Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Michelin tovább bővíti nyíregyházi személyabroncsgyárát

2015.03.05

Forrás: Michelin, Hírek
A Michelin Csoport tovább bővíti nyíregyházi termelőegységét, amelyben nagyteljesítményű, szupersport kategóriás, Michelin márkájú személyabroncsokat gyárt. A 40 millió eurós beruházás megvalósítása 2015-ben kezdődik el, és 2017 végére a tervek szerint 100 új munkahely létrehozását teszi lehetővé. A bővítés eredményeképpen a gyár kapacitása 2017 végére el fogja érni a napi 6900-as darabszámot.


Az európai személyabroncs piacon a kiemelkedően magas teljesítményű, vagyis 18 col és a feletti méretek szegmense tartós növekedést mutat. A növekvő piaci igények rugalmasabb és hatékonyabb kiszolgálása érdekében a Michelin Csoport tovább bővíti nyíregyházi gyárát, melynek missziója változatlan, továbbra is a sport- és szupersport kategóriájú személyautókra és összkerék-meghajtású járművekre gyárt Michelin márkájú termékeket. Jelentős az elsőszerelői abroncsok gyártása. Olyan gyártók járműveire készülnek abroncsok, mint az Audi, Mercedes vagy a Porsche. Ez utóbbi Macan modelljére bizonyos méretben csak és kizárólag itt készülnek abroncsok. A jelenlegi termékkör mellett elindul majd a kiterjesztett mobilitást biztosító, defekttűrő személyabroncsok gyártása is.

A Michelin magyarországi jelenléte stabil és folyamatos. A most bővítés előtt álló nyíregyházi egysége mellett tovább működteti a Közép- és Dél-Európát ellátó váci logisztikai bázisát. Tovább folytatja tevékenységét a vállalat alapanyag kereskedelemmel foglalkozó stratégiai egysége a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tuzséron. A vállalatcsoport 2013-ban hozta létre Budapesten új irányító szervezetét, amely világszinten koordinálja az alsó-kategóriás személyabroncs márkáinak kereskedelmét, s a Michelin márka személy, teher- és mezőgazdasági abroncs kereskedelme is változatlanul folytatódik a hazai piacon.

www.michelin.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; Fém, gépipar ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; Agrár ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Ingatlan, építőipar ; - Michelin

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: