Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Siemens Healthineers fokozza az MRI vizsgálatok produktivitását a GOKnee3D1 alkalmazással

2017.12.01

Forrás: Siemens, Hírek
A Siemens Healthineers az Észak-amerikai Radiológiai Társaság (RSNA) Chicagóban, az USA-ban rendezendő éves kongresszusán mutatja be azt az innovatív MRI alkalmazást, melynek segítségével lerövidíthető a térd átfogó diagnosztikai vizsgálataihoz szükséges idő. Jelenleg egy szokványos térdvizsgálat körülbelül 20 percig tarthat.


A GOKnee3D alkalmazásával a térd nagy felbontású, 3-dimenziós diagnosztikai vizsgálata elvégezhető 10 perc2 alatt. A begyűjtött nagy felbontású, izotróp, 3-dimenziós képek aztán lehetővé teszik az utólagos rugalmas kiértékelést minden lehetséges síkban, ideértve a kettős dőlésszögű és ívelt síkokat is. Az MRI hatékonyságának ily módon történő növelése különösen azért fontos, mert a térd vizsgálata a harmadik leggyakoribb ilyen típusú MRI vizsgálat, az összes szkennelés 11 százalékát teszi ki3. Azzal, hogy a vizsgálati időt a felére csökkenti, és kevesebb rutinfeladatot kell elvégeznie a radiológiai személyzetnek, a Siemens Healthineers nagymértékben hozzájárul az MRI termelékenységének fokozásához. Emellett kevesebbet kell várakoznia betegnek, és kellemesebb élményt nyújt a páciens számára.

A nagy mennyiségű adat gyűjtésének innovatív jellege a Caipirinha Space protokollon1 alapszik, amely nagyobb letapogatási sebességeket, és a korábbi technológiáknál jobb jelminőséggel optimális képrekonstrukciót tesz lehetővé. Az eljárás kifejlesztése és klinikai jóváhagyása érdekében a Siemens Healthineers az USA-ban, Baltimore-ban található Johns Hopkins Egyetemmel társult. “A GOKnee3D segítségével minden részletre kiterjedően ki lehet értékelni a térd belső működési zavarait" - állította Jan Fritz, az orvostudományok doktora, a Johns Hopkins Egyetem Orvosi Karának munkatársa. “A teljesen automatizált Caipirinha Space protokoll jó minőségű MR képalkotást valósít meg tíz perc alatt és biztosítja a képminőség konzisztenciáját, valamint a működési hatékonyságot. A nagy térbeli felbontású izotróp adathalmazok segítségével nagy pontossággal ábrázolhatók a rendellenességek, és lehetőség van gyakorlatilag bármely képalkotási sík átalakítására, valamint jó minőségű, 3 dimenzióban megjelenített MR képek létrehozására" - mondta Fritz.

A nagyra becsült partnereinkkel történő szoros együttműködés során újra bebizonyíthattuk, hogy vezető szerepet játszunk a mágnes rezonanciás képalkotással kapcsolatos innovációk terén" - jelentette ki Dr. Christoph Zindel, a Siemens Healthcare mágnes rezonanciás képalkotási üzletágának rangidős alelnöke és vezérigazgatója. “A GOKnee3D révén jelentősen felgyorsítjuk az MR képalkotást a diagnosztika minőségének veszélyeztetése nélkül, és olyan nagymértékben automatizált és szabványosított alkalmazással bővítjük portfóliónkat, melynek kiemelkedő a klinikai jelentősége. Nem csupán a hatékonyságot növeljük, hanem azzal, hogy több páciens számára tesszük elérhetővé az MR technológiát, hozzájárulunk a betegellátás színvonalának emeléséhez, és sokkal kényelmesebbé tesszük a vizsgálatokat" - közölte Zindel.

A célorientált, sokcsatornás térdtekercsek,  valamint a gépi tanulásra és mesterséges intelligenciára építő, automatikus látómező illesztés segítségével a szkenner egy gombnyomásra nagy mennyiségű adatot gyűjt a térdízületről, így csökkenti a radiológiai személyzetre háruló rutin feladatokat. A GOKnee3D a Siemens Healthineers szkennerek bővítéseként használható, kezdetben a 3T MagnetomSkyra és az 1,5 T MagnetomAera rendszerhez. A tervek szerint elérhetővé teszik a Magnetom termékcsalád többi szkenner számára is.

1 510(k) engedélyre vár (forgalomba hozatal előtti értesítés).

2 MagnetomSkyra berendezéssel mért érték, 15-csatornás adó-vevő térd-vezetékkel. MagnetomAera készülékkel a teljes vizsgálati idő a rendszer térerősségének függvényében változik, maximum 11 percig.

3 2016-ban végzett 6,73 millió Siemens Healthineers MRI vizsgálat kiértékelése alapján.
 
Az (itt említett) termékek / jellemzők kereskedelmi forgalomban nem elérhetőek minden országban. Szabályozási indokok következtében jövőbeni hozzáférhetőségük nem garantálható. További részleteket a helyi Siemens szervezet tud szolgáltatni.

www.siemens.hu 


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: