Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

ŠKODA KODIAQ SPORTLINE és ŠKODA KODIAQ SCOUT a 2017-es Frankfurti Autószalonon

2017.09.08

Forrás: Porsche Hungaria, Skoda Sajtóközlemény
› Két új változattal bővül a ŠKODA KODIAQ modellsorozat
› ŠKODA KODIAQ SPORTLINE: felszereltségek széles skálája, amely a modell sportosságát hangsúlyozza


›  ŠKODA KODIAQ SCOUT: robusztus megjelenése a terepes tulajdonságokat hangsúlyozza
›  ŠKODA újdonságok a Frankfurti Autószalon 3-as pavilonjában szeptember 12. és 24. között

Mladá Boleslav/ Frankfurt/ Budapest, 2017. szeptember 8. - A ŠKODA KODIAQ SPORTLINE és a ŠKODA KODIAQ SCOUT modellváltozatokkal folytatódik a ŠKODA SUV kampánya. A ŠKODA KODIAQ SPORTLINE a modell sportos verziója, amely kifejezetten dinamikus benyomást keltő felszereltségével hódít. A nagyméretű szabadidő-autó SCOUT változata összkerékhajtással érkezik és formatervében megjelennek a jellegzetes off-road elemek. Mindkét modellvariáns a ŠKODA stand kiemelt újdonságai között kapott helyet a szeptember 12. és 24. között megrendezendő Frankfurti Autószalon (IAA) 3-as pavilonjában.

A sportos megjelenés rajongóinak alkotta meg a ŠKODA az elegáns, mégis dinamikus KODIAQ SPORTLINE változatot. A 4700 mm hosszú autó külső megjelenését egy 19 col peremátmérőjű antracit „Triglav” könnyűfém keréktárcsa vagy egy opcionálisan elérhető 20 col méretű „Vega” könnyűfém keréktárcsa teszi teljessé. A fekete hűtőrács, az elektromosan állítható, fűtött és behajtható visszapillantó tükrök fekete házai és az egyedi tervezésű hátsó lökhárító együttesen adja a SPORTLINE változat sportos karakterét. A tetősínek opcionálisan fekete színben is elérhetőek. Ezen kívül a hátsó ablakok színezett üveget (SunSet) kaptak.

A modellváltozat sportülései ezüst öltésekkel varrott alcantara/bőr üléshuzatot kaptak, az ezüst színű, rozsdamentes acélból és alumíniumból készült pedálok pedig kiemelkednek a fekete beltérből. A DSG kettős tengelykapcsolós váltóval szerelt változatok kormányról kapcsolható váltóval érkeznek, amely kényelmesen hozzáférhető a háromküllős bőrborítású kormánykerék mögött. A SPORTLINE jelzés az első kerékjáratokon illetve a kesztyűtartón jelzi, hogy egy különleges változattal van dolgunk.

A ŠKODA KODIAQ SPORTLINE infotainment rendszerének központi kijelzőjén olyan egyedi információk jeleníthetők meg, mint az olaj- és vízhőfok, a gyorsulási erők és a turbó töltőnyomása. A köridő mérő pedig segít a vezetőnek, hogy minden egyes kör eredményét megfelelően kiértékelhesse.

A ŠKODA KODIAQ SPORTLINE kétféle benzines és kétféle dízel erőforrással érkezik, amelyek a 110 kW (150 LE) és 140 kW (190 LE) teljesítménytartományt ölelik fel.

A ŠKODA KODIAQ SCOUT az alapfelszereltség részeként tartalmazza az összkerékhajtást, megjelenése és műszaki megoldásai pedig még inkább hangsúlyozzák az autó terepes képességeit. Matt ezüstre színezett elemek teszik egyedivé a külső megjelenését, ilyeneket találunk például az első és a hátsó lökhárítókon, a tetősíneken, a visszapillantó tükrök házain. A SCOUT robusztus kinézetét tovább fokozza a modell első és hátsó részén megjelenő alvázvédő burkolat is. A „Rough Road” csomag védi az alvázat és a motort a sérülésekkel szemben. Erőteljes megjelenéséhez hozzájárul 19 col peremátmérőjű antracit „Crater” könnyűfém felni is. A választék két, 110 kW (150 LE) illetve 132 kW (180 LE) teljesítményű benzines erőforrásból és szintén két dízel aggregátból áll, utóbbiak 110 kW (150 LE) illetve 140 kW (190 LE) teljesítménnyel érhetők el.

A SCOUT jelzés az első kerékjáratokon, a kesztyűtartón illetve a fekete színű belső tér alcantara/bőr bevonatú ülésein kapott helyet. Az ajtók szintén alcantara borítással készülnek, a KODIAQ logó pedig mind a négy küszöbön megjelenik. A műszerfal és az ajtók különleges fa dekorral készülnek (Kőrisfa). Az infotainment kijelző olyan speciális adatokat is megjelenít, mint a kormányzási szög, az iránytű, a magasságmérő illetve az olaj- és vízhőfok.
A ŠKODA KODIAQ SCOUT különleges formatervezési megoldásaival is kitűnik a tömegből. A SCOUT változat 4 706 mm hosszú, 9 milliméterrel nagyobb, mint a KODIAQ alapmodell. Az alapmodellhez hasonlóan ez a verzió is rendelhető akár 7 üléssel, a benne helyet foglalókat pedig a kategória legnagyobb csomagterével kényezteti. A ŠKODA KODIAQ SCOUT több szempontból is figyelemre méltó jelenség: modern formavilágával egyszerre érzelemgazdag, ugyanakkor ésszerű, gyakorlatias megoldásokat alkalmaz.

ŠKODA AUTO
› az egyik legnagyobb múltú autógyártó a világon. A céget 1895-ben alapították – az automobil születésének hőskorában. A vállalat főhadiszállása a mai napig Mladá Boleslav városában maradt.
› modellkínálatában jelenleg a következő típusok szerepelnek: FABIA, RAPID, OCTAVIA, KAROQ, KODIAQ és SUPERB.
› 2016-ban több mint 1 millió járművet szállított le vásárlóinak világszerte.
› 1991 óta a Volkswagen-csoport tagja. A Volkswagen-csoport az egyik legsikeresebb autógyártó a világon. A ŠKODA a csoport kötelékében függetlenül fejleszt és gyárt járműveket, valamint alkatrészeket, motorokat és váltókat.
› három telephelyen működik Csehországban, gyárt Kínában, Oroszországban, Szlovákiában, Algériában és Indiában főként a csoporton belüli partnerség keretében, továbbá Ukrajnában és Kazahsztánban helyi partnerekkel együttműködve.
› több, mint 30 ezer dolgozót alkalmaz világszerte, és száznál is több piacon működik aktívan.

www.skoda.hu    


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Škoda ; Kiállítás, konferencia

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: