Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Még nagyobb teljesítményű és jobb hatásfokú SGT-800 ipari gázturbinák

2017.09.29

Forrás: Siemens, Hírek
A Siemens most olyan SGT-800 ipari gázturbinát kínál ügyfeleinek, melynek nyílt ciklusú alkalmazások esetén 57 megawatt (MW) a kimenő teljesítménye és 40 % fölötti a villamos hatásfoka. Kombinált ciklusú konfigurációban a leadott teljesítmény 163 MW 58,5 %-ot meghaladó nettó hatásfok mellett.


A vállalat ezt a korszerűsített változatot első ízben az idei, Bangkokban tartandó Power-Gen Asia kereskedelmi kiállításon mutatja be. Ennek a korszerűsítésnek köszönhetően az SGT-800 turbina a 47,5 MW - 57 MW kimenő-teljesítmény tartományban is rendelkezésre áll, és az új berendezések is elérhetők lesznek a piacon a jelenlegi névleges teljesítménnyel gyártott termékek mellett.

"Az eddigi legnagyobb teljesítményű SGT-800 turbinát elsősorban az olyan ipari energiatermelő cégek, valamint olaj- és gázipari vállalatok számára fejlesztették ki, amelyeknek különösen nagy az energiaigényük" - jegyezte meg Nick Muntz, az Elosztott Energiatermelés (Distributed Generation) üzletág vezérigazgatója. "Mi ezzel segítjük elő az elosztott energiatermelés iránti, világszerte növekvő igény kielégítését, csúcsminőségű terméket kínálva az ilyen alkalmazásokhoz."

Az 57 MW-ra történő bővítés követi a kis, finomhangolású fejlesztési lépcsők tervezési filozófiáját, miközben nem távolodik el az SGT-800 ipari gázturbina kereskedelmi viszonyok között bevált és megbízható konstrukciójától, csupán gázturbina alkatrészek fejlesztésére került sor a Siemens jelenlegi és kiforrott gépipari technológiáinak felhasználásával. Az 57 MW-os berendezések nagyobb teljesítőképességét a fogaskerekes hajtómű és a füstgáz kilépő rész / diffúzor jobb hatásfoka is lehetővé tette. A gázturbina csomag kisebb helyigénye a rövidebb konstrukciónak köszönhető, a nagyobb fokú előszereltség pedig lerövidíti a helyszíni telepítéshez szükséges időt.

Eddig világszerte több mint 325 SGT-800 turbinát értékesítettek. A több mint 100 eladott egységgel az ázsiai–csendes-óceáni térség különösen fontos piaca ennek a berendezésnek. Csupán Thaiföldön 71 turbinát vásároltak. Az utóbbi öt évben az SGT-800 volt a piacvezető gázturbina saját teljesítmény osztályában a kombinált ciklusú alkalmazások esetén. A telepített SGT-800 flotta most érte el az ötmillió üzemórát meghaladó használatot. Az eredetileg GTX100 terméknév alatt ismert turbina fejlesztése 1994-ben kezdődött, és a turbinát 1997-ben dobták piacra.

A Siemens az SGT-800 turbina korszerűsített változatát a W2 pavilonban fogja bemutatni a Bangkokban, szeptember 19 és 21 között tartandó Power-Gen Asia kereskedelmi kiállítás során.

www.siemens.hu  


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Fém, gépipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: