Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Népszerűek voltak a szántóföldi bemutatók

2017.08.17

Forrás: Baranya Megyei Vállalkozói Központ, Szentlőrinci Gazdanapok, Hírek
A vásárszervezők egyik leghőbb vágya a sok kiállító mellett, hogy kegyes legyen hozzájuk az időjárás is. Ne legyen túl meleg, s ne essen az eső napokon át. Az idei Szentlőrinci Gazdanapok rendezőinek nem lehet panaszuk, kitartott mellettük a jó idő, s a kiállítóik száma is meghaladta a négyszázat, valamint a vásárt is csaknem huszonötezren tekintették meg.


- Nem csak a vásárlátogatóktól, de a kiállítóktól is sok pozitív visszajelzést kaptunk - mondja Pohl Marietta, a Szentlőrinci Gazdanapokat rendező Baranya Megyei Vállalkozói Központ Alapítvány ügyvezető igazgatója. A legtöbb stand egyben nyitott műhelyként is működött, folyamatosan tartottak bemutatókat, ismertették meg működés közben az érdeklődőkkel a gépeiket, berendezéseiket, például a robotvezérelt fűnyírót, vagy azt, miként lehet láncfűrésszel egyedi formákat kifaragni.
 
Mindeközben zajlottak az üzleti megbeszélések is. Volt olyan traktorokat értékesítő cég, amelyik a saját bevallása szerint, a három nap alatt annyi megállapodást kötött, amennyit máskor hosszú hónapokon át. E mellett a hazai és külföldi kiállítók között újabb partneri kapcsolatok is létre jöttek. Nagy sikere volt a gazdálkodók körében a két napon át tartó szántóföldi bemutatónak, amelyen a gyakorlatban ismerkedhettek meg a legújabb a szántóföldi növénytermesztésben alkalmazott technológia- eljárásokkal, az erőgépekhez csatlakoztatható adapterekkel. A traktoros ügyességi versenyre is sokan jelentkeztek, nemcsak férfiak, de több hölgy is.
 
Ebben az esztendőben is kisebb változtatásokat figyelhettek meg a vásárlátogatók. A mezőgazdasági gépeket kiállító cégek egymás mellé kerültek. A vásárt színesítő attrakciók pedig a tematikus - Őshonos állatokat bemutató udvar, Baranya udvar, Kisállatkiállítás - elemek közé ékelődtek be. Itt mutatkozhattak be a hagyományőrzők is, a helyi termelők és a helyi terméket előállítók, valamint a kézművesek is itt kínálhatták portékáikat.
 
A Baranya Megyei Vállalkozói Központ idén indította útjára - ezzel is erősítve a Gazdanapok nemzetköziségét - a Kárpát-medencei Gazdasági Találkozó nevet viselő sorozatát, amelynek keretében évről évre más és más országot helyeznek az elkövetkezendő esztendőkben a középpontba. Elsőként Székelyföld, az ott működő Udvarhelyszéki Kis- és Középvállalkozások Szövetsége által összefogott gazdálkodók, mezőgazdasági szervezetek, vállalkozások mutatkoztak be, nemcsak egy közös standon, de a helyi terméket előállítókat, helyi termelőket érintő információkat napirendre tűző akkreditált nyitó konferencia keretében is, amelyre az első napon a megnyitót és a vásár díjainak átadását követően került sor.

A rendszeresen jelenlévő kiállítók mellett most is voltak olyanok, akik először mutatkoztak be a Szentlőrinci Gazdanapokon, mint például a Boszniából érkezett illóolajokat gyártó cég. A magyarok mellett az elmúlt esztendőhöz hasonlóan a kiállítók között ott voltak a német és horvát vállalkozások. Verőce mellett Eszékről és Bjelovárról is érkeztek, ez utóbbiak a partner vásárszervező cégeknek köszönhetően, de Erdélyből is jöttek mezőgazdasági termelők.
 
A hagyományokhoz híven a gyerekek körében a legnagyobb sikere a karámkomplexumban látható állatoknak volt, de nagyon sokan keresték fel a Kisállatkiállítást, ahol lehetőség nyílt arra is, hogy a nyúl- és galambtenyésztők legújabb eredményeivel is megismerkedjenek az érdeklődők.

Számos kísérő rendezvény is várta a Gazdanapokra látogatókat, a lovas programok mellett, kulturális események egész sora. A hidegvérű lovak tenyésszemléje és az immár hatodik alkalommal megrendezett Szentlőrinci Vágta, amelynek első  három helyezettje képviseli majd a baranyai településeket  szeptember 15–17. között a Nemzeti Vágtán Budapesten.
 
A jövőbeli elképzelésekről szólva Pohl Marietta elmondta, egy belső strukturális átalakítást hajtanak majd végre a vásár területén, amelynek eredményeként újabb, mintegy 10.000 négyzetméternyi területen mutatkozhatnak majd be a térség mezőgazdasági vállalkozásai, helyi termelői, helyi terméket előállítói.
 
Kitért arra is, hogy idén ismét végeztek felmérést a vásárlátogatók körében. A háromezer kérdőíven kapott információk szintén segítséget nyújtanak abban, hogy a jövőben milyen újabb programokkal színesítsék a Gazdanapok eseménysorát.

www.bmvk-gazdanapok.eu   


NEWS ; Ipari hírek ; Fém, gépipar ; Agrár ; Élelmiszer ; Kiállítás, konferencia ; - BMVK, Szentlőrinci Mezőgépnapok

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: