Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Az új ŠKODA KAROQ Frankfurtban ünnepli kiállítási premierjét

2017.09.05

Forrás: Porsche Hungaria, Skoda Sajtóközlemény
› Új kompakt SUV, amely folytatja a márka SUV kampányát
› Először a ŠKODA márkánál: személyre szabható digitális műszeregység
› Állandó összeköttetésben az LTE modul és a ŠKODA Connect segítségével


›  A kategória legnagyobb csomagtere
›  Kompakt SUV, amely modern formai nyelvezetével illeszkedik a márka SUV kampányába
›  Teljes egészében új ŠKODA modellek a Frankfurti Autószalon (IAA) 3-as pavilonjában szeptember 14 és 24 között

Mladá Boleslav/Frankfurt/Budapest, 2017. szeptember 5. - Függönyöket fel, a színpad az új ŠKODA KAROQ modellé. A nagy hagyományokra visszatekintő cseh márka a Frankfurti Autószalonon mutatja be új kompakt SUV modelljét. A ŠKODA KAROQ a 3-as pavilonban található ŠKODA standon mutatkozik be a szalon közönségének. A bemutatkozással ugyanakkor egy másik első alkalmat is ünnepel a márka: az első digitális műszeregységet, amely helyet kapott egy ŠKODA modellben. Az SUV modell természetesen állandó összeköttetésben áll, köszönhetően az LTE modulnak és a ŠKODA Connect rendszernek. Érzelemdús és dinamikus formájával, valamint számos kristályszerű részletével tökéletes példája a ŠKODA márka új szabadidő-autós formai nyelvezetének. A ŠKODA új kompakt SUV autója - számos további új modell kíséretében - a 3-as pavilonban lesz megtekinthető szeptember 14. és 24. között.

A ŠKODA KAROQ egy karakteres szabadidő-autó: érzelemdús és dinamikus formájával, valamint kristályszerű részleteivel tökéletes példája a ŠKODA márka új szabadidő-autós formai nyelvezetének. A kompakt szabadidő-autó 4382 milliméter hosszú, 1841 milliméter széles és 1605 milliméter magas. A 2638 milliméter hosszú tengelytávolsága garantálja az utasok számára a nagyvonalú térkínálatot. A csomagtér befogadóképessége fix hátsó üléssor esetén 521 liter, előredöntött üléssorral pedig 1630 literre nő a térfogata. A ŠKODA számos „Simply Clever” megoldást alkalmazott az új kompakt SUV megalkotásakor, mint például a csomagtérajtó automatikus nyitását lehetővé tevő virtuális pedált vagy az opcionális VarioFlex hátsó üléssort. A VarioFlex hátsó üléssor esetén a csomagtartó mérete 479-588 liter között variálható. A VarioFlex rendszer esetén a második üléssor három különálló ülésből áll, amelyek egyenként állíthatók és el is távolíthatók - így a kompakt szabadidő-autó akár 1810 literes csomagtérrel büszkélkedhet.

A ŠKODA KAROQ a legtöbb digitális megoldást használó modell a ŠKODA kínálatában. Ez ugyanis az első alkalom, hogy személyre szabható digitális műszeregység jelenik meg egy ŠKODA modellben. Az egyéni igényekre szabható kijelzők összeköttetésben állnak az infotainment rendszerrel. A jármű kiterjedt hálózatának köszönhetően biztonságos utazás kínál mind a vezetőnek, mind az utasoknak. Minden összekapcsolhatósági megoldás az információáramlás javítását célozza, továbbá fokozza a biztonság és a kényelem érzését. A ŠKODA KAROQ a legkorszerűbb infotainment rendszerekkel érkezik, ahol a kapacitív érintőképernyők a ŠKODA márkára jellemző üvegfelülettel kerülnek kialakításra. A ŠKODA KAROQ utasai emellett folyamatos internet-elérést élvezhetnek, köszönhetően az LTE modulnak és a WLAN-hotspot funkciónak, amelyhez minden utas a mobil eszközén keresztül kapcsolódhat.

A ŠKODA Connect új mobil online szolgáltatásai két kategóriára oszlanak: az Infotainment Online szolgáltatásai információt és navigációs támogatást kínálnak, míg a Care Connect műszaki hiba és vészhelyzet esetén nyújt segítséget. Például az Emergency Call (Segélyhívás) gomb automatikusan segítséget hív baleset esetén. További online szolgáltatások elérhetők a ŠKODA Connect alkalmazás használatával. Segítségével az autó okostelefon segítségével a távolból ellenőrizhető, finomhangolható és megtalálható. Az autó és az okostelefon közötti intelligens összeköttetés a ŠKODA KAROQ esetében új szintre érkezett. Az induktív töltést is kínáló MobilBox az okostelefont a jármű tetőantennájához kapcsolja, s egyúttal vezeték nélkül tölti a készüléket.

A ŠKODA KAROQ esetében új vezetői segédrendszerek átfogó kínálata áll rendelkezésre. A kényelmet növelő új rendszer például a Park Assist, a Lane Assist sávtartó rendszer vagy éppen a Torlódási asszisztens. Még fokozottabb biztonságról gondoskodik többek között a Blind Spot Detect holttér-figyelő rendszer, a Front Assist ráfutásgátló, amely prediktív gyalogosvédelmi funkciót is kínál vagy az Emergency Assist vészhelyzeti segéd. A kompakt SUV teljes egészében LED-technikájú első és hátsó fényszórókkal érkezik, az utastérben pedig LED-technikájú hangulatvilágítás gondoskodik a hangulatos légkörről.

Motorok terén is a legmodernebb technikákat vonultatja fel a ŠKODA KAROQ: összesen öt motorváltozatból áll a kínálat - két benzinesből és három dízelmotorból, az erőforrások teljesítménye pedig a 85 kW (115 LE) és 140 kW (190 LE) közötti tartományt fedi le. A palettán mindkét benzinmotor újdonság és a dízel egységek közül is kettő új, a rendelkezésre álló erőforrások összlökettérfogata pedig 1,0, 1,5, 1,6 és 2,0 liter. A legerősebb dízelmotor kivételével minden aggregát választható hatfokozatú manuális váltóval vagy hétfokozatú DSG kettős tengelykapcsolós automatizált váltóval. A 140 kW (190 LE) teljesítményű 2.0 TDI esetében szériafelszereltség az összkerékhajtás és a hétfokozatú DSG váltó. Az új 1.5 TSI különlegessége az aktív hengerlekapcsolás technikája.

A ŠKODA KAROQ futóműve és szabályzórendszerei is mércét állítanak a szegmensben, így a jármű még a szilárd burkolatú utakról letérve is megmutatja kiválóságát. Kívánságra az Ambition felszereltségi szinttől fölfelé elérhető az Vezetői profil választás, amely a Normal (normál), Sport, Eco (gazdaságos), Individual (egyéni) és Snow (hó, a 4x4 változatok esetében) menetprogramokat kínálja.

ŠKODA AUTO
› az egyik legnagyobb múltú autógyártó a világon. A céget 1895-ben alapították – az automobil születésének hőskorában. A vállalat főhadiszállása a mai napig Mladá Boleslav városában maradt.
› modellkínálatában jelenleg a következő típusok szerepelnek: FABIA, RAPID, OCTAVIA, KAROQ, KODIAQ és SUPERB.
› 2016-ban több mint 1 millió járművet szállított le vásárlóinak világszerte.
› 1991 óta a Volkswagen-csoport tagja. A Volkswagen-csoport az egyik legsikeresebb autógyártó a világon. A ŠKODA a csoport kötelékében függetlenül fejleszt és gyárt járműveket, valamint alkatrészeket, motorokat és váltókat.
› három telephelyen működik Csehországban, gyárt Kínában, Oroszországban, Szlovákiában, Algériában és Indiában főként a csoporton belüli partnerség keretében, továbbá Ukrajnában és Kazahsztánban helyi partnerekkel együttműködve.
› több, mint 30 ezer dolgozót alkalmaz világszerte, és száznál is több piacon működik aktívan.

www.skoda.hu  


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Škoda ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Kiállítás, konferencia

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: