Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Siemens a maga nemében első, hálózatot stabilizáló technológiát szállít az USA-ba a Dominion Energy cég számára

2017.11.24

Forrás: Siemens, Hírek
A Siemens az első mobil SVC STATCOM technológiájú berendezéseit szállítja a Dominion Energy, az egyik legnagyobb amerikai energiatermeléssel és energiaátvitellel foglalkozó cég leányvállalata számára. A megoldás zavarok és hibák előfordulása esetén úgy őrzi meg a hálózat stabilitását, hogy gyorsan és szabályozott módon biztosítja a szükséges meddő teljesítményt.


A mobil STATCOM technológia példátlan szintű rugalmasságot biztosít a közműcég számára, mivel a berendezést bárhova elszállíthatja, ahol hálózati támogatás szükséges, főként szélsőséges időjárás vagy nem tervezett események okozta váratlan kiesések (áramszünetek) esetén. Egy állandó telepítésű alállomási projekt több évnyi tervezése és megvalósítása helyett a Siemens STATCOM technológiájának áthelyezése csupán napokat vesz igénybe.

"E berendezés használatával a Dominion Energy kielégíti a megbízhatóság megőrzésére vonatkozó mai igényt, ugyanakkor felkészíti az energiaátviteli rendszerét a jövő kihívásaira is" - jelentette ki Mirko Düsel, aki az Átviteli Megoldások (Transmission Solutions) üzletág vezérigazgatója a Siemens Energy Management divízióján belül. "A Siemens büszke rá, hogy az energiaszektor élenjáró megoldásával segítséget nyújthat a Dominion Energy cégnek ahhoz, hogy megfelelő módon navigáljon a folyamatosan változó energetikai viszonyok között és megbízhatóbb szolgáltatást nyújtson ügyfeleinek."

Az alállomás technológia rugalmas jellege miatt a Dominion Energy könnyebben tudja majd kezelni az energiaátviteli hálózatához csatlakozó megújuló és elosztott energia erőforrások növekvő számát. Mivel ezek az energiatermelő források on-line módon kapcsolódnak a hálózathoz, gyakran megváltoztatják a hagyományos hálózat működési módját. Az ideiglenes STATCOM telepítés segíti az országos áramhálózat stabilitásának megőrzését, elegendő időt hagyva a közműcég számára a rendszerébe belépő megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos tervezésre.
Emellett az alállomás technológia millimásodpercek alatt reagál az átviteli hálózat bármiféle hibájára.

www.siemens.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: