Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

*Made in Győr*: félmillió autó az Audi Hungaria új járműgyárából

2017.10.02

Forrás: Porsche Hungaria, Audi Sajtóközlemény
• Legördült az 500.000. autó, egy Audi TT S az Audi Hungaria új járműgyárában
• Összesen több mint egymillió autó készült Győrben 1998 óta


•  Arnd-Robert Sponagel, az Audi Hungaria járműgyártásért felelős igazgatósági tagja: „Fontos jubileum és új perspektívák az Audi Hungaria számára“

Győr, 2017. október 2. – Az Audi Hungaria járműgyártása fontos mérföldkőhöz érkezett: elkészült az 500 000. autó, egy Audi TT S Győrben és indult Nagy-Britannia felé, új tulajdonosához. Az autó „viperazöld” színű egyedi lakkozást kapott és egy 2,0 literes négyhengeres benzinmotor hajtja, amely szintén az Audi Hungariánál készült.

A járműgyártás hosszú hagyományra tekint vissza az Audi Hungariánál. „Az első Audi TT modellek gyártása közel 20 évvel ezelőtt, 1998-ban kezdődött Győrben. 2013-ban nyitottuk meg a teljes gyártási folyamatot lefedő új járműgyárunkat, ahol azóta 500.000 négykarikás autót gyártottunk az első csavartól az utolsóig“, mondta Arnd-Robert Sponagel, az Audi Hungaria járműgyártásért felelős igazgatósági tagja. „Emellett a következő évben a prémiumkategóriás kompakt SUV-val, az Audi Q3 modellel tovább bővítjük termékpalettánkat, majd egy évvel később megkezdjük az újabb, teljes egészében Győrben készülő modell, az Audi Q4 gyártását. Ezzel a modellel az Audi belép a Compact Utility Vehicles (CUV) szegmensébe.

A járműgyártás 4 000 munkatársa jelenleg az Audi TT Coupé és Roadster, valamint az Audi A3 Limousine és Cabriolet modelleket gyártja Győrben. Sportos testvéreik, az Audi TT RS Coupé és Roadster, valamint az Audi RS 3 Limousine szintén a győri gyártósorról gördülnek le.

Az előkészületek már gőzerővel folynak az Audi Q3 sorozatgyártására.
Az új Q-modellek gyártásához egy 80.000 négyzetméteres karosszériagyár épül Győrben.

Az AUDI a prémiumszegmens egyik legsikeresebb személygépkocsi- és motorkerékpár-gyártója az Audi, Ducati és Lamborghini márkáival. A világ több mint 100 piacán van jelen, s 12 ország összesen 16 helyszínén termel. Az AUDI AG százszázalékos tulajdonú leányvállalata többek között az Audi Sport GmbH (Neckarsulm/Németország), az Automobili Lamborghini S.p.A. (Sant’Agata Bolognese/Olaszország), valamint a Ducati Motor Holding S.p.A. (Bologna/Olaszország). 2016-ban az Audi összesen mintegy 1,871 millió Audi gépkocsiját, 3457 Lamborghini sportautóját és 55.451 Ducati motorkerékpárját szállította ki ügyfeleinek. A 2015-ös év során az AUDI AG 58,4 milliárd euró forgalom mellett 4,8 milliárd euró működési eredményt ért el, s jelenleg világszerte mintegy 88 ezer főt foglalkoztat, közülük nagyjából 60 ezret Németországban. Az Audi új termékekre és a hosszú távon fenntartható technológiákra összpontosít, a jövő mobilitása szolgálatában.

www.audi.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Múzeum, ipartörténet, veterán ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Audi ; Fém, gépipar ; Ingatlan, építőipar

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: