Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Siemens építési munkálatainak elkezdése Walpole-ban

2017.09.15

Forrás: Siemens, Hírek
Massachusetts állam területén az egészségügyi piac átalakítását célzó beruházási stratégia mérföldköve
Építve az utóbbi 15 év 40 milliárd dollárnyi amerikai beruházásaira, a Siemens ma elkezdte a Walpole városában, Massachusetts állam területén található kulcsfontosságú Siemens Healthineers gyártó és K+F létesítmény jelentős bővítését, ahol laboratóriumi diagnosztikával kapcsolatos feladatokat végeznek.


A következő 10 év során akár 700 új, a csúcstechnológia használatát kívánó munkahelyet teremt majd a kibővített egység. A Siemens 300 millió dolláros beruházása Walpole-ban a cég általános stratégiáját példázza, melynek célja helyi értékteremtés az USA-ban, a Siemens legnagyobb piacán, képessé téve a vállalatot arra, hogy a páciensek életminőségének javítása érdekében átformálja az ügyfelek egészségügyi intézményeinek működését.

"Az egészségügy átalakulóban van az egész világon, és ezek a változások óriási lehetőségeket tárnak fel a szolgáltatók, a betegek és vállalatunk előtt" - jelentette ki Michael Sen, aki a Siemens AG igazgatótanácsának tagja és a Siemens Healthcare GmbH felügyelőbizottságának elnöke. "Jelenleg évente több mint 10 milliárd laboratóriumi diagnosztikai vizsgálatot végzünk. A mi küldetésünk az, hogy még tovább bővítsük ezt a területet, és a Walpole jelentős szerepet játszik az ezt célzó erőfeszítéseink során. Ezért ruházunk itt be 300 millió dollárt, ami egyike a Siemens Healthcare legnagyobb egyszeri tőkeberuházásainak az USA-ban. Már nagyon várjuk az innen érkező újításokat, amelyek előnyösek lesznek ügyfeleink, a Siemens és legfőként a páciensek számára."

A Siemens - karöltve külön irányított egészségügyi cégével, a Siemens Healthineers-el - elkötelezett módon kívánja erősíteni a fejlett gyártó szektort Amerikában, elősegítve a helyi gazdasági növekedést és a jól fizetett munkahelyek létrehozását, egyúttal olyan innovatív termékeket előállítva, amelyek fokozzák az Amerikában működő ágazatok általános versenyképességét.

"A Siemens már több mint 160 éve van jelen az Amerikai Egyesült Államok gazdasági életében. Mi nem csupán termékeket és megoldásokat szállítunk Amerika számára, de a Walpole-ban megvalósuló bővítés bizonyítja, mennyire törekszünk rá, hogy itt készüljenek a termékek, itteni dolgozók alkalmazásával és szorosan együttműködve az amerikai ügyfelekkel" - mondta Lisa Davis, a Siemens Corporation elnök-vezérigazgatója és a Siemens AG igazgatótanácsának tagja. "Azzal, hogy pont itt, az USA területén ruház be a fejlett gyártási technológiába, a Siemens értéket teremt az ügyfelek és közösségek számára, jól fizető munkalehetőségeket kínál, növeli az exportot és több megrendelést ad a különféle méretű helyi vállalkozásoknak".

A fejlett gyártási képességek biztosítják azoknak a hatékony innovációknak és kiemelkedő minőségű termékeknek az alapját, amelyek pozitív változást idéznek elő mind az egészségügyi szolgáltatók működésében, mind az általuk kezelt páciensek életében. A Siemens Healthineers kivételes helyzetben van ahhoz, hogy a cég által biztosított orvosi technológia segítségével, amely megoldást kínál a kórmegelőzésre ugyanúgy, mint a kórmegállapításra és a kezelésre, a betegellátás teljes vertikumában megoldja az egészségügyi szolgáltatók rendszerszintű és egyes osztályokra korlátozódó problémáit. Ennek eredményeként a cég termékeit használják 10 amerikai kórház közül nyolcban, valamint abban a 15 kórházban is, amelyeket az U.S. News & World Report 2015-16-ra vonatkozó jelentése legjobbként felsorol.

"Az 500 millió dollárnyi stratégiai beruházással, amellyel az innováció és a technológia területén tevékenykedő vállalatokat kívánja támogatni, kormányzatunk megerősítette az élettel foglalkozó tudományok, valamint a kutatás és fejlesztés iránti elkötelezettségét" - jelentette ki Charlie Baker kormányzó. "A Siemenshez hasonló vállalatoknak köszönhetően Massachusetts továbbra is az ágazat globális vezetője. Örömmel üdvözöljük a cég növekedését és a Walpole-ban megvalósuló beruházását, amellyel a világméretű egészségügyi piac számára nyújt támogatást."

A globális egészségügyi piac átalakulásával a szolgáltatókra továbbra is nagy nyomás nehezedik, ami a hatékonyság növelésére készteti őket, hiszen csak így érhetnek el jobb eredményeket alacsonyabb költségek mellett.

"A Walpole-ban végzett beruházásunk kibővíti globális jelenlétünket és tükrözi az olyan innovációk hosszú történetét, amelyek segítségével az egészségügyi szolgáltatók képesek megbirkózni az üzleti élet jelenlegi és jövőbeni kihívásaival" - mondta Franz Walt, a Siemens Healthineers Laboratóriumi Diagnosztika (Laboratory Diagnostics) részlegének elnöke. "E beruházás révén még inkább képesek leszünk olyan megoldások kidolgozására, mint például a cég új Atellica™ termék portfóliója, amely vezérlési lehetőségeivel és egyszerűségével lehetővé teszi a laboratóriumi szakemberek számára, hogy kevesebb időt fordítsanak üzemeltetési kérdésekre és többet a jobb eredmények elérésére."

A Siemens évente több mint 1 milliárd dollárt költ az USA-ban kutatásra és fejlesztésre. A Walpole-ban levő létesítmény pedig egyike annak a több mint 60 amerikai gyárnak, ahol az USA-ban működő beszállítók száma meghaladja a 36 ezret. Tavaly a Siemens gyáraiból több mint 5 milliárd dollár értékű terméket szállítottak a világ különféle helyeire, ami nettó exportőrré teszi a vállalatot.

* "Alapvető irányelvek a diagnosztikában," az AdvaMedDX szaklap 2011. júniusi száma. 

www.siemens.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Ingatlan, építőipar ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: