Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Együttműködés üzleti iskolákkal és egyetemekkel; A SEAT a tehetségek és a képzés elkötelezettje

2017.08.03

Forrás: Porsche Hungaria, Seat Sajtóközlemény
¤ A SEAT a jövő tehetséges vezetőit támogató, és a jövő trendjeit kutató különféle képzési programok összeállításán dolgozik, olyan üzleti egyetemekkel együttműködve, mint az ESADE és az IESE


¤  A Volkswagen Group Research és a UPC részvételével a márka a jövő városi mobilitását kutatja Barcelonában a CARNET projekten keresztül

Barcelona/Budapest, 2017. augusztus 03. – A SEAT, mint a tehetségek élenjáró támogatója, tovább erősíti elkötelezettségét a képzés és a tehetségek mellett azáltal, hogy egyetemekkel és vezető üzleti iskolákkal működik együtt. Tavaly az ipari szektor legnagyobb munkahelyteremtője Spanyolországban számos olyan projektet vezetett be, amely a céget az ország innovációk és új szakemberek képzése mellett egyik leginkább elkötelezett vállalkozásaként helyezi el.

Az egyik legfőbb kezdeményezés a márka és az ESADE közötti együttműködés. A SEAT aktívan vesz részt a kutatóegyetem képzési programjaiban, és tiszteletbeli tagja lett e nagy presztízsű üzleti egyetem alapítványának. Ugyanakkor, az ESADE-n keresztül az autógyártó idén létrehozta a SEAT támogatást, amely a jövő üzleti vezetőinek képzését segíti elő. A 2016/17-es tanévben két, 18 és 22 év közötti hallgató vehetett részt egy BBA (üzleti adminisztráció BA) képzésben térítésmentesen, ami egy fokozattal tovább mélyítette a márka elkötelezettségét a fiatal tehetségek oktatása mellett.

Hasonló megfontolásból, az IESE egyetemmel kötött megállapodáson keresztül, a SEAT támogatja a SEAT innovációs szakot, amelyet az IESE professzora, Antonio Dávila vezet. A szak létrehozása tükrözi a két szervezet elkötelezettségét az innovációk kutatása, azok különféle üzleti modellekben történő alkalmazása és az eredmények üzleti vezetőkkel való megosztása mellett. Az egyezség továbbá lehetővé teszi, hogy a SEAT vezető munkatársai részt vehessenek az IESE által szervezett képzési programokban és a leendő hallgatók elérését célzó eseményeken.

Az egyetemekkel kötött együttműködések erősítik célunkat, az ifjú tehetségek támogatását, mivel szilárdan hisszük, hogy a jövő üzleti vezetői nemcsak a cég fejlődését segítik elő, de a társadalom fejlődésének és átalakításának is kulcsszereplői lesznek. Boldogok vagyunk, hogy olyan kiváló oktatási központokkal működhetünk együtt, mint az IESE, ESADE, UPC vagy az ELISAVA” - magyarázza a SEAT emberi erőforrásokért felelős alelnöke, Xavier Ros.

K&F a jövő mobilitásáért

A CARNET platform (Cooperative Automotive Research Network) az együttműködéseknek ugyanebbe az irányvonalába esik. A SEAT, a Volkswagen Group Research és a Katalán Műszaki Egyetem alapította kezdeményezés az első jelentős kutató- és innovációs központ, amely Barcelona autóiparára, és jövőbeli városi mobilitására összpontosít. Ezáltal az egyetem és az ipar közös frontot nyit, amely innovatív technológiák alkotására, fejlesztésére és megvalósítására ad lehetőséget. Ezek megoldást nyújthatnak a jövő városi életstílusára: új mobilitási rendszereket adhatnak, és segíthetnek hatékonyabban használni a járműveket.

A CARNET projekt keretein belül idén a Rücker Lypsa és a barcelonai ELISAVA egyetem összesen hat projektet publikált, amelyek az automatizált vezetéshez és a 2025/2030-as időszak mobilitásához kapcsolódtak Barcelona városára koncentrálva. A projektek új mobilitási szolgáltatásokat is fejlesztettek, valamint a szolgáltatásokhoz használt önvezető járművek belső kialakítását is kidolgozták. Két projektet a SEAT Design team is elismert.
 
A SEAT az egyetlen olyan vállalat, amely gépjárművek tervezése, fejlesztése, gyártása és értékesítése területein egyaránt folytat tevékenységet Spanyolországban. A Volkswagen-csoport tagjaként a multinacionális vállalat székhelye Martorell (Barcelona), teljes termelése több mint 80 százalékát exportálja, s a világ több mint 75 országában van jelen. A SEAT 2016-ban – a legjobb eredményként 2007 óta – összesen 410.200 gépkocsiját értékesítette világszerte.
 
A SEAT-csoport három barcelonai termelési központjában – Barcelona, El Prat de Llobregat és Martorell – együttesen több mint 14 ezer főt foglalkoztat. Itt készülnek a nagysikerű Ibiza és Leon sorozatok tagjai, míg az Ateca és a Toledo Csehországban, az Alhambra Portugáliában, a Mii pedig Szlovákiában gördül le a szerelőszalagról.

A spanyol multinacionális vállalat egyfajta szellemi központként saját műszaki centrummal is rendelkezik, ahol ezer mérnök jelenti az innováció folyamatos hajtóerejét az R&D területén Spanyolország első számú ipari befektetője számára. A SEAT a legújabb connectivity-technikát alkalmazza járműveiben, miközben már zajlik a vállalat globális digitalizációs folyamata a jövő mobilitásának szolgálatában.

www.seat.hu  


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Önvezető, automatizált járművezetés, ; - Seat

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: