Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Hűtővíz keringető szivattyú és motorhűtő ventillátor továbbfejlesztése az elektromos járművekben elvárt magasabb minőségi követelmények figyelembevételével

2017.10.05

Forrás: Bosch, Sajtóközlemény
A miskolci Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. 2003 nyarán alakult, autóipari alkatrészek fejlesztésével és elektromos hajtások gyártásával foglalkozik. A Bosch csoport stratégiai célja innovatív megoldások létrehozása, a jövő alakításához a vállalat jelentős összegeket fordít kutatásra és fejlesztésre.


A GINOP-2.2.1-15-2017-00090 támogatással megvalósuló projektben a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. konzorciumi partnere a Miskolci Egyetem és a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. A pályázat összköltsége 1,3 milliárd forint, melyhez a konzorcium 1 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatást kapott.

Magyarország számára kiemelt fontosságú, hogy az elektromobilitás terén is a régió vezető termelési és kutatás-fejlesztési központja legyen. Jelen projekt az e célhoz kapcsolódó kutatás-fejlesztési tevékenységek megvalósítását célozza.

A projekt keretében következő generációs, a gépjárművek hűtőkörében működő keringtető szivattyúkhoz és motorhűtő ventilátor egységekhez kifejlesztendő műszaki megoldások megfelelőek lesznek elektromos járművekben való alkalmazásra is. Ezáltal a termékek élettartama megfelel a jövőbeni, elektromos vagy hibrid meghajtású járművek által támasztott követelményeknek, és az ezekhez szükséges hosszabb élettartamot visszaigazoló tesztelés időtartama a projekt révén jelentősen csökkenhet. A projekt teljes időtartama alatt figyelembe veszi a környezetvédelmi szempontokat és a termék újrahasznosíthatóságát.

A termékek továbbfejlesztése kapcsán lehetőség nyílik Miskolcon új kutatási terület bevezetésére, a kutatói és mérnöki létszám bővítésére, új eszközök, berendezések beszerzésére, valamint a következő generációs termékek Miskolcon tervezett szériagyártásának közvetlen mérnöki támogatására és globális viszonylatban vezető gyár státusz elérésére.

www.bosch.hu  


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Bosch

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: