobb városaként, valamint a régió középpontjaként vonzó jövőképpel, kiemelkedő infrastruktúrával, aktív gazdasági élettel, és magasan képzett munkaerővel rendelkezik, így ideális választás a bővülésünkhöz. A döntés tükrözi a cégcsoport bizalmát, pozitív üzenete van a Continental Magyarországon működő szervezetének eddigi teljesítményére vonatkozóan” – mondta Dr. Keszte Róbert, a Continental Automotive Kft. ügyvezető igazgatója, és hozzátette: „Magyarország Kormánya, és a város önkormányzata kiváló támogatást nyújtottak a beruházás előkészítése során, így gyors tempóban tudunk előrehaladni, így 2019 közepére befejeződhet az építkezés.

A Continental új gyáregységének létesítése egy újabb bizonyítéka annak, hogy Magyarország az autóipari beruházásokat tekintve az egyik legvonzóbb ország Európában. A magyarok szakértelmére, termelékenységére és kreativitására alapozva, illetve a stratégiai földrajzi elhelyezkedésnek és kedvező gyártási költségeknek köszönhetően a Magyarországon jelenlévő autóipari gyártók folyamatosan bővítik tevékenységüket és fejlesztik termékeiket, ami hosszú távú elköteleződést jelent a részükről. A Continental új létesítménye tovább növeli Magyarország versenyképességét, és megerősíti regionális központi pozícióját az autóiparban” – mondta el Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) elnöke.

A Continental váltómű egységek, szenzorok és aktuátorok üzletágai szolgáltatják a gyártandó termékek első körét a 7000 négyzetméteres telephelyen, melyek EU-s piacokra készülnek.
 
www.continental.hu      


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Fém, gépipar ; Ingatlan, építőipar ; - Continental

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: