Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Siemens forgóberendezéseket szállít Kína egy propán-dehidrogénező üzemébe

2017.10.13

Forrás: Siemens, Hírek
Kína legnagyobb akrilgyártó cége, a Zhejiang Satellite Energy Co., Ltd. nemrég a Siemenst kérte fel, hogy kémiai reaktor szennyvíztisztítására használt kompresszor szerelvényt szállítson Kína Zhejian tartományában, Pinghu City városában létesített propán-dehidrogénező (PDH) üzemének második fázisához.


Az ütemterv szerint 2018 végén telepítendő, kettős burkolatú kompresszor szerelvény két Siemens STC-SH egytengelyes kompresszorból áll, melyeket egy Siemens SGT-750 ipari gázturbina hajt. A létesítmény üzembe helyezésére a tervek szerint 2019 elején kerül sor.

Ezt a megrendelést a Satellite cég PDH projektjének első fázisát követően adták le, melynek keretében a Siemens két STC-SH (14) kompresszorból és egy SGT-700 gázturbinából álló kompresszor szerelvényt szállított le 2013-ban. A projekt 2. fázisa jelenti a Siemens SGT-750 gázturbina első alkalmazását egy feldolgozási (downstream) folyamatban. A Zhejiang Satellite döntése során kritikus fontosságú tényező volt a turbina speciális fűtőanyag rugalmassága, valamint a nagy megbízhatóságból és egyszerű karbantartásból következő alacsony életciklus költség. Nagy súllyal esett latba a Siemens technológiával elért korábbi siker is.

"A PDH projekt második fázisánál szoros ütemtervet kellett betartani, és a Siemensnek a projektben résztvevő csapata újra keményen dolgozott azért, hogy támogasson minket és teljesítse a projekt követelményeit" - jelentette ki Mr. Shen Zhiming, a Satellite Energy Co., Ltd. vezérigazgató-helyettese és a PDH projekt második fázisának projekt menedzsere. "Örülünk, hogy ismét egy ilyen professzionális, világszínvonalú szolgáltatóval dolgozhatunk együtt az első fázis sikeres befejezését követően."

Az SGT-750 berendezést közbenső áttételek nélküli közvetlen hajtásokra optimalizálták. A gép forgási sebessége 6100 fordulatszám per perc. Emellett az SGT-750 gázturbina esetében hosszú időszakok telhetnek el két karbantartás között, ami növeli a termelésre fordítható hasznos időt és csökkenti az életciklus költségeket.

A Siemens STC-SH egy-tengelyes kompresszorai robusztus, megbízható konstrukcióval rendelkeznek, ahol szabványosított komponenseket használnak a könnyű karbantarthatóság érdekében. A kompresszor különösen jól használható a térfogatáramok széles skáláját felölelő, petrolkémiai feldolgozást végző alkalmazások esetén.

A PDH eljárások során gyakrabban használt gőzturbina- vagy villanymotor-meghajtású kompresszor megoldásokkal ellentétben a gázturbina meghajtású elrendezések képesek a folyamat során keletkezett hulladékgáz hasznosítására. Ez a tüzelőanyag-költségek jelentős megtakarítását teszi lehetővé, ami csökkenti az életciklus során felmerülő kiadásokat. A Siemens az egyetlen olyan gyártó cég, amely kellő tapasztalattal rendelkezik a hulladékgáz égetésével kapcsolatban a vízbefecskendezés nélküli (DLE) technológia alkalmazása esetén.

"Ennél a projektnél döntő szempont volt SGT-750 berendezéseink nagyfokú fűtőanyag rugalmassága és alacsony károsanyag-kibocsátási szintje" - magyarázta Girish Garg, a Dresser-Rand üzletág New Equipment (új berendezések) részlegének alelnöke, aki a közel-keleti, kínai és ázsiai-csendes-óceáni térségért felelős. "A tüzelőanyagként használt gáz magas etán koncentrációja ellenére az SGT-750 turbinának alacsony, csupán 25 rész per millió rész a nitrogénoxid kibocsátása."

www.siemens.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Fém, gépipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: