Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A MICHELIN Pilot Sport EV kitett magáért Angliában

2015.07.08

Forrás: Michelin, Hírek
- Eső és közelharc a londoni véghajrában - A győztes versenyistálló az e.dams-Renault lett - Az elektrobajnoki cím a NEXTEV TCR színeiben versenyző ifjabb Nelson Piquet-t illeti


A FIA Formula-E világbajnokság első versenyéve fényes győzelemmel zárult az e.dams-Renault csapata számára: Sébastien Buemi időmérő- és versenyfutamgyőzelmének köszönhetően ők nyerték meg ugyanis a konstruktőri bajnokságot június 27-én, a szombati versenynapon. A másnapi futamon magabiztosan – és 28 többletponttal – állt rajthoz a svájci Buemi, a terve az volt, hogy megszorongassa a tabellát vezető, és az összesítésben mindössze öt ponttal előtte járó ifjabb Nelson Piquet-t. Az idő is kedvezett Bueminek: a kvalifikációs sorsoláson a második futamba került, és akkor még nem zuhogott annyira az eső, mint a harmadik csoportban rajthoz álló ifjabb Nelson Piquet futama alatt.

Idén tehát először nyílt alkalmuk a résztvevőknek, az esőben versenyzésre, és letesztelhették a MICHELIN Pilot Sport EV abroncs nedves tapadását. „A versenysorozat kezdete óta erre vártunk! – lelkesedik Serge Grisin, a Michelin Formula-E csapatának vezetője. – Sokoldalú, esőben is használható versenyabroncsot fejlesztettünk ki a világbajnokságra – ez a MICHELIN Pilot Sport EV –, és most végre nedves pályán is megmutatkozhat, méghozzá időmérő futamon. Nagyon vártuk már ezt a lehetőséget, hiszen műszaki-fejlesztési szempontból értékes adatokhoz jutottunk általa, és kíváncsian vártuk a pilóták beszámolóit is. És ez az a pillanat, amikor igazán elmondhatjuk, hogy elértük a célunkat, hiszen a pilóták egybehangzóan pozitív visszacsatolást adtak az abroncs teljesítményéről.”

Az eső borította a papírformát a rajthelyek elosztásánál, a pole pozíció így Stéphane Sarrazinnek (Venturi) jutott, és a nagy esélyes Buemi / Piquet páros a 6. illetve a 16. helyről indulhatott csak neki a második versenyfutamnak. Negyven perccel később, a szezon egyik legizgalmasabb versenye végére pedig az ő párharcuk is eldőlt: Sébastien Buemi az 5. helyen, míg az ifjabb Nelson Piquet a 7. helyen ért célba. A brazil versenyző számára azonban értékesnek bizonyult a nem túl előkelő helyezés, 144 ponttal ő nyerte meg a bajnoki címet – egyetlen ponttal a svájci Buemi előtt. A második londoni versenyfutamot Sam Bird (Virgin Racing) nyerte, Jérôme D’Ambrosio előtt, aki a szombati verseny után ismételten másodikként ért célba.

„Gratulálunk az e.dams-Renault istállónak és Nelson Piquet Juniornak a bajnoki címekhez – amellyel most az autósport történelmének újabb mérföldkövéhez érkeztünk –, örülünk, hogy a Michelin segítette őket győzelemre – mondja Michelin Motorsport részleget vezető Pascal Couasnon. – A Formula-E bajnokság első versenyévének mérlege pozitív mind a sportág, mind pedig a Michelin számára. A szervezők, a résztvevő istállók és csapatok, versenyzők és mi magunk is elégedetten mondhatjuk, hogy színvonalas programot nyújtottunk közönségünknek. Már most nagyon várjuk a következő versenyévet, amikor is a versenygépeken technológiai frissítés várható, leginkább az erőátvitel terén számíthatunk fejlesztésekre. Az innovációnak köszönhetően ez a sportág a közlekedés jövőjének valóságos kutatólaboraként működik.”

Ifjabb Nelson Piquet a MICHELIN Pilot Sport EV abroncsról:

„A Michelin abroncsok végig, az egész szezon alatt fantasztikusan mentek. Amikor először megláttam az abroncsot Doningtonban, azt gondoltam, hogy ezek kifejezetten esőabroncsok, és hogy majd a mintázat miatt rázkódni fogok az autóban. Aztán az első próbák után világossá vált számomra, hogy a Michelin valami teljesen újat hozott létre, egy olyan abroncsot, ami teljesen eltér minden általam ismert gumiabroncstól: mintázatos abroncs, mégis nagy teljesítményű, a gyors, innovatív versenyautó hatékonyan kormányozható vele, még az elég súlyos akkumulátor ellenére is.

A szezon alatt különféle felületeken versenyeztünk, csúszós, egyenetlen utakon is, és az abroncs mindig megbízhatóan helytállt. A legmeglepőbbnek azt találtam, hogy még erőteljes, blokkoló fékezéskor sem tapasztaltam soha rázkódást a volán mögött. Itt a londoni Battersea parki pályán igen erős mechanikai behatásoknak voltak kitéve az abroncsok, mégis rendületlenül állták a próbatételeket. Az abroncs kontaktfelülete kicsi, és a pilótának meg kell bíznia az abroncsban: a Michelin abroncsaimra minden helyzetben számíthattam!”

www.michelin.hu 


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; - Michelin

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: