Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Siemens kibővíti a zsalumozgatók termékcsaládját

2017.08.11

Forrás: Siemens, Hírek
A Siemens Building Technologies divíziója 4 Nm forgatónyomatékú rugó visszatérítésű modellekkel bővíti a fűtő, szellőztető és légkondicionáló (HVAC) alkalmazásokra kifejlesztett OpenAir működtető szerkezeteinek (zsalumozgatóinak) termékválasztékát. Egyúttal új jellemzőkkel egészítik ki a 2 Nm forgatónyomatékú hagyományos működtető szerkezeteket.


Az új 4 Nm forgatónyomatékú rugó visszatérítésű működtető szerkezetekkel a Building Technologies finomabban skálázhatja a levegőszabályozó csappantyúk motorizációját, elkerülve a szükségtelen és költséges túlzott motorizálást. A rugó visszatérítésű működtető szerkezeteket elsősorban ott alkalmazzák, ahol rugóerőre van szükség ahhoz, hogy a kikapcsolt állapotú levegőszabályozó csappantyúkat (pl. áramkimaradás esetén) meghatározott üzembiztos pozícióba mozgassák.

Az új 2 Nm forgatónyomatékú, hagyományos konstrukciójú működtető készülékek már kaphatók 230 V-os váltakozó áramú (AC) és 24 V-os egyen- és váltakozó áramú (AC/DC) változatban is. Ez rugalmasabb és könnyebb telepítést tesz lehetővé, mivel nincs szükség kiegészítő tápegységre, függetlenül a vezérlő egység specifikációjától. A működtető berendezések új szabályozási lehetőségeit tárják fel a készülékek egyéb változatai, például ahol 0/2-10 V feszültségű egyenáramú vezérlőjeleket alkalmaznak a folyamatosan moduláló zsalumozgatókhoz, és a 2/3 pozíciós, nem moduláló működtető szerkezetekhez.

A 2 Nm forgatónyomatékú működtető készülékek nemcsak szellőztető alkalmazásoknál használhatók, hanem például mennyezetek vízzel történő fűtése vagy hűtése esetén is. Ilyen helyeken a Siemens DN10 6-utas golyós szabályozószelepeit használva költséghatékony megoldás kialakítását teszik lehetővé.

Az összes új működtető szerkezetet felszerelik bal-jobb kapcsolóval, aminek segítségével kiegészítő kábelezés nélkül is megváltoztatható a forgásirány. Az IP54 védelmi osztályba sorolt új modellek rendkívül por- és vízállóak, ezért nagyobb megbízhatósággal üzemeltethetők.

Az új, egy-csavaros tengely-adapternek köszönhetően az OpenAir termékcsalád korszerű légszabályozó csappantyúi gyorsan és könnyen felszerelhetők. A kiváló minőséget jelző egyéb tulajdonságok közé tartozik a nagyfokú hibatűrő képesség és a hosszú - körülbelül 100.000 teljes és 5.000.000 részleges ciklusra tehető - élettartam.

Hasonlóan az OpenAir termékcsalád összes eleméhez, az új működtető berendezések (zsalumozgatók) is el vannak látva egy nyomtatott adatmátrix kóddal, melynek segítségével on-line módon hozzá lehet férni a termékre vonatkozó információkhoz (adatlapok, szerelési utasítások, stb.).

www.siemens.hu 


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Robot, automatika, automata ; Fém, gépipar ; Ingatlan, építőipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: