Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

KUKA az Automotive Hungary kiállításon

2017.10.17

Forrás: KUKA Robotics, Hírek
Szakértők vagyunk az autóipar területén, egyéni és termelési koncepcióinkkal támogatjuk Önt a gyártási és logisztikai folyamat továbbfejlesztésében. „Automatizálás az autóiparban”, 2017. október 18-20. A pavilon 204A


Autóipari trendek

Az ipari robotok évek óta elterjedtnek számítanak az autóiparban, főként a karosszériagyártás területén. Az automatizálási megoldások iránti igény azonban most is folyamatosan nő. Jelenleg az autóipar négy fő trendje/kulcsszava gyakorol hatást a robottechnológiára: A folyamatos globalizáció következményeként a jövőben a járműveket ott fogják legyártani, ahol az ügyfél található. Az Ipar 4.0 sokoldalúságra szólítja fel a gyárakat. A demográfiai változások is jelentős hatást fejtenek ki a gépjárműgyártók jövőbeli gyártási elképzeléseire. Végül, de nem utolsósorban: a globális felmelegedés miatt a gépjárművek általános erőforrás-hatékonysága egyre fontosabbá válik. A valódi kihívás az életciklus-elemzés, azaz hogy a termék a gyártásától az életciklusának végéig mennyi szén-dioxidot bocsát ki.

Az ipari robotok évek óta elterjedtnek számítanak az autóiparban, főként a karosszériagyártás terén.

Automotive Hungary 2017

Ősszel ismételten megrendezésre kerül az Automotive Hungary, az 5. Nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállítás a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban, ahol a KUKA is képviselteti magát. Standunk az A pavilon 204A szám alatt található meg, ahol találkozhat az autóiparban legismertek robotcsaládunk egyik tagjával a QUANTEC KR 90-nel és egyik kisméretű robotunnkal a KR 3 AGILUS-sal is.

KR 3 AGILUS és az OptoForce Hand Guiding alkalmazás

Az OptoForce Kft. világszinten egyedülálló technológiával gyárt többtengelyű erő- és nyomatékmérő szenzorokat, amik a tapintás képességével ruházzák fel az ipari robotokat. Az OptoForce 6 tengelyű szenzorokkal a robotok képesek ellátni olyan feladatokat is, amikre eddig szükség volt az emberi kéz ügyességére, ezáltal lehetővé válik további területek automatizálása. A cég által fejlesztett szenzor és a hozzá tartozó szoftvercsomag lerövidíti a rendszerintegrálás idejét, könnyű és gyors felhasználást biztosítva.

KR 3 AGILUS OptoForce erő mérő szenzorokkal

A legújabb szofver fejlesztések egyike az OptoForce Hand Guiding alkalmazás lehetővé teszi hogy a robotot könnyedén benatítsunk egy általunk meghatározott útra. A kézzel vezérelt, rögzített utat a a robot megjegyzi és utólag le tudja követni, tartva azokat az erőket amelyek beállításra kerülnek a szenzor segítségével. A Hand Guiding applikáció az OptoForce erőmérő szenzorral megtekinthető és kipróbálható lesz október 18-20 között az Automotive Hungary kiállításon a KUKA Robotics Hungária Ipari Kft. A pavilion 204A standjánál.

KR QUANTEC prime

A KR QUANTEC sorozatunk robotjai ideálisak az autóipar sokrétű követelményeihez: Így például a portfóliónk részét képzi a mosóprofi, a KR QUANTEC nano F exclusive, továbbá a KR QUANTEC extra termékcsalád precíz robotjai és a KR QUANTEC ultra termékcsalád robosztus ipari robotjai.

Standunkon munka közben is megtekintheti egyik KR QUNTEC prime robotunkat, amely a teherbírás és hatótávolság tökéletes arányára van beállítva:

- széles skála,
- nagy ütemidők,
- csekély karbantartási igény,
- energiahatékonyság.

www.kuka-robotics.com  


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Robot, automatika, automata ; - KUKA ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar ; Kiállítás, konferencia

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: