Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

125 éves a Bosch első mágneses gyújtószerkezete

2012.10.29

Forrás: Bosch, Sajtóközlemény
A Bosch 1887 óta a gépjármű-felszerelések beszállítója.


Robert Bosch, az akkor 25 éves villanyszerelő és finommechanikai műszerész, ebben az évben olyan terméket készített egyik ügyfele részére, amely később fontos szerepet játszott a gépjárművekben: egy mágneses gyújtószerkezetet. Akkor még nem sejtette, hogy ez mérföldkövet jelent cége számára. Bosch nemcsak legyártotta, hanem tovább is fejlesztette termékét. A folyamatos fejlesztés később a vállalat egyik fő alapelve lett.

1897-ben a cégalapító beszerelt egy mágneses gyújtószerkezetet egy háromkerekű járműbe, hogy megtudja, alkalmas-e a gépjárművekben történő mindennapos használatra. Az akkor még ormótlan berendezés a cég egyik kulcsfontosságú terméke lett. Öt évvel később a nagyfeszültségű, Bosch gyújtógyertyás mágneses rendszer bemutatásával a vállalat gépjármű-alkatrész beszállítóvá vált Németországban, és nemzetközi viszonylatban is. A gyújtásrendszerek azóta további fejlesztéseken estek át, és ma a komplex motorvezérlő rendszerek részét képezik. Egyvalami azonban nem változott. A levegő-üzemanyag keveréket még ma is elektromos szikra gyújtja be, és ezzel működteti a benzinmotorokat.

A Gépjármű-felszerelések- és diagnosztika üzletág autószerelő műhelyek sokaságát szolgálja ki diagnosztikai és műhelyberendezések teljes skálájával. Új és cserealkatrészek széles választékával rendelkezik mind személyautókhoz, mind haszongépjárművekhez. Termékportfoliójában megtalálhatók a Bosch gyári beszállítói felszerelései, valamint a kifejezetten a pótalkatrész piac számára fejlesztett termékek és szolgáltatások is. 140 országban több mint 10 ezer munkatárs, valamint egy világméretű logisztikai hálózat gondoskodik arról, hogy a mintegy 450 ezer különböző alkatrész gyorsan és időben eljusson az ügyfelekhez. A diagnosztika területén belül az üzletág különféle teszt- és javító technológiákat, diagnosztikai szoftvereket, oktatásokat és információs szolgáltatásokat biztosít az ügyfelei számára. Emellett az üzletág hatáskörébe tartozik a Bosch Service franchise hálózat is, amely a világ legnagyobb márkafüggetlen autószerviz hálózata mintegy 15 ezer műhellyel. Ezen kívül a Gépjármű-felszerelések és diagnosztika üzletág felel a több mint 500 "AutoCrew" partnerért is.

További információ: www.bosch-automotive.com

A Bosch csoport, különböző technológiák és szolgáltatások vezető nemzetközi szállítója. A gépjármű- és ipari technológia, valamint a fogyasztási cikkek és az épület-technológia terén több mint 300.000 munkatárssal 51,5 milliárd euró árbevételt ért el 2011-ben. A Bosch csoport magában foglalja a Robert Bosch GmbH-t, annak mintegy 60 országban működő mintegy 350 leányvállalatával és regionális vállalataival együtt. Értékesítési és szolgáltatási partnereit is beleszámítva a Bosch körülbelül 150 országban van jelen. Ez az egész világra kiterjedő fejlesztési, gyártási és értékesítési hálózat a további növekedés alapfeltétele. A Bosch 2011-ben 4,2 milliárd eurót költött kutatásra és fejlesztésre, és világszerte több mint 4100 szabadalmi kérelmet nyújtott be. A Bosch valamennyi termékével és szolgáltatásával úgy javítja az élet minőségét, hogy innovatív és hasznos megoldásokat kínál.

További információért látogasson el honlapunkra: www.bosch.hu     


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Mágnes, MR, MRI ; - Bosch

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: