Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A SEAT és a Telefonica megállapodása az autóipari digitalizálás előremozdításáról

2017.11.10

Forrás: Porsche Hungaria, Seat Sajtóközlemény
¤ Együttműködés az információk közös felhasználásában és a városok és városkörnyéki régiók mobilitási megoldásainak kidolgozásában.
¤ Új 5G hálózati technológiák tesztelése az összekapcsolt és az autonóm autós eco-rendszerben.


Martorell/Budapest, 2017. november 10. - A SEAT elnöke, Luca  de Meo és a Telefónica Espańa elnöke,  Luiz Miguel Gilperez megállapodást írt alá az innovatív kezdeményezések fejlesztésére. A megállapodással a Telefonica  a SEAT stratégiai beszállítójává válik az információs technológiai terén. A megállapodásra a SEAT azon stratégiájának keretén belül kerül sor, amelynek célja, hogy a SEAT az összekapcsolt, digitalizált mobilitási megoldások terén meghatározó cégévé pozícionálja magát.

A vállalatok közötti megállapodás az együttműködés három fő területre összpontosít: az összesített adatokból nyert információk közös felhasználása a mobilitási megoldásoknál, az 5G-s  összekapcsolhatóság  alkalmazása a hálózatba kapcsolt gépkocsikban, valamint a digitális átállás projektjeinek kidolgozása a gyártás folyamataiba történő integrálása érdekében.

Ezzel a megállapodással, a SEAT megerősíti helyét, mint a szektor digitalizálásának meghatározó vállalata. Erőink egyesítése a Telefonicával, mint stratégiai partnerrel, lehetővé teszi számunkra, hogy nagy előrelépést tegyünk olyan mobilitási megoldások kínálatának terén, amelyek  az autóvezetők számára megkönnyítik az életet”- mondta a SEAT elnöke, Luca de Meo, majd hozzátette: „Ez az együttműködés  mindemellett lehetővé teszi azt is, hogy a technológiák felhasználásával olyan  projektek fejlesszünk ki, amelyek erősítik gyártási eljárásainkat és beszállítói kapcsolatainkat.

A Telefonica Espańa elnöke, Luis Miguel Gilperez szerint „ az új technológiák valóban forradalmat indítanak be az autóiparban, és a Telefonica vezető partner szeretne lenni a SEAT ezirányú fejlődésében.Ez arra is kiterjed, hogyan fogja a Big Data és a Blockchain befolyásolni az autóipart, vagy milyen mértékben  lesz döntő az 5G az önvezető és hálózatba kapcsolt gépkocsik jövője számára. Ezek azok az innovációs területek, amelyeken a Telefonica és a SEAT együtt fog dolgozni.

A megállapodás nagy hangsúlyt helyez az új technológiák alkalmazására és az 5G-s hálózatoknak az összekapcsolt és autonóm autózás eco-rendszerébe történő integrálásában. A Telefónica ötödik nemzedékhez tartozó hálózatának kiterjesztése minőségi ugrást kínál a távközlés minőségében, és a hálózatba kapcsolt gépkocsik tapasztalatainak felhasználásában. E kereten belül mindkét vállalat különböző innovációs műhelyekben fog dolgozni azzal a céllal, hogy alkalmazásokat javasoljon és értékeljen a technológiák gépkocsikba való beépítése szempontjából.  

Mindezen túl az együttműködés bevezeti az Industry 4 fejlesztését és alkalmazását a gépkocsik gyártási  folyamatába. Ebben az értelemben a  Telefonica és a SEAT együttműködnek a Blockchain technológián alapuló koncepció  megvalósításában  annak érdekében, hogy javítsák az alkatrészek mozgásának követését a martorelli gyár ellátási láncában. Ilyen területek még az IoT-n , a Dolgok Internetén alapuló megoldások abból a célból, hogy erősítsék és  korszerűsítsék a beszerzés  menedzselését és a beszállítói kapcsolatotokat.

A megállapodás előirányozza az eszközök és közös mechanizmusok alkalmazását az adatok összegyűjtése, a vezetés és az elemzés megkönnyítésére, mindezt úgy, hogy közben tiszteletben tartják a felhasználó tulajdonosok magánéletének titkosságát, annak bizalmas jellegét és az átláthatóságot. A két vállalat együttműködik még a Big  Data előnyeinek feltárásában, a megosztott információk közös felhasználásában, az új mobilitási javaslatok megfogalmazásában, megtervezésében. Ebben az értelemben optimalizált megoldásokat dolgoznak ki azon városok és városi régiók számára, amelyek alkalmazzák az okos forgalom- és parkolás irányítást, és az ezekhez kapcsolódó szolgáltatásokat.

A SEAT az egyetlen olyan vállalat, amely gépjárművek tervezése, fejlesztése, gyártása és értékesítése területein egyaránt folytat tevékenységet Spanyolországban. A Volkswagen-csoport tagjaként a multinacionális vállalat székhelye Martorell (Barcelona), teljes termelése több mint 80 százalékát exportálja, s a világ több mint 75 országában van jelen. A SEAT 2016-ban – a legjobb eredményként 2007 óta – összesen 410.200 gépkocsiját értékesítette világszerte.

A SEAT-csoport három barcelonai termelési központjában – Barcelona, El Prat de Llobregat és Martorell – együttesen több mint 14 ezer főt foglalkoztat. Itt készülnek a nagysikerű Ibiza és Leon sorozatok tagjai, míg az Ateca és a Toledo Csehországban, az Alhambra Portugáliában, a Mii pedig Szlovákiában gördül le a szerelőszalagról.

A spanyol multinacionális vállalat egyfajta szellemi központként saját műszaki centrummal is rendelkezik, ahol ezer mérnök jelenti az innováció folyamatos hajtóerejét az R&D területén Spanyolország első számú ipari befektetője számára. A SEAT a legújabb connectivity-technikát alkalmazza járműveiben, miközben már zajlik a vállalat globális digitalizációs folyamata a jövő mobilitásának szolgálatában.

www.seat.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Önvezető, automatizált járművezetés, ; - Seat ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: