Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Volkswagen Csoport tovább szigorította környezetvédelmi célkitűzéseit: 2025-re 45 százalékkal kívánja csökkenteni környezetre gyakorolt hatását

2017.10.04

Forrás: Porsche Hungaria, Volkswagen Sajtóközlemény
• A fenntartható környezetvédelmi stratégia egyre nagyobb jelentőséggel bír
• A Volkswagen Csoport új, ambiciózus környezetvédelmi célokat tűzött ki maga elé


•  Matthias Müller, a Csoport ügyvezetője: „A mobilitási ciklus teljes folyamatát kell érintsük, az energia előállításától a nyersanyagokon keresztül egészen az újrahasznosítás kérdéséig.
•  Csoportszintű környezetvédelmi konferencia (Group Environmental Conference – GEC) Wolfsburgban: környezetvédelmi szakemberek egyeztetnek a Csoport ökológiai orientációjáról az igazgatótanács, az üzemi tanács és a fenntarthatósági tanács tagjaival

Wolfsburg/Budapest, 2017. október 04. – A Volkswagen Csoport az autóiparon belül vezető szerepre törekszik a fenntarthatóság tekintetében. „Régebben a Volkswagen vezető helyen volt a legtekintélyesebb fenntarthatósági mutatók tekintetében – és szándékunkban áll visszaszerezni ezt a pozíciót.” – nyilatkozta Matthias Müller, a Volkswagen Csoport ügyvezetője a kétnapos csoportszintű környezetvédelmi konferencia megnyitóján (Group Environmental Conference – GEC) Wolfsburgban. „Alapvető küldetésünk, hogy Csoportként jelentősen hozzájáruljunk a klímaváltozás mérsékléséhez és a levegő minőségének javításához a városközpontokban.

Müller kifejtette, hogy ez nem csupán tiszta és hatékony járművek kérdése, hiszen a környezet védelme a teljes Csoport gyártási folyamata során kulcsfontosságú szerepet kell kapjon. „Éppen ezért határoztunk meg új, nagyratörő terveket a gyártást illetően: 2025-re további 20 százalékkal csökkentjük a Volkswagen Csoport környezetre gyakorolt hatását.” – jelentette be Müller. „Ez 45 százalékkal kevesebb energia felhasználását és vízfogyasztást, hulladékot, illékony vegyületet és szén-dioxid kibocsátást jelent a 2010-es szinthez képest.” Hangsúlyozta, hogy a Volkswagen Csoport holisztikus szemléletű, átfogó környezetvédelmi stratégiát követ: „Kiterjesztjük a környezeti fenntarthatóság fogalmát, hiszen nem csupán az számít, ami a kipufogón távozik. A mobilitási ciklus teljes folyamatát kell érintsük, az energia előállításától a nyersanyagokon keresztül egészen az újrahasznosítás kérdéséig.

Ezzel a megközelítéssel a Volkswagen Csoport követi a fenntarthatósági tanács javaslatait is. Ez a testület független nemzetközi szakemberekből áll, akik tanácsaikkal az igazgatótanácsot segítik a vállalat átalakítási folyamata során. A csoportszinten megrendezett környezetvédelmi konferencia egyik felszólalója Georg Kell, az ENSZ Globális Szerződésének (Global Commpact) alapító igazgatója és a Volkswagen egy évvel ezelőtt felállított fenntarthatósági tanácsának elnöke.

Ügyfeleink és a társadalom fenntarthatóságra törekvő magatartást vár el tőlünk.” – hangsúlyozta beszédében Matthias Müller, a Csoport ügyvezetője. Hozzátette, hogy az építő jellegű, kritikus párbeszéd fontos volt a Volkswagen Csoport számára a dízel krízis miatt elveszített bizalom visszaszerzése során. „Jó dolog, hogy a Volkswagen nyitottan és befogadóan kezeli a külsős szereplők nézőpontját. Különösen igaz ez a környezetvédelem és a fenntarthatóság területeire.” – emelte ki Müller a környezetvédelmi konferencián. „Ezt egy évvel ezelőtt a Volkswagen fenntarthatósági tanácsának megalapításával sikerült intézményesítenünk is.

Üdvözlő beszédében Bernd Osterloh, a Volkswagen Csoport üzemi tanácsának elnöke kiemelte: „A Volkswagennek bizonyítania kell elkötelezettségének komolyságát, hogy visszaszerezze első helyét a fenntarthatósági listákon. 2015. augusztusában az élen álltunk. A kibocsátási botrány miatt – teljesen jogosan – elvesztettük ezt a vezető pozíciót. Közös célunk kell legyen a csúcsra való visszatérés. A Volkswagen Csoportnál dolgozó több száz környezetvédelmi szakértő munkája fontos lépés ebbe az irányba.

Rendszeres csoportszintű környezetvédelmi konferenciát már 1998. óta tartanak, ahol közel 400, a Csoportnál dolgozó környezetvédelmi szakember gyűlik össze, hogy stratégiákat alakítsanak ki, intézkedéseket és projekteket vitassanak meg, továbbá segítsék a vállalat fenntartható fejlődését. „A Volkswagen Csoport a teljes értékláncon keresztül tartja magát a fenntarthatóságra törekvő magatartáshoz illetve a megújuló energiákba történő befektetések által az energiarendszer átalakításában is aktívan részt vesz.” – tette hozzá Stephan Krinke, a Volkswagen Csoport környezetvédelmi ügyekért felelős vezetője. „A konferencia jó alkalmat kínál arra, hogy felkészítsük a Csoportot ezeknek a nagyratörő környezetvédelmi célkitűzéseknek az elérésére.” Számos környezetvédelmi projekt és kezdeményezés került bemutatásra a kétnapos konferencián, amelynek a wolfsburgi Mobile Life Campus adott otthont.

www.volkswagen.hu  


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Volkswagen

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: