Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Továbbra is sikerpályán a Continental: A harmadik negyedévben is folytatódott az erős növekedés

2017.11.09

Forrás: Continental, Sajtóközlemény
¤ Az év első kilenc hónapjában 9 százalékkal, 32,7 milliárd euróra emelkedett a forgalom, a harmadik negyedéves forgalom 7 százalékkal 10,7 milliárd euróra nőtt


¤  A megnövekedett nyersanyagköltségek miatti 400 millió eurós teher ellenére kilenc hónap elteltével a korrigált EBIT-árrés 10,6 százalékkal a célterületen belül van
¤  A technológiai vállalat megerősítette a folyó üzleti évre vonatkozó forgalmi-, és eredmény-előrejelzését
¤  Az év első kilenc hónapjában az Automotive Group beérkező megbízásainak értéke 20 százalékkal emelkedett, és meghaladta a 30 milliárd eurót
¤  Dr. Degenhart, vezérigazgató: „Folytatjuk sikerpályánkat és erős negyedik negyedévre számítunk

Budapest, 2017. november 14. - 2017 harmadik negyedévében a Continental sikeresen folytatta dinamikus növekedését. A technológiai vállalat csütörtökön hozta nyilvánosságra az év első kilenc hónapjára vonatkozó üzleti mutatószámait és egyben megerősítette az éves célkitűzéseket: „Folytatjuk sikerpályánkat. Az év első kilenc hónapjában forgalomnövekedésünk 9 százalék volt, így a forgalom elérte a 32,7 milliárd eurót. Korrigált EBIT-árrésünk 10,6 százalék. Ez tökéletesen megfelel a terveknek és biztosan elérjük éves célkitűzésünket”, mondta Dr. Elmar Degenhart a Continental igazgatóságának elnöke.

Degenhart örömmel nyugtázta az erős forgalomnövekedést: „A biztonságos, hatékony és intelligens mobilitást megcélzó technológiáinkban a megfelelő hajtóerőket részesítjük előnyben. A harmadik negyedévet 8 százalékos konszolidálási módosításokkal és árfolyamváltozásokkal korrigált forgalomnövekedéssel zártuk. Ezzel ismét sokkal gyorsabban növekedtünk, mint referenciapiacaink.  A személygépjárművek és kishaszonjárművek gyártásának globális piaca például 2 százalékkal nőtt.

Az év utolsó negyedévében Degenhart a sikerek folytatására számít: „A negyedik negyedév is erős lesz. Ez a forgalomra és az eredményre is egyaránt vonatkozik.

A harmadik negyedévben 10,4 százalékos korrigált operatív árrést értünk el. Ez nagyon örvendetes, hiszen ezt a sikert az idei növekvő nyersanyagárak által ránk rótt nehézségek ellenére értük el”, magyarázta Wolfgang Schäfer, pénzügyi vezető a Continental eredményalakulását.

Az előző év azonos negyedévével történő összehasonlítás kapcsán Schäfer utalt az alacsony előző évi bázisra, amelyet különböző, egymástól független események terheltek meg 450 millió euróval.

A 2017-es üzleti évre vonatkozó forgalom előrejelzés megerősítése kapcsán Schäfer további részleteket osztott meg: „Továbbra is 44 milliárd eurót meghaladó árfolyamhatások előtti forgalommal számolunk. Már jól meg tudjuk becsülni a különböző pénznemek teljes éves forgalmunkra gyakorolt hatásait. Az árfolyamhatásokat belekalkulálva is közel 44 milliárd eurós forgalmat várunk.” A teljes évre vonatkozó árfolyamhatások előtti forgalmi előrejelzést az év felénél megemelte a DAX-vállalat.

A vállalat növekedési dinamikája különösen az Automotive Group folyamatosan növekedő beérkező megbízásaiban követhető nyomon: „A beérkező megbízások értéke az első kilenc hónapban az előző év hasonló időszakával összehasonlítva 20 százalékkal nőtt, és így meghaladta a 30 milliárd eurót”, mondta Schäfer.

A harmadik negyedévben a növekedéshez mindenekelőtt az Automotive Group elektronikai, szoftver és szenzor termékei járultak hozzá. „Ezek aránya folyamatosan nő. 2012-ben ezen termékek aránya az Automotive Group forgalmának 50 százalékát tette ki, ma ez az arány már 60 százalék felett van és növekedő tendenciát mutat”, fejtette ki Schäfer.

A Rubber Group a piaci kihívások ellenére a harmadik negyedévben tovább tudta növelni forgalmát, ami figyelemreméltó eredmény. Az abroncsok és ipari termékek árának emelése az első félévben kifejtette pozitív hatását. Ezzel párhuzamosan a növekvő nyersanyagárak több mint 100 millió euróval terhelték meg a harmadik negyedéves eredményt.”, magyarázta Schäfer. A Continental a 2017-es üzleti évre vonatkozóan a Rubber Group emelkedő nyersanyagárak általi terhelését továbbra is 450 millió euróra taksálja. A nyersanyagárak aktuális alakulása már csak a 2018-as üzleti évben fogja éreztetni a hatását.

A téli gumiabroncsok értékesítése jól alakult”, tájékoztatott Schäfer. Az aktuális téligumi abroncs, a WinterContact TS 860 szintén örömre adott okot, a termék az összes nagy német, osztrák és svájci autóklub tesztjén a legjobb értékeléseket szerezte meg.

A ContiTech részleg is erőteljesen növekedett. Schäfer elégedettségét fejezte ki a felületspecialista Hornschuch vállalat integrálásával és teljesítményével kapcsolatban, amelynek felvásárlása 2017 márciusában történt: „A Hornschuch vállalat teljes mértékben az elvárásainknak megfelelően teljesít”.

A Continental vállalat 2017 első három negyedévében 472 millió euró Free Cashflow állományt ért el, amely 712 millió euróval kevesebb, mint az előző év hasonló időszakának értéke. „Ismét megerősítjük előrejelzésünket, amely szerint az év végére el fogjuk érni a közel 2 milliárd eurós akvizíciók előtti Free Cashflow állományt, amely a nagy értékű beruházások ellenére is biztosítani fogja erős növekedésünket. Különösen a negyedik negyedévben számolunk a működő tőke erős leépülésével, amely az előző év hasonló időszakával összevetve az év első kilenc hónapjában a vállalat igen örvendetes növekedésének köszönhetően 660 millió euróval növekedett”, magyarázta Schäfer. Az év első kilenc hónapjában a Free Cashflow csökkenése alapvetően a működő tőke növekedésével magyarázható.

A nettó adósságállomány kapcsán hozzátette: “Az év végére az előző évi szinttel megegyező nettó adósságállományra számítunk.” 2017 első kilenc hónapjának végén a Continental konszern nettó adósságállománya 3,3 milliárd eurót tett ki. A 2016-os év végi 2,8 milliárd euróval összehasonlítva az idei érték 500 millió euróval magasabb. Ennek oka többek között a 2016-os üzleti évre vonatkozó 850 millió eurós osztalékkifizetés volt, amely 2017 májusában történt meg.

Az állóeszközökbe és szoftverekbe történt beruházások értéke 2017 első kilenc hónapjában az előző év hasonló időszakához képest 12 százalékkal, 1,8 milliárd euróra emelkedett. Az előző év hasonló időszakának 5,3 százalékával összevetve ez 5,5 százalékos befektetési aránynak felel meg.

Az előző év hasonló időszakával összevetve 2017 első kilenc hónapjában a kutatás-fejlesztési ráfordítás közel 9 százalékkal, csaknem 2,4 milliárd euróra nőtt. Konszern forgalomra vonatkoztatva a kutatás-fejlesztési ráfordítás az előző év azonos időszakához hasonlóan most is 7,2 százalék volt.

Az eladósodás mértéke, a Gearing Ratio 2017 szeptember végén 21 százalékra csökkent (az előző év hasonló időszakával összevetve: 24 százalék). A sajáttőke-arány az előző évi 39 százalék után a tárgyidőszakban 42 százalék volt.

2017 szeptember 30-án a Continental közel 5,2 milliárd euró feletti likviditási tartalékkal rendelkezett, ebből több mint 1,5 milliárd euró likvid tőke és több mint 3,6 milliárd euró engedélyezett, de fel nem használt hitelkeret volt.

2017 harmadik negyedévének végén a konszern több mint 233.000 munkavállalót foglalkoztatott, amely több mint 13.000 fővel több, mint 2016 végén. Az Automotive Group termelési, valamint kutatás-fejlesztési részlegén összességében 7.400 fővel nőtt a munkavállalók száma. A termelési kapacitások és forgalmazási csatornák további bővítésének köszönhetően, valamint a Hornschuch csoport megvásárlásával a Rubber Group munkavállalóinak létszáma több mint 5.700 fővel nőtt. Az előző évi beszámoló kiadásának dátuma óta a konszern munkavállalóinak száma összesen közel 14.700 fővel nőtt.

Az Automotive Group az év első kilenc hónapjában 19,8 milliárd eurós forgalmat termelt. A korrigált EBIT-árrés 8,2 százalék volt (az előző év hasonló időszakával összevetve: a forgalom 18,1 milliárd euró, a korrigált EBIT-árrés 5,6 százalék volt).

A Rubber Group 2017 első három negyedévében összesen 13,0 milliárd eurós forgalmat ért el. A korrigált EBIT-árrés 15,1 százalék volt (az előző év hasonló időszakával összevetve: a forgalom 11,9 milliárd euró, a korrigált EBIT-árrés 17,6 százalék volt).

www.continental.hu   


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Continental

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: