Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Scania Heavy Tipper nehézsúlyú billencs nagyobb hasznos teherbírással

2017.10.20

Forrás: Scania, Sajtóközlemény
Megkezdődött az új Scania Heavy Tipper nehézsúlyú billenőplatós jármű értékesítése a bányaipari üzemeltetőknek. Ezt a járművet arra tervezték, hogy a bányaipar legkeményebb igénybevételeinek is megfeleljen. A masszívabb alkatrészeknek köszönhetően 40 tonna a hasznos teherbírása, negyedével több a jelenlegi típuséhoz képest.


A bányaipari billencset kezdetben Európán kívüli piacokon vezették be, és hamarosan hozzáigazítják a Scania új generációs teherautóihoz.

Ezzel az új billenccsel öt százalékkal nagyobb az üzemidő, ötezer órával hosszabb üzemi élettartam mellett – csökkentve az üzemeltetési költségeket a termék teljes életciklusa során, valamint növelve a maradványértéket.

A cél az üzemeltetési gazdaságosság javítása volt a bányászat számára, a karcsúsított termelési rendszerünkből származó összes tapasztalatunk felhasználásával. Ezáltal a járműkínálatunkat optimalizált szállítási megoldásokkal társíthatjuk, hogy minden egyes ügyfél igényének megfelelhessünk” – mondta Björn Winblad, a Scania Mining, azaz a Scania bányászati ágazatának vezetője.

A 6×4-es és 8×4-es tehergépkocsikon jelentős műszaki fejlesztéseket hajtottak végre, például új első és hátsó tengelyeket, új, erősebb sebességváltót, megerősített első felfüggesztést és kormányzást, valamint nagyobb teljesítményű fékrendszert kaptak.

Ez egy teljes körű megoldás, amely a szállított árutonnára vetített kisebb költség és a jelentősen nagyobb termelékenység révén értéket teremt” – magyarázta Winblad.

A Scaniáról
A Scania világszinten is élenjáróként szállítási megoldásokat nyújt. Partnereinkkel és ügyfeleinkkel együtt vezető szerepet játszunk a fenntartható szállítási rendszerekre való átállásban. A 2016-os évben 73.100 tehergépkocsit, 8300 autóbuszt, valamint 7800 ipari és hajómotort adtunk át ügyfeleinknek. Nettó értékesítési árbevételünk megközelítette a 104 milliárd svéd koronát, amelynek mintegy 20 százaléka a szolgáltatásokhoz köthető. Az 1891-ben alapított Scania ma már több mint 100 országban tevékenykedik, és körülbelül 46.000 főt foglalkoztat. A kutatás és fejlesztés központja Svédországban található, amelynek Brazíliában és Indiában is működnek ágazatai. A gyártás Európában, Latin-Amerikában és Ázsiában folyik, míg helyi gyártóközpontok működnek Afrikában, Ázsiában és Eurázsiában. A Scania a Volkswagen Truck & Bus GmbH része.

Bővebb tájékoztatás a www.scania.hu weboldalon található.


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; - Scania ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: