Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Hankook továbbfejlesztett *sound absorber®* technológiával készült UHP abroncsokat szállít az új Opel Insignia számára

2017.09.12

Forrás: Hankook Tire Sajtóközlemény
Az új Opel Insignia számára a Hankook Ventus S1 evo² ultra-nagyteljesítményű abroncsát választotta első gyári felszerelés céljára az Opel autógyár. A Hankook legújabb „sound absorber®“, azaz „zajelnyelő“ technológiájával készült sportos és kényelmes csúcsteljesítményű abroncsot 18 collos méretben szerelik az Opel Insignia második generációs modelljeire.


Németország, Neu-Isenburg, 2017. szeptember 12. ‒ A prémium abroncsokat gyártó Hankook vállalat mind az Opel Insignia Grand Sport limuzin, mind pedig a Sports Tourer kombi változat számára szállít eredeti gyári felszerelésű abroncsokat. A 2017-es modell gyárilag opcionálisan többek között ultra-nagyteljesítményű Ventus S1 evo² abroncsokkal is felszerelhető lesz 245/45 R18 96W méretben, mely már rendelkezik a továbbfejlesztett Hankook „sound absorber®“ technológiával.

Az akár 260 lóerős, sportos, elegáns Opel zászlóshajó élvezetes vezetést nyújt anélkül, hogy az a kényelem rovására menne. Ezeket az alapvetően fontos jellemzőket az abroncsoknak is támogatniuk kell, ezért a Hankook mérnökei egy olyan abroncsot fejlesztettek ki, mely minden tekintetben megfelel az Opel Insignia karakterisztikájának. Az optimálisan nagy tapadású szilika futófelületi keverék csökkentett gördülési ellenállást biztosít, ezzel hozzájárul az ökológiai egyensúlyhoz is. Az abroncs fejlett technológiája a könnyű szövetvázzal mindenféle körülmények között mindig a lehető legnagyobb talajjal érintkező futófelületet biztosítja. Az innovatív, DTM által inspirált 3-rétegű, speciális lépcsőzetes elrendezésű mintaelem-kialakítás a külső bordáknál hozzájárul az abroncs teljes élettartamán keresztül az egyenletes tapadáshoz, így folyamatosan magas szintű vonóerő-átvitelt és fékteljesítményt nyújt nedves és száraz útfelületen egyaránt.

Az abroncs megnövekedett belső zajképződésének további optimalizálásához, és így az Opel Insignia kényelmi jellemzőinek további javítása céljából a Hankook fejlesztői a vállalat saját „zajelnyelő“ „sound absorber®“ technológiáját vetették be. A technológia lényege, hogy egy speciális poliuretán hablemezt helyeznek el a futófelület belső oldalán, mely megelőzi a zajképződést az abroncs belsejében.

A Ventus S1 evo² modellel az Opel egy olyan abroncs mellett döntött, melyet magas szintű rugózási kényelem, rendkívül alacsony gördülési zaj és csökkentett gördülési ellenállás jellemez. A Hankook a fejlesztés során a megszokott módon a biztonsággal kapcsolatos jellemzőkre is nagy hangsúlyt fektetett, így az abroncsot többek között szélesebb futófelületi mintaárkokkal alakították ki, melyek nagyobb ellenállást biztosítanak a vízen siklással szemben, illetve nagyfokú tapadást tesznek lehetővé száraz és nedves úton egyaránt.

A Hankook Tire vállalatról

A Hankook Tire egyike az öt, a világon a legtöbb abroncsot gyártó abroncsgártónak. Innovatív, díjnyertes, kiváló minőségű radiál abroncsokat gyárt személygépkocsik, terepjárók, SUV-ok, könnyű tehergépkocsik, teherautók és buszok valamint a motorsport számára (mind a pályás versenyeken, mind pedig ralin résztvevő csapatoknak).

A Hankook Tire több mint 180 országba szállítja termékeit, és világszinten több mint 22.000 alkalmazottat foglalkoztat. A világ számos vezető autógyártója első gyári felszerelésként is a Hankook Tire abroncsait választja.

A vállalat mindent megtesz azért, hogy a legmagasabb szinten elégítse ki a vásárlói igényeket a termékek minősége, a technológiai kiválóság és a vezetési élmény területén, Ennek érdekében a Hankook folyamatosan befektet öt kutatás-fejlesztési központjába és hét gyártási egységébe. A Hannoveri Technológiai Központban az európai piac igényeire szabva fejlesztik az abroncsokat, különös tekintettel az európai premium autógyártók első szerelésű abroncsaira.

A Hankook Tire európai központja Neu-Isenburgban található, Frankfurt am Main közelében. A vállalatnak Németországban, Nagy-Britanniában, Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban, Hollandiában, Magyarországon, Csehországban, Oroszországban, Törökországban, Svédországban és Lengyelországban vannak képviseletei. A további európai országokban a cég termékeit regionális nagykereskedők terítik. A vállalat globális bevételének kb. 30 százalékát az európai piacokon és a FÁK országaiban realizált értékesítések adják.

A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. A 885 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan fejlődik, bővül. A cég jelenleg már több mint 3.300 alkalmazottat foglalkoztat és évente 14 milliónál is több gumiabroncsot gyárt személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára. A harmadik beruházási ütem 2015-ös befejezését követően a magyar gyár éves gyártókapacitása mintegy 19 millióra fog növekedni A Hankook Tire Magyarország Kft. rendelkezik az ISO 9001:2008., ISO/TSO 16949:2009. minőségi és az ISO 14001:2014. környezetvédelmi tanúsítvánnyal. A rácalmási gyárban készült termékek az európai piacot szolgálják ki, és megfelelnek a vezető autógyártók előírásainak és igényeinek is.

www.hankooktire.com/hu 


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Opel ; Fém, gépipar ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; - Hankook Tire

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: