Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Másodpercenként másfél elektromos kéziszerszám; Új termelési rekord a Bosch elektromos kéziszerszámok üzletágnál

2017.01.06

Forrás: Bosch, Sajtóközlemény
Több mint 50 millió eszköz 2016-ban
¤ Világméretű gyártási hálózat
¤ Elektromos kéziszerszámok szakembereknek és otthoni használatra


¤  Mind nagyobb jelentőségűek az akkumulátoros kéziszerszámok

Leinfelden – Fúrógépek, fűnyírók, lézeres távolságmérők – a Bosch elektromos kéziszerszámok üzletág új termelési rekordot állított 2016-ban: több mint 50 millió elektromos kéziszerszám került le a gyártósorokról, annyi, mint még soha. Statisztikailag másodpercenként mintegy 1,5 elektromos kéziszerszám készült el. „Legyen szó barkács munkákról vagy mesterekről, iparilag fejlett vagy feltörekvő piacokról – termékeinknél mindig a felhasználó és igényei állnak a középpontban” – emelte ki Henning von Boxberg, a Bosch elektromos kéziszerszámok üzletág elnöke. „Egyre növekvő termelési darabszámaink jól mutatják, milyen sikeresek fejlesztéseink.

Fontos szerepet töltenek be a termékportfolióban az akkumulátoros eszközök, amelyek kényelmetlen kábelek nélküli, rugalmas munkavégzést tesznek lehetővé bárhol. Arányuk tovább növekedett a Bosch elektromos kéziszerszámok üzletág termelésében. A világ első lítiumion-akkumulátorral működő elektromos szerszámával még 2003-ban jelent meg a Bosch a piacon, ez volt az Ixo. A vállalat miskolci gyárában évente átlagosan több mint egymillió készült ebből a kisméretű akkumulátoros csavarozóból, piaci bevezetése óta több mint 15 millió Ixo került piacra. Sorban egymás mellé téve őket közel 2200 kilométert tennének ki, ami nagyjából a Stuttgart - Miskolc oda-vissza távnak felel meg.

Továbbra is az akkumulátoros eszközök növekvő piacára összpontosítunk” – hangsúlyozta Henning von Boxberg, ami nem csupán az olyan otthoni szerszámokra érvényes, mint például az Ixo. A Bosch 2016-ban jelent meg a piacon a világ első, kifejezetten professzionális, szakemberek számára készült, 10,8 voltos akkumulátoros sarokcsiszolójával. E kisméretű, könnyen kezelhető szerszámok a németországi Sebnitzben készülnek. A Bosch elektromos kéziszerszámok üzletág eszközeit világszerte gyártják és forgalmazzák, Németországon kívül további európai országokban, valamint Ázsiában, illetve Észak- és Dél-Amerikában.

A Bosch csoport elektromos kéziszerszámok üzletága világszerte a hordozható elektromos szerszámgépek és tartozékok, valamint mérőeszközök piacvezetője. 2015-ben az üzletág mintegy 20.000 munkatársa 4,5 milliárd eurós árbevételt ért el, aminek 85 százaléka Németországon kívül realizálódott. A Bosch, Skil és Dremel márkákkal az üzletág középpontjában az ügyfél és a technológiai fejlődés áll. Az alapvető sikertényezők közé tartozik az innovatív erő és az innováció üteme. Az üzletág 2015-ös árbevételének egyharmadát olyan termékek adták, amelyek két évnél rövidebb ideje voltak a piacon. A Bosch elektromos kéziszerszámok üzletága 2016-ban is több mint 100 új terméket vezet be a német piacra négy üzleti szegmensben, melyek az elektromos kéziszerszámok, a tartozékok, a mérőműszerek és az elektromos kerti szerszámok.

A Bosch csoport különböző technológiák és szolgáltatások vezető nemzetközi szállítója. Világszerte megközelítőleg 375.000 munkatársat foglalkoztat (2015. december 31-én) és 70,6 milliárd euró árbevételt ért el 2015-ben. A cégcsoport négy üzleti területen végzi tevékenységét, ezek a mobilitási megoldások, az ipari technika, a fogyasztási cikkek, valamint az energia- és épülettechnika. A Bosch csoport magában foglalja a Robert Bosch GmbH-t, annak mintegy 60 országban működő csaknem 440 leányvállalatával és regionális vállalataival együtt. Értékesítési és szolgáltatási partnereit is beleszámítva a Bosch globális gyártási és értékesítési hálózata mintegy 150 országot fed le. A jövőbeli növekedés alapja a vállalat innovatív ereje. A Bosch 55.800 munkatársat foglalkoztat a kutatás és fejlesztés területén világszerte 118 telephelyen. A Bosch csoport stratégiai célja innovatív megoldások létrehozása a hálózatba kapcsolt világ számára. A Bosch csoport termékei és szolgáltatásai hasznos megoldásokkal javítják az élet minőségét. Az „Életre tervezve” szlogen ezt a világszerte elérhető technológiát jelenti.

További információért látogasson el honlapunkra: www.bosch.hu   


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Lézer ; Fém, gépipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Bosch

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: