Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Az ABB kulcsrakész inverteres megoldásait építették be Kolumbia legnagyobb fotovoltaikus erőművébe

2018.01.15

Forrás: ABB, Hírek
2018-01-15 - A Celsia, az Argos vállalatcsoporthoz tartozó energetikai cég által épített 9,8 MW-os Celsia Solar Yumbo lett Kolumbia legnagyobb fotovoltaikus erőműve, és egyben az első PV erőmű, amelyet az országos villamosenergia-rendszerre fognak csatlakoztatni.


Az ABB Kolumbia első, több megawattos teljesítményű naperőművében telepített PVS800 típusú központi inverterei már üzemszerűen végzik az energia betáplálását a kolumbiai Országos Összekapcsolt Villamosenergia-rendszerbe (National Interconneted System). A Celsia Solar Yumbo projekt keretében, a kolumbiai Cauca-völgyben felépített fotovoltaikus erőmű az első ilyen típusú létesítmény, amely az Országos Összekapcsolt Villamosenergia-hálózatra csatlakozik. A projekt kivitelezését EPC-típusú, azaz a tervezést, a beszerzést és a kivitelezést is magába foglaló fővállalkozás keretében a Prodiel végezte, az elkészült erőművet pedig a Celsia üzemelteti.

A tiszta, fenntartható napenergiát termelő Celsia Solar Yumbo arról a széntüzelésű hőerőműről kapta a nevét, amely korábban az új létesítmény helyén üzemelt. A 9,8 MW névleges teljesítményű új naperőmű a tervek szerint évente 16,5 GWh tiszta energiát termel majd.

Az ABB szállítási köre, amely a könnyű és gyors csatlakozást biztosító „Plug-and-Play” (önkonfiguráló) invertert és középfeszültségű részegységeket tartalmazó állomásokból áll, a következő berendezésekre terjedt ki: öt darab PVS800-MWS megawatt állomás, amelyben kilenc darab 1000 kW-os PVS800-57 típusú központi invertert, öt darab száraztranszformátort, valamint 36 kV-os felfűzött hálózati kompakt kapcsolóberendezéseket (RMU-k) és segédüzemi kapcsolótáblákat helyeztek el. A szállított berendezések körét üzembe helyezés és helyszíni betanítás egészítette ki.

Jó lehetőség kínálkozik Kolumbiában a napenergia-hasznosítás terén. A kolumbiai Bányászati és Energiaügyi Minisztérium nemrég jelentette be, hogy 2018 tavaszán, versenytárgyalás keretében nagyszabású nap-, szél- és biomasszaenergia-projekteket indítanak”– nyilatkozta William Alvarez, az ABB Kolumbia Energetikai Termékek üzletágának marketing és értékesítési vezetője.

Vállalatcsoportként további projektek indulására számítunk. Az ABB a megbízható, kiváló hatékonyságú, könnyen karbantartható inverterein és aműszaki támogatási képességein alapuló, „plug-and-play” inverter-megoldásával az ügyfeleink számára valóban bankképes megoldást tudunk ajánlani a közüzemi méretű fotovoltaikus erőművek megvalósításához,” – mondja Francisco Tapia, az ABB stratégiai ügyfelekért felelős menedzsere.

Az ABB PVS800-MWS megawatt állomása, amelynek maximális névleges teljesítménye 2,4 MW, egy nagyléptékű, sokmegawattos naperőművekhez kifejlesztett kulcsrakész megoldás. A fotovoltaikus erőmű méretének függvényében, több ABB megawatt-állomás kombinálásával biztosítható a kívánt erőművi kapacitás. A kompatibilitását igazoló számos tanúsítványnak, valamint a fejlett és rugalmas hálózattámogatási funkcióinak köszönhetően a megawatt-állomás megfelel minden releváns hálózatcsatlakozási előírásnak, függetlenül attól, hogy a projektet hol valósítják meg. Az ABB, hogy elősegítse a bankképességi követelményeknek való megfelelést, illetve a legmagasabb befektetési hozam elérését, a globális szervizhálózatán keresztül hatékony támogatást biztosít ügyfelei számára. Globális szervizhálózata teljes körű élettartam-támogatást nyújt több mint 60 országban.

Az ABB 1961-ben indította el a kolumbiai tevékenységeit. Az alapítás óta kifejlesztett, nagy hozzáadott értéket képviselő energetikai megoldásainak köszönhetően a svájci és svéd kötődésű multinacionális cég előtt stratégia lehetőségek nyíltak meg Kolumbiában, így fontos piaci szereplőként abban segíti a vállalatokat, hogy azok teljesíteni tudják az energiahatékonyság javítására tett vállalásaikat. Az ABB-nél továbbra is arra törekszünk, hogy értékajánlatunk erősítésével lehetővé tegyük a kihívások lehetőségekké válását, illetve a lehetőségek realitássá alakítását.

A Celsia, a Grupo Argos vállalatcsoport energetikai vállalata, amely innovatív energetikai megoldásokat és termékeket kínál városok, vállalatok és háztartások számára. A Kolumbiában, Panamában és Costa Ricában működő Celsia 28 darab víz, hő-, nap- és szélerőművel rendelkezik, amelyek együttes beépített villamosenergia-termelő kapacitása eléri a 2397 MW-ot. A Celsia az erőműveiben évente közel 7750 GWh áramot termel. Az Epsán keresztül 84 alállomással, 20246 km-nyi elosztóhálózattal és 274 km távvezeték-hálózattal rendelkezik, és több mint 600.000 fogyasztó energiaellátást biztosítja Délnyugat-Kolumbiában.

www.abb.hu  


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; - ABB ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; Solar, napenergia

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: