Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Siemens Európai Energiaszolgáltatói Díjat kapott 2017-ben

2017.08.18

Forrás: Siemens, Hírek
2017-ben a Siemens Building Technologies divíziója kapta az Európai Energiaszolgáltatói Díjat (EESA) a "Legjobb Európai Energiaszolgáltatási Projekt" kategóriában a Hvidovre kórházban megvalósítandó, garantált energiahatékonyság-alapú szerződésre (EPC) épülő projektért. Dániában eddig ez a legnagyobb EPC projekt.


A projekt lehetővé teszi, hogy a Koppenhágához közel levő, 245.000 m2 alapterületű kórház 41 százalékkal csökkentse a hőfogyasztását és 23 százalékkal az áramfogyasztását. A teljes energiafelhasználás körülbelül egyharmadával lesz kevesebb.

Az intézkedések között szerepel a kórház meglévő, nagyméretű fényelektromos rendszerének kibővítése, geotermikus tároló-rendszerek és szélturbinák telepítése, a jelenlegi műszaki rendszerek optimalizálása és a teljes vezérlőrendszer korszerűsítése. Az ütemterv szerint az energiarendszerek bővítése és az utólagos korszerűsítések 2018. december végéig fejeződnek be. A teljes beruházás értéke 23 millió euró.

A modernizálás előnyeit a Hvidovre kórház páciensei is élvezni fogják: a Siemens Desigo TRA (teljes helyiség automatizálás) épület-automatizálási rendszere lehetővé teszi, hogy a betegek közvetlenül az ágy melletti terminálról szabályozzák a világítást, a fűtést, a szellőzést, valamint a függönyök és ablakrolók mozgását. Ez személyre szabott kényelmet biztosít számukra.

Az Európai Energiaszolgáltatói Díj (EESA) része az energetikai szolgáltatásokkal kapcsolatos európai kezdeményezésnek, amit az EU 2020-ra kitűzött energia-megtakarítási céljainak (EESI 2020) elérése érdekében indítottak. Ez a kezdeményezés a garantált energiahatékonyság-alapú szerződések alkalmazását kívánja előmozdítani Európában. Az EESA díjjal az európai energiaszolgáltatások terén elért kiemelkedő teljesítményeket és eredményeket ismerik el. Ebben az évben a díjátadási ünnepséget Berlinben rendezték.

www.siemens.hu  


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Robot, automatika, automata ; Ingatlan, építőipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: