Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Bosch a beszállítók Ipar 4.0 fókuszú fejlesztését célozza

2017.09.06

Forrás: Bosch, Hírek
A Bosch a beszállítóit is fejleszti
Egyre nagyobb szerepet kap Magyarországon a hálózatba kapcsolt ipar

¤ A tervek szerint a Bosch is csatlakozik a beszállítói-fejlesztési programhoz


¤  A jövő alakításához elengedhetetlen a folyamatos fejlődés
¤  A magyarországi Bosch már több telephelyén is aktív az Ipar 4.0 tevékenységekben

Budapest – A Bosch, a technológiák és szolgáltatások vezető nemzetközi szállítója a tervek szerint csatlakozik a kormány beszállítói-fejlesztési programjához. Az erről szóló szándéknyilatkozatot 2017. szeptember 6-án írta alá Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Daniel Korioth, a magyarországi Bosch csoport vezetője.

A Bosch stratégiájának egyik vezérfonala a jövő alakítása, ehhez a vezető szerephez elengedhetetlen a folyamatos fejlődés mind a vállalaton belül, mind az együttműködő partnerek esetében. Ezért a Bosch örömmel fogadta a Nemzetgazdasági Minisztérium több nagyvállalatot is érintő, a magyarországi kis- és középvállalatokat fejlesztését célzó megkeresését. „A programban való részvétellel célunk a hazai beszállítóink Ipar 4.0 fókuszú fejlesztése, az ehhez szükséges tudástranszfer és kapacitásbővítés támogatása“ – üdvözölte Daniel Korioth a kezdeményezést.

Az együttműködés elindításában komoly szerepe van a Bosch Ipar 4.0 iránti elkötelezettségének. A hálózatba kapcsolt ipar világában a Bosch széles körű tapasztalatával, tudásbázisával és teljes körű megoldásaival nemcsak szolgáltató, hanem maga is az Ipar 4.0 aktív használója. A cégcsoport miskolci kéziszerszámgyára volt az első Bosch gyár, mely az Ipar 4.0 gyártást bevezette az országban. Az eljárással különböző elektromos kéziszerszámokat tudnak egyidejűleg legyártani akár kisebb darabszámban is, hatékonyan, költségtakarékosan és rendkívül rugalmasan. A vállalat így gyorsan reagál az online kereskedelem folyamatosan változó rendelési mennyiségeire. A cégcsoport egyik legjelentősebb beruházása a jövőre átadásra kerülő hatvani logisztikai központ, amely a széles körben bevezetett és összekötött Ipar 4.0 berendezések, alkalmazások és folyamatok integrálását és egyesítését fogja végezni.

A Bosch 2016-ban is egyike volt azon vállalatoknak, amelyek a legnagyobb létszámbővülést mutatták a magyarországi magánszektorban.  A vállalat 2016-ban az előző éves létszámadattal összehasonlítva 2000 új munkahelyet hozott létre az országban; a cégcsoport munkavállalóinak száma így (2017. január 1-i adatok alapján) több mint 14.200 fő.  A Bosch ezzel mára a legnagyobb ipari foglalkoztató Magyarországon. „A Bosch hazai jelenléte folyamatosan erősödik, és továbbra is hosszú távra tervezünk. A vállalat jövőt alakító törekvéseihez a technológiai változásokkal lépést tartó és arra rugalmasan reagáló együttműködő partnerekre, beszállítókra van szükség.” – hangsúlyozta Daniel Korioth.

A Bosch 1898 óta van jelen Magyarországon. Az 1991-ben újjáalapított regionális kereskedelmi kft.-ből mára jelentős vállalatcsoport, Magyarország egyik legnagyobb külföldi ipari munkaadója lett. A 2016-os üzleti évben a hazánkban tíz leányvállalattal rendelkező Bosch csoport teljes forgalma 1149 milliárd forint, magyarországi forgalma – amelybe nem tartoznak bele a saját vállalatai között folytatott kereskedelmi tevékenységek – 238 milliárd forint volt. A magyarországi Bosch csoport 2017. január 1-jén több mint 14 200 munkatársat foglalkoztatott. Az egyes gyártó, kereskedelmi és fejlesztési egységekhez tartozó kereskedői és szervizhálózat a teljes országot lefedi.

A Bosch csoport különböző technológiák és szolgáltatások vezető nemzetközi szállítója. Világszerte megközelítőleg 390.000 munkatársat foglalkoztat (2016. december 31-én) és  73,1 milliárd euró árbevételt ért el 2016-ban. A cégcsoport négy üzleti területen végzi tevékenységét, ezek a mobilitási megoldások, az ipari technika, a fogyasztási cikkek, valamint az energia- és épülettechnika. Vezető IoT-vállalatként a Bosch innovatív megoldásokat kínál az intelligens otthonokhoz, az intelligens városokhoz, a hálózatba kapcsolt mobilitáshoz, és a hálózatba kapcsolt gyártáshoz. Szakértelmét az érzékelők technológiájában, a hálózatba kapcsolt szoftverek és szolgáltatások területén, valamint saját IoT felhőjében is hasznosítja, ügyfelei számára hálózatba kapcsolt, cross-domain megoldásokat kínál egyetlen forrásból. A Bosch csoport stratégiai célja innovatív megoldások létrehozása a hálózatba kapcsolt világ számára. A Bosch csoport termékei és szolgáltatásai hasznos megoldásokkal javítják az élet minőségét. Az „Életre tervezve” szlogen ezt a világszerte elérhető technológiát jelenti. A Bosch csoport magában foglalja a Robert Bosch GmbH-t, annak mintegy 60 országban működő csaknem 440 leányvállalatával és regionális vállalataival együtt. Értékesítési és szolgáltatási partnereit is beleszámítva a Bosch globális gyártási és értékesítési hálózata a világ szinte minden országát lefedi. A jövőbeli növekedés alapja a vállalat innovatív ereje. A Bosch 59.000 munkatársat foglalkoztat a kutatás és fejlesztés területén világszerte 120 telephelyen.

További információért látogasson el honlapunkra: www.bosch.hu 


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Robot, automatika, automata ; - Bosch

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: