Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Automatizált minőségi hegesztés biztonságos targoncaüzemhez a bajor Jungheinrich Művekben

2017.11.13

Forrás: igm Robotrendszerek, Hírek
A moosburgi Jungheinrich Művekben emelő- és raktári targoncák, továbbá más rendszerű ipari járművek legfontosabb acélszerkezeti egységeit igm hegesztőrobotokkal gyártják.


A hamburgi Jungheinrich AG bajor gyártói telephelyeinek moosburgi „törzsüzemében“ ellensúlyos emelőtargoncákat gyártanak. Az  iparterületen lévő „Degerpoint“ üzemben belső logisztikai feladatokra alkalmazott sepciális ipari járműveket építenek. A nemrég négy évessé vált degerpointi Jungheinrich üzem jelenleg a legmodernebbnek számít a raktári és más speciális targoncák területén.

Az igm Robotersysteme AG több mint 30 éve szállít gyártói robotcellákat Moosburgba. A törzsüzemben jelenleg 22 hegesztő robotcellával dolgoznak, ahol a robotok egyfelől önállóan termelnek, vagy „kéz a kézben“ összedolgoznak. Degernpointban 11 hegesztőrobottal folyik a gyártás.

A korszerű gyártás szinten tartása és az üzemi folyamatok fejlesztése érdekében az elmúlt év végén és 2017 elején három új igm hegesztő robotcella került telepítésre. A cég ezzel a robottechnika folyamatos fejlesztési célkitűzéseinek is megfelelt. Ezen robotcellák az optimális hegesztési pozició és varratelérhetőség érdekében 14 tengellyel (robot+manipulátor) rendelkeznek. Néhány robot a legújabb pisztolycserélő rendszerrel is felszerelt, amellyel szignifikánsan csökkent a hegesztési idő. A több helyen is alkalmazott kéthuzalos Twin (Tandem) hegesztéssel az eddigiekhez képest mintegy 70%-al nagyobb termelékenységet tudnak biztosítani.

www.igm-group.com  


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Robot, automatika, automata ; - igm ; Fém, gépipar ; Hegesztés

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: