Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Siemens digitális flotta-menedzselő megoldást valósít meg Kínában

2017.12.15

Forrás: Siemens, Hírek
Az erőművekre kidolgozott digitális megoldások kínálatának folyamatos bővülése során a Siemens megállapodást írt alá a China Resources Power Holdings Company Co. Ltd. (CR Power) céggel, melynek értelmében a CR Power erőmű flottájához integrált, az egyes erőművekkel összekapcsolt Távüzemeltetési Központot (ROC) létesít.


Energiatermelő eszközeinek digitális összekapcsolása révén a CR Power valós idejű betekintést nyer flottájának működési viszonyaiba. Az ilyen betekintésekre támaszkodva és a Siemens fejlett adatelemző eszközeinek segítségével javaslatok tehetők a jobb teljesítőképességre, ennek eredményeként pedig nőhet az erőművek működési élettartama is.

Az ROC projekt a CR Power Jiangsu részlegénél fog elkezdődni. A 19 egység (9,6 GW összesített kapacitás) összekapcsolása várhatóan 2018 végén fejeződik be.

"Ez a ROC összekapcsolhatósági projekt etalon a Siemens digitális erőmű megoldásai számára" - mondta Tim Holt, a Siemens Power Generation Services (Energiatermelési Szolgáltatások) divízió vezérigazgatója. "Az energiatermelő eszközeikre vonatkozó adatok digitális integrálása, összekapcsolása és elemzése révén olyan új betekintést és eredményeket kínálunk számukra, melyek segítségével fokozhatják a teljesítményt, valamint növelhetik a megbízhatóságot és a rendelkezésre állást."

Digitális eszközeinek és szolgáltatásainak óriási portfólióját felhasználva, és szoros együttműködésben a CR Power vállalattal a Siemens azért fejleszti ki az ROC központot, hogy segítségével a cég elérje stratégiai és üzemviteli céljait, melyek között központi szerepet játszik a teljesítmény számítás és a működés optimalizálás a hatékonyság növelése érdekében. A projekt keretében egy távüzemeltetési központot létesítenek Guangdong tartományban, a CR Dongguan városában található kutatóintézetében, amely képes lesz a nagy mennyiségű adathalmaz speciális elemzésére és diagnosztizálásra, optimális gazdasági folyamatok elindítására, a megbízhatóságot középpontba helyező karbantartásra, és olyan, szerepkörökön alapuló munkaközpont kialakítására, ahol a digitális utasításokat az egyes felhasználók specifikus feladataihoz igazítják.

Az ROC-k integrálását és összekapcsolhatóságát a MindSphere támogatja, ami a Siemens robusztus, felhő alapú operációs rendszere. Ez egyesíti magában a speciális analitikai, összekapcsolási és kiberbiztonsági tulajdonságokat, valamint azokat a már kipróbált képességeket, amik a távfelügyelettel, a megjelenítéssel, valamint az adatok elemzésével és értelmezésével kapcsolatosak.

www.siemens.hu    


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Robot, automatika, automata ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: