Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Mercedes-Benz C-osztály Coupé világpremierje

2011.03.02

Forrás: Mercedes-Benz, Hírek
Mercedes-Benz a 2011-es Genfi Szalonon


Élvezetes autózás, példás hatékonysággal – ez a 2011-es Genfi Autószalon Mercedes-Benz újdonságainak közös jellemzője. Középpontban a C-osztály Coupé világpremierje áll. Először kínál klasszikus kupét a Mercedes-Benz ebben a kategóriában az expresszív kétajtós kocsival. A most még atlétikusabb C 63 AMG limuzinnal és T-modellel együtt a Coupé teszi teljessé a C-osztály épp most bemutatott aktuális generációját. Mágnesként vonzza a publikumot az új SLK is, amely új nívóra emeli a vezetés élményét és a nyitott autózás gyönyörűségét.

Dinamikusabban aligha lehetne ünnepelni az automobil feltalálását: az expresszív C-osztály Coupé a cégtörténet 125 éves jubileumára jelenik meg. Oldalról a kompakt arányok, az alacsony sziluett, az erős váll és a karcsú C-oszlop, illetve a klasszikus háromterű felépítés ragadja meg a tekintetet. Jellegzetes a rövid túlnyúlás, a hosszú motortető, az erősen döntött szélvédő és a nyúlánk tető is. Az üvegpavilon messze a hátsó tengely mögé nyúlik, míg a laposan álló hátsó szélvédő finoman megy át a rövid farrészbe.

A Coupé frontja az aktuális C-osztály arculatát gazdagítja új elemekkel. Domináns hűtőmaszkja mintegy megtámaszkodik a lökhárítón, központi Csillagjából a végük felé karcsúsodó
díszlécek indulnak ki jobbra és balra, sportos, vízszintes tagolást eredményezve.

Az erőteljes, sportos és értékes műszerfal hármas csőkeretének galvanizált felülete a kupé dinamikájára utal. Központi elem a nagyméretű dekoráció, amely a középső szellőzőtől jobbra az oldalszellőzőig nyúlik, nagyvonalúan tágasnak mutatva az utasteret. Elsőként jelenik meg az autógyártásban a „Porcelán“ zongoralakk díszítő elem, exkluzív atmoszférát adva az utastérnek.

Háromféle benzinmotor és kétféle dízel repíti a C-osztály Coupét. Mindegyik közvetlen befecskendezéses, ECO Start-Stop funkcióval és BlueEFFICIENCY megjelöléssel ellátott, amely a különlegesen környezetkímélő és takarékos beállítottságra utal. Mindegyik automata változatba bekerül a továbbfejlesztett hétfokozatú 7G-TRONIC PLUS.

Még attraktívabb, dinamikusabb és atlétikusabb lett a Mercedes-Benz C 63 AMG: új például a hűtőmaszk, a nagy Mercedes-csillaggal és a szárny-alakú lamellákkal, az AMG első kötény, a fényes fekete alsó kereszttartóval valamint a motorház, a módosított Power Dom-al. Jól illik ezekhez a C-osztály csúcsmodelljének számos műszaki újdonsága, amelyek fokozzák a vezetés élményét, és jelentősen mérséklik a fogyasztást. Az AMG SPEEDSHIFT MCT 7 sportváltómű széria „Controlled Efficiency“ menetprogramja az új kormányszervo szivattyúval együtt tíz százalékkal, vagyis 12,0 l/100 km-re csökkenti a fogyasztást (T-modell: 12,3 l/100 km). Az AMG 6,3 literes V8-as motor teljesítménye változatlanul 336 kW (457 LE), de ezt a kívánságra beépített AMG Performance csomaggal 358 kW-ra (487 LE) lehet emelni. Az agilitást, az útfogást és a rugózást pedig a tökéletesített AMG sportfutómű javítja.

Az új SLK már az egyik legizgatóbb és legsikeresebb sportkocsi harmadik kiadása, amely megalkuvást nem ismerően emeli magasabb nívóra a vezetés örömét és a nyitott autózás gyönyörűségét. A könnyed élénkséget egyesíti a stílusos komforttal, a markáns designt tökéletes mindennapi használhatósággal, a csúcsteljesítményhez pedig környezetkímélő üzemmód párosul. Világpremierjét ünnepli a Panoráma-variotető és a MAGIC SKY CONTROL, ami egy gombnyomásra elsötétedő vagy átlátszóvá váló üvegtető. A gazdaságosságról és sportos temperamentumról új, erőteljes, négy- és hathengeres motorok gondoskodnak széria ECO Start-Stop funkcióval. Kiváló menetteljesítmények mellett a típuselődhöz képest 25 százalékkal csökkent a fogyasztás! Kategóriájában etalonnak számít az SLK biztonsági felszerelése is.

Még takarékosabb lett a Mercedes E-osztály eddig legkisebb fogyasztású modellje: az E 250 CDI BlueEFFICIENCY, amely a továbbfejlesztett 7G-TRONIC PLUS automata és a széria ECO Start-Stop jóvoltából 4,9 liter gázolajjal jár – ez 0,4-gyel kevesebb az eddiginél. CO2 emissziója 129 g/km. Hatékonyabb lett az új összkerékhajtású E 250 CDI 4MATIC BlueEFFICIENCY is, átlagos fogyasztása csupán 6,3 liter.

A Viano Avantgarde Edition 125-ról nem mondható, hogy szerény kivitelezésű lenne: az új csúcsmodell csodás formájú, fényesre esztergált, 16 küllős, 8J x 19-es könnyűfém kerekeken gördül. Ragyognak a krómozott tükörházak, az első lökhárító díszlécei és a csomagtér-ajtó krómozott záróléce is. A vezető és öt utasa kényelmes és sportos, jó oldaltartású, bordás kárpitozású bőrüléseken foglal helyet. A hárompontos övvel, állítható magasságú fejtámlával és kartámlával ellátott hátsó ülések 25 mm-es lépésekben csúsztathatók sínjeikben.

A hathengeres motorok, amelyek egyedülállók a kategóriában, ehhez, illetve a különleges hangolású sport- futóműhöz illően igen dinamikusak. A V6 CDI 3.0 például 165 kW (224 LE) teljesítményt és kivételes, 440 Nm nyomatékot fejt ki, az alternatív 3,5 literes, V6-os benzinmotor pedig 190 kW-os (258 LE). A Mercedes-Benz Viano Avantgarde Edition 125 tavasztól kapható, kétféle – „Kompakt“ és „Hosszú“ kivitelben.

Február 25. óta már a második kontinenst, Észak-Amerikát vette kerekei alá az F-CELL World Drive. Ezen a napon rajtolt a három feltűnő zöld fényezésű B-osztályú F-CELL a keleti-parti Fort Lauderdale-ből New Orleans felé. A hidrogénhajtású járművek összesen 7500 kilométert tesznek meg az Egyesült Államokban és Kanadában, majd Seattle-ből hajóval szállítják át őket Ausztráliába.

Ám mindezt megelőzően 3000 már kilométeren bizonyítottak az autók, Dél-Európában. A jelképes rajtlövésre az automobil 125 éves jubileumi ünnepségén, Stuttgartban került sor, január 29.-én, és másnap már Párizsban bukkant fel a három B-osztályú F-CELL. Francia- és Spanyolországon át Lisszabonba vezetett az útjuk.

www.mercedes-benz.hu    


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Mercedes ; Kiállítás, konferencia

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: