Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Siemens EnergyIP intelligens energiahálózati alkalmazásai működnek a MindSphere IoT operációs rendszeren

2017.10.20

Forrás: Siemens, Hírek
A Siemens EnergyIP intelligens energiahálózati alkalmazásainak továbbfejlesztése újabb lépés az energiaszektor digitális átalakítása felé vezető úton: a jövőben egyre több olyan alkalmazást, amely jelenleg a Siemens EnergyIP intelligens energiahálózati alkalmazás platformján fut, a cég MindSphere nevű, felhő alapú nyílt IoT (Dolgok Internete) operációs rendszerébe integrálnak.


Ezzel a lépéssel a Siemens olyan nyílt és méretezhető digitalizációs alkalmazásokat biztosít az energiaszolgáltatók számára, amelyek javítják az erőművek, az adatelemzések és az optimalizált, energiával kapcsolatos üzleti folyamatok átláthatóságát. A MindSphere energetikai célú felhasználása (MindSphere for Energy) csökkenti az új berendezések integrálásának költségeit, és lehetővé teszi új és meglevő alkalmazások MindSphere operációs rendszerre történő adaptálását, illetve azok telepítését szabványosított interfészek segítségével. A platform és az alkalmazások a vállalat kiberbiztonsági stratégiájának részét képezik. Ezeket a megoldásokat már jelenleg is megvalósítják a fejlesztésben és a gyártásban, hogy kielégítsék a jelenlegi és jövőbeni adatbiztonsági követelményeket.

Számos EnergyIP alkalmazást már évek óta sikerrel használnak szerte a világon. Ezek közé tartoznak a mérési adatok kezelésére és az elosztott energiagazdálkodásra szolgáló alkalmazások, az energia-hatásfok növelését célzó felhasználások az energiaszektor és az ipar területén, valamint az adatelemzéshez kidolgozott különféle alkalmazások, például a terhelés előrejelzése az országos áramhálózatban és a rendszerveszteségek nyomon követése. Léteznek EnergyIP alkalmazások az áramkimaradások kezelésére valamint az alállomási berendezések és rendszerek menedzselésére is.

"Az EnergyIP platformon megbízható módon működő energia-gazdálkodási alkalmazások ugyanolyan megbízhatóan fognak futni a MindSphere operációs rendszeren is. Ez további hozzáadott értéket teremt ügyfeleink számára, képessé téve őket arra, hogy a hálózat állapotát jelző adatokat a korábbinál könnyebben kapcsolják össze egyéb felhasználási területek információival, ideértve az energiatermelést, az ipart, és minden más környezetet, ahol a jövőben a MindSphere operációs rendszert alkalmazni fogják" - mondta Thomas Zimmermann, aki a Digital Grid Business Unit (digitális hálózati üzletág) vezérigazgatója a Siemens Energy Management divízióján belül. "Energetikai rendszereink gőzerővel fejlődnek és az adatok jelentik az új meghajtó erőt az energiaszolgáltatók számára. Az innovatív IoT technológiák nélkülözhetetlenek, ha az adatok felhasználásával ügyfeleink értéket akarnak teremteni vállalkozásuk számára. Mi szabványos protokollokra támaszkodva a megfelelő alkalmazásokat fejlesztjük ki erre a célra. Ez lehetővé teszi, hogy a platform kellően rugalmas maradjon, ugyanakkor nyitott is legyen harmadik fél fejlesztők számára saját alkalmazásaink teljes vertikuma mentén."

A Dolgok Internete (IoT) egyre fontosabb szerepet játszik az energiaszolgáltatók és a hálózat-üzemeltetők tevékenységében is, mivel a digitalizáció fokozódásával további berendezések - például védelmikészülékek és automatizálási eszközök - telepítésére is szükség lesz a hálózatban. Ezeket az eszközöket hatékony módon kell telepíteni, üzemeltetni és felújítani. A legfejlettebb IoT technológiákra - például a MindSphere operációs rendszer alatt futó EnergyIP alkalmazásokra - lesz szükség ahhoz, hogy a készülékeket hatékonyan és optimális teljesítménnyel üzemeltessék teljes életciklusok során, a korábbinál több értéket teremtve az energiaszolgáltatók számára az adatelemzés eszközeinek segítségével. Az adatok gyűjtésére és elemzésére szolgáló EnergyIP alkalmazások tovább tökéletesednek, lehetővé téve az összes, energia szempontjából fontos adat kezelését és kiértékelését. A cél az, hogy segítségükkel az energiaszolgáltatók és a hálózatüzemeltetők könnyebben birkózhassanak meg a teljes energiaszektort behálózó digitalizációs folyamat kihívásaival.

A Siemensnél az Energy Management divízió "MindSphere for Energy" néven foglalja egységbe szoftvereinek és digitális szolgáltatásainak kiterjedt IoT portfólióját. A portfólió a MindSphere és az energia témaköreit kapcsolja össze. Kialakítása során az volt a cél, hogy az energetikai közművállalatok és a hálózat-üzemeltetők jól hasznosíthassák a Dolgok Internetének az energia szektorra gyakorolt hatását. A Siemens ily módon egyedülállóan mély, átfogó és nyílt IoT portfóliót kínál. A kínálat különleges mélysége a Siemens kiemelkedő szaktudásán alapszik, amely képessé teszi a vállalatot arra, hogy az energiaátviteli hálózatokban használt összes készüléket, rendszert és berendezést a MindSphere operációs rendszerhez csatlakoztasson. Ugyanakkor a portfólió felöleli a már bevezetett EnergyIP sorozat szektor-specifikus alkalmazásainak széles skáláját is, ideértve azt a 75 millió engedélyezett intelligens mérőkészüléket is, amit eddig értékesítettek szerte a világon. A különleges ajánlati paletta tartalmaz szektorokat összekapcsoló és a teljes iparágat lefedő átfogó alkalmazásokat is, például az intelligens elektromos meghajtású (e-mobility) hálózati megoldásokat vagy az gyártás-automatizálási rendszerbe történő integrációt. Végül, de nem utolsósorban olyan nyílt platform és nyílt partner ecorendszer áll így rendelkezésre, melynek segítségével például harmadik felek is fejleszthetnek MindSphere alkalmazásokat.

www.siemens.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Robot, automatika, automata ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: