Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Megjelent a MICHELIN Main Cities of Europe 2015-ös kiadása

2015.03.10

Forrás: Michelin, Hírek
A Michelin nagy örömmel mutatja be a MICHELIN Main Cities of Europe étteremkalauz legújabb kiadását, amelyben harmincnegyedszerre veszi górcső alá az európai nagyvárosok sokszínű gasztronómiai helyszíneit. A kalauz 1.537 szállodát és 2.380 éttermet – közülük 15 három csillagos, 83 kétcsillagos és 373 egycsillagos – mutat be.


20 ország 46 városába látogathat el az olvasó a kalauz segítségével, mostantól már a dániai Aarhusba és a svédországi Malmőbe is, idén ez a két új város került be a válogatásba. Az újoncok három-három étteremmel mutatkoznak be: az aarhusi Frederikshøj, Gastromé és Substans és a malmői Ambiance à Vindåkra, Bloom in the Park és Vollmers valamennyien egy csillagot szereztek.

Budapesten a Tanti megszerezte első Michelin-csillagát. A főszerkesztő Rebecca BURR értékelése szerint „a konyhafőnök művészi ihletettségű, nagyon jó konyhát visz. Az étlap modern és elegáns környezetben kínál új, letisztult ízeket, az ételek a hozzávalók alapos ismeretéről tesznek bizonyságot.”

Budapestről összesen öt (a Lou Lou, a Babel, a Laci Konyha, a Tanti és a Vendéglő a KisBíróhoz), Prágából négy, Varsóból pedig három új étterem kapott helyet a kalauzban. „Nagy öröm számomra, hogy az ellenőreink ilyen sok helyet fedeztek fel ezekben a feltörekvő gasztrovárosokban – fűzi hozzá Rebecca BURR. – Olyan érdekességekkel találkozhatunk itt, mint hentesüzletből átalakított étterem, vagy a legutolsó divat szerint kialakított borbár. A kalauzban szereplő városok mindegyikében változatos, különféle alkalmakhoz és ízlésekhez illő helyeket lehet találni.”

A MICHELIN Main Cities of Europe 2015-ös kalauza nem feledkezik meg a szerényebb pénztárcával érkező turistákról sem, a jó ár-érték arány garanciája a 292 vendéglátóipari egységnek odaítélt Bib Gourmand minősítés, amit a most újonnan bekerült Laci Konyha is megkapott. Évről évre nagyobb érdeklődéssel veszik célba az olvasók ezeket az éttermeket is.
Az angol nyelven kiadott útikalauz célközönsége az európai nagyvárosokba üzleti vagy turistaút keretében ellátogató utazó, akik például a konferencia helyszín közelében keresnek szálláslehetőséget, esetleg olyan éttermet, ahová meghívhatják az üzleti partnereiket, vagy a belvárosban szeretnének elfogadható áron megszállni egy éjszakára és étkezni. A kalauzban ezen kívül hasznos turistainformációk, az ajánlott éttermeket és szállásokat feltüntető várostérképek, a szálloda vagy étterem stílusának nagyon rövid, kulcsszavakkal megfogalmazott leírása, és a városról szóló egyéb hasznos információk is megtalálhatók.


Ausztria (Bécs, Salzburg) – Belgium (Brüsszel, Antwerpen) – Csehország (Prága) – Dánia (Koppenhága, Aarhus) – Egyesült Királyság (London, Birmingham, Edinburgh, Glasgow) – Finnország (Helsinki) – Franciaország (Párizs, Lyon, Strasbourg, Toulouse) – Görögország (Athén) – Hollandia (Amsterdam, Rotterdam, Hága) – Írország (Dublin) – Lengyelország (Varsó, Krakkó) – Magyarország (Budapest) – Németország (Berlin, Köln, Frankfurt, Hamburg, München, Stuttgart) – Norvégia (Oslo) – Luxemburg (Luxembourg) – Olaszország (Róma, Milánó, Torino, Firenze) – Portugália (Lisszabon) – Spanyolország (Madrid, Barcelona, Valencia) – Svédország (Stockholm, Göteborg, Malmö) – Svájc (Bern, Genf, Zürich).


A MICHELIN Main Cities of Europe 2014-es szálloda- és étteremkalauz március 12-től vásárolható meg. Elektronikus változata okostelefonra és tabletre is letölthető.

A MICHELIN útikalauz

Az egységes és rendkívül szigorú értékelési szempontok alapján ítélő MICHELIN étteremkalauz az egész világon elismert, megkerülhetetlen gasztronómiai szaktekintély. Minden, a könyvbe kerülő vendéglátóipai egységet a hírhedt MICHELIN-ellenőrök választanak ki, az inspektorok inkognitóban járják a világot, és keresik a legjobb helyeket. A nemzetközi inspektorgárda minden tagja alapos kiképzésen esik át, így garantálható, hogy a világon mindenhol ugyanazok a kiválasztási szempontok és módszerek érvényesüljenek, nemzetközileg elfogadott, egységes bírálat készüljön, csakis a minőség számít. Objektív értékelésük záloga továbbá, hogy mindenütt fizetővendégként jelentkeznek be, és csakis a feltálalt étel minőségét bírálhatják. Öt szempont szerint osztályozzák a felkeresett helyet: (1) a termék minősége, (2) az elkészítési mód és az íz, (3) a konyha eredetisége/ a konyhafőnöki személyiség, (4) az ár-érték arány és (5) a megbízhatóság, időtállóság, állandóság. Minden MICHELIN inspektor ezen objektív szempontok szerint bírál, akár Japánban, az Egyesült Államokban, Kínában vagy Európában dolgozik. Az egységes szempontrendszer biztosítja a megbízható, minőségi kiválasztást: a MICHELIN-csillag a világon mindenütt ugyanazt a minőséget képviseli, Párizsban ugyanúgy, mint Tokióban vagy New Yorkban.

A MICHELIN útikalauz-sorozata több mint egy évszázada könnyíti meg az úton levők életét a világ legjobb szálláshelyeinek és éttermeinek kiválasztásával. A sorozat 24 kötetből áll, és négy földrész 24 országában kalauzolja az utazót.

www.michelin.hu 


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Élelmiszer ; - Michelin

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: