Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Innen fúj a szél: Miklós Edit az Audi Hungaria szélcsatornájában tesztel

2017.10.25

Forrás: Porsche Hungaria, Audi Sajtóközlemény
Győr, 2017. október 25. – Rendhagyó esemény zajlott ma a négykarikás vállalatnál: Miklós Edit alpesi síző az Audi Hungaria modern szélcsatornájában teljes sífelszerelését tesztelte. A teszt célja a testtartás optimalizálásával a légellenállás csökkentése, maximum 90 km/h szélerősségnél.


Számomra is különleges élmény volt a mai „sízés”, nagyon élveztem az Audi szélcsatornáját. Sízőként kulcsfontosságú számomra, hogy a mozgásomat úgy tudjam irányítani, hogy a legnagyobb sebességet érhessem el a legkisebb légellenállással”, mondta Miklós Edit.
Két mérési eszközt is bevetettek, a vízszintes irányba ható erőt és az áramlás „leszakadását” mérték, amit egy füstcsík jelenített meg.

A 250 négyzetméteres szélcsatorna épületében a Győrben gyártott Audi modelleket tesztelik és különféle aeroakusztikai vizsgálatokat végeznek az autókon. A 320.000 m3/óra maximális légtömegáramú szélcsatornában egy háromtonnás ventilátor gyorsítja a levegőt akár 160 km/órás sebességre, amely egy orkán erejű szélnek felel meg.

Az AUDI a prémiumszegmens egyik legsikeresebb személygépkocsi- és motorkerékpár-gyártója az Audi, Ducati és Lamborghini márkáival. A világ több mint 100 piacán van jelen, s 12 ország összesen 16 helyszínén termel. Az AUDI AG százszázalékos tulajdonú leányvállalata többek között az Audi Sport GmbH (Neckarsulm/Németország), az Automobili Lamborghini S.p.A. (Sant’Agata Bolognese/Olaszország), valamint a Ducati Motor Holding S.p.A. (Bologna/Olaszország). 2016-ban az Audi összesen mintegy 1,871 millió Audi gépkocsiját, 3457 Lamborghini sportautóját és 55.451 Ducati motorkerékpárját szállította ki ügyfeleinek. A 2015-ös év során az AUDI AG 58,4 milliárd euró forgalom mellett 4,8 milliárd euró működési eredményt ért el, s jelenleg világszerte mintegy 88 ezer főt foglalkoztat, közülük nagyjából 60 ezret Németországban. Az Audi új termékekre és a hosszú távon fenntartható technológiákra összpontosít, a jövő mobilitása szolgálatában.

www.audi.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Audi

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: