Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Super-Duplex-korrózióálló acélok robotos hegesztése AWI eljárással sótalanító berendezések gyártásánál

2018.01.29

Forrás: igm Robotrendszerek, Hírek
Super-Duplex (1.4410 –EN 10088-1) korróziálló acélok hegesztése mindig kihívást jelent a szakemberek számára, mivel a metallurgiai szövetszerkezet két fázisból áll, azaz egy ausztenites (lapközepes köbös) és egy ferrites (tércentrált köbös) szerkezetből közel azonos arányban.


Ezen speciális anyag bár kiváló korrózióállóságot biztosít, de általában igen nehéz megmunkálni.

A Super-Duplex-acélokat gyakran alkalmazzák az olaj és gáziparban, offshore (tengeri) és csővezeték iparban, továbbá olyan hasonló területeken, ahol az acélnak a tengervízzel szemben is ellánállónak kell lennie.

Különböző átmérőjű hengeres csővégek hegesztése elipszis furatokba külön kihívást jelent a robotos alkalmazásoknál, mivel az itt alkalmazott AWI hegesztési eljárás kisméretű és egyenletes illesztési hézagot követel meg.

Sokoldalú és hosszantartó fejlesztési munkával az igm kulcsrakészen és sikeresen letelepítette  a rendszert automatikus hozzávezetéssel, handlinges és hegesztőrobotos alkalmazással leágazó csővégek külső és belső hegesztéséhez AWI eljárással.

Az egész folyamat automatikusan fut, ahol igm iLS lézerszenzor és iCAM igm lézerkamera megfelelő keresési algoritmussal biztosítják a biztos varratkövetést, a helyes irányt és a csővégek pontos pozicionálását az alap csővezetékhez.

A hegesztési folyamat alatt egy „iScript“ igm Scrip algoritmus biztosítja, hogy a leágazó csövek az előírt tűrésen belül legyenek és a nem megfelelőnek értékelt csőillesztéseket a program automatikusan hibásnak értékeli és kiemeli.

Az AWI hegesztő robotcella primer inverteres digitális MW 4000 áramforrással és KD 7000 hideghuzalos előtolóval, továbbá egy speciálisan meghosszabbított AWI pisztollyal rendelkezik és mindegyik a neves osztrák Fronius cégtől, amely az adott alkalmazáshoz külön speciális jelleggörbéket fejlesztett ki.

Egy gyűrűs levehető egység biztosítja az argongázas gyökvédelmet, amely a belső varratnál is kiváló védelmet biztosít, amivel a hegesztési varrat oxidációját el tudjuk kerülni. A többsoros AWI hegesztési varratok hőmérsékletét a robotkaron elhelyezett hőmérsékletszenzor folyamatosan méri és szükség esetén hűlési időt iktat be, hogy az érzékeny anyagnál előírt  hőbeviteli határokat nehogy túllépjék.

Az egyedi gyártású igm hegesztő robotrendszer egy FMS gyártósorba is integrált és a vevő MES rendszerével is kommunikál. Általában a MES rendszer dönti el, hogy az FMS gyártási folyamatba, mely terméket kell beemelni és hegeszteni.

Az FMS gyártási folyamat a csőtárral kezdődik, ahol a csövek kerülnek elhelyezésre, majd a vágó berendezés és egy fúrógép következik, amely a főcsövet furatait készíti és a legvégén az igm hegesztő robotrendszer található, amely a csővégeket a gyüjtőcsőhöz hegeszti.

Ezennel tisztelettel meghívjuk az alábbi videó és képek megtekintésére, hogyan szereli és hegeszti az igm robotrendszer a Super-Duplex korrózióálló acél csővégeket az elosztócsőre sikeresen.

igm AV super duplex stainless steel nozzle welding with igm welding robots  
https://www.youtube.com/watch?v=3D4JNU2BVcU   

www.igm-group.com  


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Robot, automatika, automata ; - igm ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar ; Hegesztés

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: