Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Siemens okos koncertteremmé változtatja a Dubai Operaházat

2017.08.04

Forrás: Siemens, Hírek
A Siemens rendkívül hatékony épületmenedzselési platformjának köszönhetően a Dubai Operaház a világ egyik legokosabb és leginkább energiahatékony előadótere. Az arab vitorlás (dhow) alakú épület többféle formára alakítható előadóművészeti központ, amely akár 2.000 néző befogadására képes.


A Dubai Operaház egyik innovatív jellemzője az, hogy lehetővé teszi a háromféle felhasználási mód közötti átváltást: színházból hangversenyteremmé alakítható, és választható a "sima padlós" üzemmód is, ahol az ülőhelyek automatikus eltávolításával a felszabaduló tér bankett, vagy valami egyéb esemény céljára használható. A Siemens által kínált technológia képes a légkondicionáló rendszer hűtési logikájának automatikus átkapcsolására oly módon, hogy biztosítható legyen a vendégek maximális kényelme a lehető legnagyobb energiahatékonyság mellett.

Az ikonikus épület napi működését a Desigo CC, a Siemens legkorszerűbb épületmenedzselési platformja felügyeli és vezérli. Az energiafelhasználás, légkondicionálás, szellőztetés és vízfogyasztás szabályozását egy teljes mértékben testre szabott, grafikus három-dimenziós interfészben egyesítve az okos (’smart’) rendszerrel jelentős erőforrások takaríthatók meg. A Desigo CC további 14 alrendszer integrálását is elvégzi, ideértve a beléptető, video-megfigyelő és világítás szabályozó rendszert, a felvonókat és mozgólépcsőket, a központi tartaléktelep rendszert és a megszakításmentes tápellátást, ily módon az üzemeltetők teljes mértékben szabályozhatják a Dubai Operaház működését. A Desigo CC platform használata jellemzően akár 20 százalékkal is csökkentheti az üzemeltetési költségeket. Amikor pedig a platformot egyéb Siemens technológiákkal, például a tömbhűtésre szolgáló Demand Flow-val (igény szerinti áramoltatással) alkalmazzák, az energiamegtakarítás mértéke elérheti a 40 százalékot is.

"A Dubai Operaház fontos építészeti határkő, és az épületek menedzselésére szolgáló legtöbb korszerű digitális technológia alkalmazása fontos szerepet játszik Dubai okos (smart) várossá válásának folyamatában" - mondta Koen Bogers, aki a Siemens Building Technologies divízióján belül a Közel-Keletért felelős terület rangidős ügyvezető alelnöke.

A Siemens fejlett építészeti technológiáját már számos helyen telepítették a Közel-Keleten azzal a digitalizált infrastruktúrával, ami egy energiahatékony okos város egyre fontosabb alappillére. A közelmúltban jelentette be a Siemens, hogy a vállalat Desigo épületmenedzselési technológiáját valósították meg a Dubai Parks and Resorts területén, ami a Közel-Kelet legnagyobb tematikus parkja. A korábbi telepítések között megemlíthetjük Abu Dhabi-ban a Sheikh Zayed nagymecsetet, a Tornado Tornyot Katar területén, az Atlantis Hotelt Dubaiban és a háromdimenziós nyomtatással készült Jövő Irodáját szintén Dubaiban.

www.siemens.hu  


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Robot, automatika, automata ; D nyomtatás ; Ingatlan, építőipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: