Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Simit V9.1 - szimuláció a gyorsabb üzembe helyezés és operátori képzés érdekében

2018.01.12

Forrás: Siemens, Hírek
A Siemens új változat forgalomba hozatalával bővítette a virtuális üzembe helyezésre és operátorok képzésére használt Simit szimulációs platformját.


A 9.1 verzió lehetővé teszi, hogy a Simit moduláris üzemekben is használható legyen virtuális üzembe helyezésre és a gépkezelők képzésére, akár 60 százalékkal felgyorsítva a tényleges üzembe helyezést, és minimálisra csökkentve a nemkívánatos leállási időszakokat, főként az üzem konverziós és migrációs folyamatai során. A Simit valósághű operátor-képző rendszer megvalósítására is használható. A 9.1 változat számos újítást tartalmaz, melyek célja a kezelés kényelmesebbé tétele, a szimulációs modellezés támogatása, valamint a hatékonyság, nyitottság és rugalmasság növelése.

A Simit segítségével valós idejű szimuláció és emuláció végezhető, lehetővé téve az automatizálási megoldások átfogó kiértékelését. Egy valós vagy virtuális automatizálási rendszer, az úgynevezett virtuális vezérlő használatával végezhető a tesztelés és optimalizálás. A Comos mérnöki tervező rendszerrel létesített kapcsolat lehetővé teszi a megszakítás-mentes adatfolyamot a tervezés és szimuláció között, ami alapján létrehozható egy üzem (vagy berendezés) digitális ikre.

A nagyobb kényelem kedvéért a jelenlegi, 9.1 változatban a Simit egység adminisztrációs részét beépítették a Simit felhasználói interfészbe. Egy további előny a felhasználók számára: csupán egy kattintás szükséges ahhoz, hogy tetszőleges időpontban gyorsan és könnyedén átváltsanak a szoftver alapú környezet szimulációról a hardver alapúra, illetve fordítva. Egyszerűsödött a PLCSIM korszerű csatolásának konfigurációja is. Az interfész konfigurálásához szükséges adatokat a meglevő Simatic projektek mérnöki adatállományából importálhatóak. A PLCSIM Advanced alkalmazásával virtuális vezérlők generálhatók a Simatic S7-1500 és ET 200SP vezérlőegységek szimulálásához. Ez lehetővé teszi a funkciók széles körű szimulációját.

A Simit különféle automatikus modellezési funkciókat kínál a szimuláció egyszerű és gyors modellezéséhez. Szimulációs modellek és komponensek automatikusan generálhatók a sablonokat tartalmazó könyvtárak segítségével. Az automatikus modellezés eredményeként lehetővé válik a gyakorlatilag hibamentes szimulációk gyors előállítása. Ugyanakkor lehetőség van a modellek és komponensek automatikus paraméterezésére is, ami jelentősen csökkenti az időbeli és anyagi ráfordításokat. A Simit 9.1 egy új jellemzője a tömeges tervezés képessége táblázatkezelő programon alapuló számítások alkalmazásával. A választott hierarchia szinttől függően az adatok Excel táblázatba exportálhatók. A Simit importáló varázsló lehetővé teszi az automatikus szimuláció modellezést az adott sablonok (minták) alapján.

A Simit egy másik újszerű eleme az új Chem alapkönyvtár. Ennek segítségével gyorsan beléphetünk a projekt tervezési fázisba a Simit használatával, a felhasználó rendelkezésére bocsátva a komponens típusokat, különösen a vegyipar és gyógyszeripar területén alkalmazott csővezeték hálózatok szimulációjához.

A Simit szimulációs platformja különféle kommunikációs interfészeket és szabványokat támogat a szimulációs és automatizálási környezetek közötti kiterjedt adatcsere megvalósítása érdekében. Ezeknek a használatával a Simit képes együttműködni más szoftveralkalmazásokkal vagy programokkal, például egy szimulációs szoftverrel. Továbbá képes különböző gyártók által szállított hardver vezérlőkkel történő adatcserére. Ma már a Simit 9.1 verziója támogatja az OPC UA Client nyílt kommunikációs szabványt is.

A hatékonyság, nyitottság és rugalmasság fokozása érdekében a Simit 9.1 támogatja a jelenlegi Simatic PCS 7 V9.0 változatot; az anyagszállítás tervezéséhez, vezérléséhez és diagnosztizálásához használt útvonal vezérlőt; valamint a biztonsági mátrixot, ami a biztonsági életciklus minden fázisában használható menedzselő eszköz. Jelenleg a virtuális vezérlő már képes az új CPU 410E egység szimulációjára is, ami a kisebb alkalmazások kezdetben használt központi feldolgozó egysége.

Továbbá a Simit egység támogatja a Simatic ET 200SP HA elosztott beviteli/kiviteli rendszert, a Simatic kompakt terepi egységet (CFU), az R1 redundanciát, valamint a PROFINET folyamatriasztást. A Simit egység dokumentációja XML formátumban áll rendelkezésre, ami egyszerűen és gyorsan importálható harmadik féltől származó műszaki eszközökről. A Simit 9.1 változatától kezdve megvalósul a Windows Server 2016 támogatása is.

www.siemens.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Robot, automatika, automata ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Fém, gépipar ; CNC-PLC ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: