Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Hankook Tire futurisztikus koncepcióabroncsokat mutat be

2017.09.14

Forrás: Hankook Tire Sajtóközlemény
A 2017-es frankfurti IAA alkalmával a Hankook prémium gumiabroncsgyár innovatív koncepcióabroncsokat mutat be, amelyek betekintést nyújtanak a jövő mobilitásába. Az öt futurisztikus koncepcióabroncs, a Magfloat, a Flexup, az i-Play és a Shiftrac tervezői a University of Cincinnati hallgatói.


Németország, Neu-Isenburg, 2017. szeptember 14. ‒ A Hankook gumiabroncsgyár a 2017-es frankfurti IAA alkalmával bemutatja futurisztikus koncepcióabroncsait. Az öt koncepcióabroncs mindegyike a Hankook tervezési filozófiáját tükrözi olyan innovatív technológiák fejlesztésére vonatkozóan, amelyek a vezetés jövőjét újjáalakítják. Az abroncsokat a „Kapcsolódás egy összekapcsolt világhoz“ témakör alapján fejlesztették, melyekkel a vállalat a lehetséges innovatív abroncstechnológiákat szeretné felvázolni a jövő mobilitásához. Olyan mobilitási koncepciók tartoznak ide, mint a Car-Sharing, az autonóm vezetés és a hálózatba kapcsolt járművek.

A „Design Innovation 2016“ projekt, a vállalat támogatási programja a világ vezető egyetemi tervező szakjai számára, A programja keretében a vállalat együttműködésre lépett a Cincinnati Egyetemmel az öt futurisztikus koncepcióabroncs kifejlesztésére. Ennek eredményeként született a „Magfloat“, egy mágneses mezők bővítése alapján működő jármű, a „Flexup“, mely lépcsőmászásra is képes, valamint az „iPlay“, egy flexibilis felfüggesztési rendszerrel rendelkező kétkerekű. A „Shiftrac“ kiemlkedő kanyarodási jellemzőket nyújt, míg az „Autobine“ segítségével az abroncsok az utasok számának megfelelően automatikusan szerelhetőek fel, illetve oldhatók le.

Az IAA ideális helyszín innovatív koncepcióabroncsaink bemutatására, mivel itt találkozik az autóipar egésze.“ – álltja Seung Hwa Suh, a Hankook Tire alelnöke és vezérigazgatója, majd örömét fejezi ki: „Nagyon örülünk annak, hogy futurisztikus koncepcióabroncsainkat az IAA alkalmával leplezhetjük le.

A Hankook koncepcióabroncsait figyelemreméltó tervezésükért már többször kitüntették világszintű dizájn díjakkal. 2015-ben és 2016-ban a Boostrac, a HyBlade és az Alpike koncepcióabroncsok elnyerték a Red Dot Luminary, az iF Gold, iiletve az IDEA Awards dizájn díjakat, 2017-ben pedig a Flexup kapott bronzérmet és a Shiftrac került döntőbe az IDEA Awards díjkiosztóján.

Az idei frankfurti IAA látógatóinak lehetősége van a Hankook futurisztikus abroncsait, a Flexup, a Shiftrac és az Autobine modelleket a 8-as csarnokban, a C26-os standon működés közben is megfigyelni.

A Hankook Tire vállalatról

A Hankook Tire egyike az öt, a világon a legtöbb abroncsot gyártó abroncsgártónak. Innovatív, díjnyertes, kiváló minőségű radiál abroncsokat gyárt személygépkocsik, terepjárók, SUV-ok, könnyű tehergépkocsik, teherautók és buszok valamint a motorsport számára (mind a pályás versenyeken, mind pedig ralin résztvevő csapatoknak).

A Hankook Tire több mint 180 országba szállítja termékeit, és világszinten több mint 22.000 alkalmazottat foglalkoztat. A világ számos vezető autógyártója első gyári felszerelésként is a Hankook Tire abroncsait választja.

A vállalat mindent megtesz azért, hogy a legmagasabb szinten elégítse ki a vásárlói igényeket a termékek minősége, a technológiai kiválóság és a vezetési élmény területén, Ennek érdekében a Hankook folyamatosan befektet öt kutatás-fejlesztési központjába és hét gyártási egységébe. A Hannoveri Technológiai Központban az európai piac igényeire szabva fejlesztik az abroncsokat, különös tekintettel az európai premium autógyártók első szerelésű abroncsaira.

A Hankook Tire európai központja Neu-Isenburgban található, Frankfurt am Main közelében. A vállalatnak Németországban, Nagy-Britanniában, Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban, Hollandiában, Magyarországon, Csehországban, Oroszországban, Törökországban, Svédországban és Lengyelországban vannak képviseletei. A további európai országokban a cég termékeit regionális nagykereskedők terítik. A vállalat globális bevételének kb. 30 százalékát az európai piacokon és a FÁK országaiban realizált értékesítések adják.

A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. A 885 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan fejlődik, bővül. A cég jelenleg már több mint 3.300 alkalmazottat foglalkoztat és évente 14 milliónál is több gumiabroncsot gyárt személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára. A harmadik beruházási ütem 2015-ös befejezését követően a magyar gyár éves gyártókapacitása mintegy 19 millióra fog növekedni A Hankook Tire Magyarország Kft. rendelkezik az ISO 9001:2008., ISO/TSO 16949:2009. minőségi és az ISO 14001:2014. környezetvédelmi tanúsítvánnyal. A rácalmási gyárban készült termékek az európai piacot szolgálják ki, és megfelelnek a vezető autógyártók előírásainak és igényeinek is.

www.hankooktire.com/hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Mágnes, MR, MRI ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; - Hankook Tire ; Kiállítás, konferencia

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: