Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Hankook a súlyra, a folyamatoptimalizálásra és a nagy sebességű használatra összpontosítva fejlesztette tovább „Sound Absorber®“ zajcsillapító technológiáját

2017.09.13

Forrás: Hankook Tire Sajtóközlemény
A Hankook „sound absorber®“ zajcsillapító technológiáját már sikeresen alkalmazza a prémium SUV-ok és nagy teljesítményű sportkupék első gyári felszerelésű abroncsainál.


A szabadalmazott zajcsillapító technológiát most továbbfejlesztették, a behelyezett akusztikai hab rögzítésére eddig használt, saját Sealguard anyag helyett most egy különlegesen hőálló, szilikon alapú ragasztót alkalmaznak. Az új „sound absorber®“ generációnál a szintén továbbfejlesztett, könnyebb akusztikai habbal most a súly jelentős optimalizálása is lehetővé vált. Ugyanakkor az új módszer az eddigi munkaigényes gyártási folyamat helyett automatizált termelést is lehetővé tesz, amivel nagyobb termelési mennyiség érhető el. A Hankook "sound absorber®" abroncsai így a jövőben nemcsak a luxus- és felsőkategóriás járművekhez lesz elérhető, hanem egyre több felső középkategóriás modellhez is. Az ilyen technológiával készült gumiabroncsok jelentősen csökkentik a járműben bizonyos sebességeknél hallható, rendszertől függő abroncsrezonanciát.

Németország, Neu-Isenburg, 2017. szeptember 13. ‒ A prémium abroncsokat gyártó Hankook már 2016 óta szállítja csendes abroncsait első gyári felszerelés céljára. A „sound absorber®“ technológiát már többféle járműosztálynál alkalmazták, a különlegesen sportos Audi RS5 Coupé-tól az Audi Q7/SQ7 luxus SUV modelleken át a tágas középkategóriás limuzinokig és kombikig, mint például az új Opel Insignia. Ezzel a technológiával a Hankook jelentősen csökkenti az abroncsok által okozott beltéri zajt, amivel hozzájárul a még kényelmesebb és nyugodtabb utazási élményhez. E technológia továbbfejlesztése most több modell számára teszi elérhetővé ezeket az előnyöket.

A Hankook "sound absorber®" abroncsai egy speciális poliuretán hablemezzel rendelkeznek, amelyet a gyártási folyamat során az abroncs belsejébe rögzítenek. Ez elősegíti a jármű használata közben bizonyos sebességeknél az ún. kavitációs rezgések, vagyis az abroncs belsejében levő levegőoszlop rezgései által okozott rendkívül kellemetlen zúgó hang csökkentését. A zajszint csúcsértéke a jármű belsejében a "sound absorber®" abroncsokkal jelentősen, akár 5-7 dB(A) értékkel is csökkenthető. Különösen a könnyű, sportos ultra-nagyteljesítményű, kis keresztmetszeti viszonyszámú, de összességében mégis nagy rezonanciatérrel rendelkező abroncsok profitálnak jelentősen ebből a technológiából.

Az alkalmazott akusztikai habot eddig a vállalat saját Sealguard anyagából készült vékony réteg munkaigényes felhordásával rögzítették az abroncs belsejében. A „sound absorber®“ technológia továbbfejlesztésével ezt az eljárást az abroncs teljesen automatizált gyártási folyamatába lehetett integrálni. Erre a célra többek között egy új, még könnyebb habanyagot fejlesztettek ki, illetve a korábbi, teljes felületre felhordott Sealguard rögzítőanyag helyett az abroncs belsejének csak egyes részein alkalmaznak egy szilikon-alapú ragasztót. Ezek az újítások nem pusztán a súlyt csökkentik jelentősen, hanem az eddiginél még inkább hőállóvá teszik az új technológiát, ami tovább növeli az abroncsok terhelhetőségét és tartósságát, különösen teljes terhelési körülmények és maximális sebesség mellett.

A Hankook Tire vállalatról

A Hankook Tire egyike az öt, a világon a legtöbb abroncsot gyártó abroncsgártónak. Innovatív, díjnyertes, kiváló minőségű radiál abroncsokat gyárt személygépkocsik, terepjárók, SUV-ok, könnyű tehergépkocsik, teherautók és buszok valamint a motorsport számára (mind a pályás versenyeken, mind pedig ralin résztvevő csapatoknak).

A Hankook Tire több mint 180 országba szállítja termékeit, és világszinten több mint 22.000 alkalmazottat foglalkoztat. A világ számos vezető autógyártója első gyári felszerelésként is a Hankook Tire abroncsait választja.

A vállalat mindent megtesz azért, hogy a legmagasabb szinten elégítse ki a vásárlói igényeket a termékek minősége, a technológiai kiválóság és a vezetési élmény területén, Ennek érdekében a Hankook folyamatosan befektet öt kutatás-fejlesztési központjába és hét gyártási egységébe. A Hannoveri Technológiai Központban az európai piac igényeire szabva fejlesztik az abroncsokat, különös tekintettel az európai premium autógyártók első szerelésű abroncsaira.

A Hankook Tire európai központja Neu-Isenburgban található, Frankfurt am Main közelében. A vállalatnak Németországban, Nagy-Britanniában, Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban, Hollandiában, Magyarországon, Csehországban, Oroszországban, Törökországban, Svédországban és Lengyelországban vannak képviseletei. A további európai országokban a cég termékeit regionális nagykereskedők terítik. A vállalat globális bevételének kb. 30 százalékát az európai piacokon és a FÁK országaiban realizált értékesítések adják.

A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. A 885 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan fejlődik, bővül. A cég jelenleg már több mint 3.300 alkalmazottat foglalkoztat és évente 14 milliónál is több gumiabroncsot gyárt személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára. A harmadik beruházási ütem 2015-ös befejezését követően a magyar gyár éves gyártókapacitása mintegy 19 millióra fog növekedni A Hankook Tire Magyarország Kft. rendelkezik az ISO 9001:2008., ISO/TSO 16949:2009. minőségi és az ISO 14001:2014. környezetvédelmi tanúsítvánnyal. A rácalmási gyárban készült termékek az európai piacot szolgálják ki, és megfelelnek a vezető autógyártók előírásainak és igényeinek is.

www.hankooktire.com/hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Robot, automatika, automata ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; - Hankook Tire

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: