Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Sikeres Építőgép kiállítás a Tököli Repülőtéren

2017.11.22

Forrás: IpariCégek.hu Riport
Csizmazia Krisztián az Építőgép-Forgalmazók és Bérbeadók Szövetsége (ÉBSZ) titkárságvezetője, mint a kiállítás egyik főszervezője a sikeres kiállításról beszélt.


- Milyen tervekkel, elképzelésekkel került a Tököli Repülőtérre a kiállítás?
A korábbi években bányák szolgáltak a rendezvény lebonyolításának helyszínéül, több alkalommal is komoly nehézségek elé állított az időjárás, az eső által okozott katasztrófahelyzetekkel, így egy biztonságosabb, jól megközelíthető, szélsőséges időjárás esetén is megbízható helyszínt kerestünk. Sok helyszín is meglátogatásra került, végül a tököli repülőtérre esett a választásunk a frekventált elhelyezkedése és megközelíthetősége miatt.

Építőgépek a kiállításon
Építőgépek a kiállításon. Fotó: Gál József, IpariCégek.hu

- Hogyan fogadták a kiállítók, a szakma az új helyszínt?
Mint ahogyan az a kiállítói kérdőívekből is kiderült, elégedettek voltak az új helyszín kiválasztásával. Hatalmas kiterjedésű terület, 10.000 nm állt a kiállítás megrendezésének rendelkezésére. A fel-és leszálló repülőgépek, valamint a hatalmas hangárok csak még hangulatosabbá tették a rendezvényt. A kiállítók elégedettségét az elkerített VIP parkoló is szolgálta, igyekeztünk mindenkinek a kedvében járni.

Építőgépek a kiállításon
Építőgépek a kiállításon. Fotó: Gál József, IpariCégek.hu

- Mi adta az ötletet, hogy az Ország Legjobb Gépkezelője versenyen a korábbiakhoz képest még több kategória legyen?
A gépesített építőipar területén egyre több technikai vívmány jelenik meg. Kötelességünknek tartjuk, hogy bemutassuk ezeket az erőgépeket a szakmai látogatóknak, hogy ők is fejlődhessenek és elsajátíthassák azokat a kompetenciákat, amelyek hasznosak lehetnek számukra a piac elvárásaival szemben. A kiállító cégeket abban szeretnénk segíteni, hogy a potenciális ügyfelek megismerhessék adott márkacsoport termékeit, valamint, hogy életszerű körülmények között ki is próbálhassák azokat. Az ÉBSZ Építőgép Kiállítás egyik legnagyobb erőssége az életszerű körülmények között tesztelhető gépek, ráadásul teljesen térítés mentesen. Ezt a lehetőséget Magyarországon csak az ÉBSZ kínálja fel.

Az egyik hibátlan gépkezelő versenyző
Az egyik hibátlan gépkezelő versenyző. Fotó: Gál József, IpariCégek.hu

- Mi alapján dőlt el a verseny? Kategóriánként hirdettek győzteseket, vagy összetett győztese is volt a versenyeknek?  
A korábbi évek tapasztalatait felhasználva került megrendezésre idén is a gépkezelői verseny. A A korábbi évek tapasztalatait felhasználva került megrendezésre idén is a gépkezelői verseny. A meghirdetett gépkategóriákban előre egyeztetett versenyfeladatok és pontozási rendszert alakítottunk ki. Azok a versenyzők kerültek előnyösebb helyzetbe, akik az előírt feladatokat a lehető legrövidebb idő alatt hajtották végre hibátlanul. A hibapontok e verseny esetében időbüntetéssel jártak. A rendezvény végén hirdettünk kategória győzteseket, valamint az is kiderült, hogy ki lett Magyarország Legjobb Gépkezelője. Mivel a versenyzők kiemelkedő teljesítményt produkáltak, ezért II. és III. helyezettet is hirdettünk az összevont kategóriában. A tehetséges gépkezelőket értékes ajándékcsomagokkal díjaztuk.

Építőgépek munkában a kiállításon.
Építőgépek munkában a kiállításon. Fotó: Gál József, IpariCégek.hu

- Nagy közönségérdeklődést hozott az idei kiállítás is, főleg vasárnap nagy tömegben érkeztek a látogatók. Mi volt a titka a látogatói sikernek?
A szombati napot nemcsak a szakmai érdeklődőknek ajánlottuk. Színes programkínálattal vártuk a gyermekes családokat is. Két mosolygós animátor hölgy foglalkozott egész nap a lurkókkal. Rajzolhattak, színezhettek, barkácsolhattak. Az apróságokat ajándékokkal vártuk, többek között lufival, csokival, fából készült logikai játékkal és könyvjelzővel.
A látványos gépshowk-on kívül ámulatba ejtő akrobata oktatással és műsorral, valamint a fizika törvényeit meghazudtoló parkour show-val kápráztattuk el a nagyérdeműt. A kiállítás területén lehetőségük nyílt az érdeklődőknek kipróbálni a Segwayezést, valamint harckocsi túrán is részt vehettek a pontgyűjtő programunk keretein belül. Minden évben próbálunk valami újat nyújtani a kedves látogatók részére, 2019-ben sem lesz ez másképp.

Sportfavágó bemuató a kiállításon
Sportfavágó bemutató a kiállításon. Fotó: Gál József, IpariCégek.hu

- Az új programok is nagy sikert arattak. Először tartottak nem építőgépekhez kapcsolódó bemutatókat, melyekre nagy volt az érdeklődés. Mi adta az ötletet a légtornász, kerékpáros, sportfavágó bemutatókra?  
Évről évre igyekszünk mindig egy kicsit mást, egy kis újdonságot becsempészni a programok közé. Érdekessé kell tennünk azok számára is a kiállítást, akik nem feltétlenül tartoznak szorosan a szakmai látogatók közé. Napjainkban rengeteg magas színvonalú kiállítás, fesztivál, rendezvény kerül megrendezésre, így nekünk is fejlődnünk kell az elvárások rögös útján. Próbáltunk olyan kiegészítő programokat keresni, amelyek ha nem is szorosan, de kötődnek a szóban forgó rendezvény tematikájához, valamint a kiállítás területének az adottságait is számba kellett vennünk, hogy mi az, amit meg tudunk valósítani egy repülőtéren. Igyekeztünk az építőgépeket is bevonni egy-egy attrakcióba, pl.: amikor két gyönyörű, dekoratív légtornász hölgy egyensúlyozott a magasban egy Dieci személyemelőre felfüggesztett selyemszalagon.
Sok gyermek már most is érdeklődik az építőgépek iránt. Tudat alatt elősegíthetjük a hasonló jellegű rendezvényekkel a gépesített építőipar utánpótlását is.

Venieri gépbemutató gyári pilótával.
Venieri gépbemutató gyári pilótával. Fotó: Gál József, IpariCégek.hu

- Milyen látogatottsággal, milyen eredményekkel zárult a kiállítás?    
A kiállítás alatt kérdező biztosok töltettek ki elégedettségi kérdőívet a kiállítókkal és a látogatókkal egyaránt. A statisztikák minket igazolnak, hiszen a kérdőívet kitöltők 96%-a teljes mértékben meg volt elégedve a rendezvénnyel, valamint 98%-uk biztosan el fog látogatni a következő ÉBSZ Építőgép Kiállításra. A felmérések alapján 4.362 regisztráció érkezett be online és papír alapon.
Úgy gondolom, hogy a számok magukért beszélnek:
- 510 kiállított építőgép
- 53 kiállító vállalat
- 3.847 látogató és 515 kiállító
- 12 gépkategória
- 58 építőgépen 3.534 végre hajtott teszt
- 98%-os visszatérési szándék 

- Mikorra várható a következő kiállítás? Melyek az Építőgép-Forgalmazók és Bérbeadók Szövetsége (ÉBSZ) további tervei?  
 
A rendezvény eredményességét maga a szövetség is kiértékeli a következő közgyűlésen és ennek és a picai igények ismeretében határoz a következő rendezvény időpontjáról. Előreláthatólag 2-3 éven belül ismét találkozhatunk az építőgépesítési piac legrangosabb magyarországi fórumán!  

* Minden IpariCégek.hu Riport és kép is saját készítésű, minden jogot fenntartunk! 


Riportok ; Ipari Blog ; NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Munkagép, haszongép ; Kiállítás, konferencia ; - ÉBSZ Építőgép Kiállítás

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: