Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Vonzó turisztikai célpontok, ahol a világutazók az ABB technológiájával találkozhatnak

2017.08.22

Forrás: ABB, Hírek
2017-08-22 - Tudta-e, hogy szerte a világon, az Arktisztól Ausztráliáig az ABB termékei és megoldásai nagyban hozzájárulnak a vakációzók felhőtlen pihenéséhez?


Poggyász bepakolva, jegyek a zsebben – indulhat a nyaralás! Bárhol is tölti valaki a nyarat, nagy valószínűséggel találkozni fog az ABB valamelyik termékével vagy megoldásával. Hosszú a listája azoknak a helyszíneknek, ahol a nyaralók az ABB termékei megtalálhatók. Az alábbiakban azokat a helyszíneket emeljük ki, ahol a víz játszik fontos szerepet.

Híres városok
Olaszország, Velence

Az UNESCO világörökségi listáján szereplő Velence városa szinte a vízen lebeg. A közel 150 csatornával és 400 híddal büszkélkedő várost gyakran veszélyeztetik a Velencei-lagúna árapálya okozta áradások. Az ABB integrált elektromos és automatizálási rendszerét alkalmazzák annak az innovatív projektnek a keretében, amelynek célja, hogy megvédje a város történelmi magját a Velencei-lagúna árapályaitól és a vihardagályoktól.

Velence egyik romantikus hangulatú csatornáján gondolázik, és kedve támad, hogy fotót posztoljon az Instagramon? Nem gond! Az ABB vezeték nélküli hálózati megoldására épülő WiFi-hálózat ingyenes internet-hozzáférést biztosít minden velencei lakos vagy vállalkozás számára. A szolgáltatást minimális díj ellenében azok a turisták is igénybe vehetik, akiknek száma naponta túllépi a 70.000-et is.

Szingapúr

Szingapúrban, a vízzel körbeölelt városállamban, az ABB technológiája segítségével termelnek tiszta energiát az országos villamosenergia-hálózat számára. Itt találkozhat a látogató a világ legnagyobb vízre telepített kísérleti naperőművével, melyhez az ABB szállította a technológiát. A Nyugat-Szingapúrban létesített, úszó napelemekre épülő rendszer a napenergia-hasznosítás új irányvonalát képviseli.

Vietnám, Ho Si Minh-város

Az ázsiai turizmus egy másik úti céljának számító Vietnámban, az ABB digitális vezérlési és hálózatfelügyeleti technológiái javítják Ho Si Minh-város elöregedett ivóvízhálózatának üzembiztonságát, és növelik a nagyvárosnak szállított tiszta víz mennyiségét.

Tengerre!
Tengeri körutazások

Vannak, akik a nyílt tengeren vakációznak. Világszerte - a varázslatos Karib-térségtől a jeges Sarkvidékig - az ABB megoldásai biztosítják a tengerjáró hajók energiaellátását és irányítását. Az ABB rendszerei javítják az üzemanyag-hatékonyságot, és minimálisra csökkentik a környezeti hatást is.

Norvégia – hűsítő utazás a fjordok világában, a Vision of Fjords fedélzetén

Egyedi élményt kínál Norvégia a tengeri utazások szerelmesei számára. A természeti szépségekre kíváncsi turisták az ABB hajtásrendszerével felszerelt hibrid komphajó, az innovatív Vision of the Fjords fedélzetéről csodálhatják meg az UNESCO világörökségi listáján szereplő, Nyugat-Norvégiában található Naroy fjordot. Az akkumulátorokról üzemelő, közel 8 tengeri mérföld (kb. 15 km/ó) sebességgel haladó komphajó fedélzetéről az utasok szinte teljes csendben gyönyörködhetnek a lenyűgöző látványban.

Sivatagi oázis

Talán meglepő, de a sivatagokban is sok víz található! Jó példa erre Dubaj. Dubaj első, teljes egészében napenergiával működtetett városa, Sustainable City („Fenntartható város”), az ABB füzérinvertereit használja a nap energiájának a lakosság részére történő hasznosításakor. Az inverterek alakítják át a panelekről érkező egyenáramú kimenetet a háztartások számára szükséges váltakozó árammá.

Az ABB rendszere működteti a világ legmagasabb épülete, a Burdzs Kalifa előtt megcsodálható, lenyűgöző szépségű szökőkutakat. De az ABB technológiája és megoldásai garantálják a híres épület megbízható és biztonságos energiaellátását is. A Burdzs Kalifa épületkomplexum részét képező „Dubai Fountain” a világ legnagyobb zenélő kútjának számít. A 6600 égővel és 50 színes projektorral megvilágított szökőkút 150 méter magasra képes lövellni a vízsugarakat. Ugyancsak az ABB szállította a pálmafát formázó, a városhoz híddal kapcsolódó mesterséges sziget, a Palm Jumeirah villamosenergia-ellátó rendszerét is.

Élményfürdők és vízi-kalandparkok

Az Egyesült Királyság legnagyobb beltéri élményfürdőjében, a Sandcastle Water Parkban, az ABB változtatható fordulatszámú hajtásai és szivattyú-motorjai gondoskodnak a gondtalan kikapcsolódásról. Az ABB villanymotorjait és hajtásait számos élményfürdőben használják Európa- és USA-szerte.

Mint azt a fenti példák is jól mutatják, az innovatív technológiák terén vezető szerepet játszó ABB azoknak a közüzemi energiaszektorban, a közlekedésben és az infrastrukturális ágazatban működő vállalatoknak szállít megoldásokat és rendszereket, amelyek gondoskodnak róla, hogy a világ kedvelt üdülőhelyein gondtalanul élvezhessük a nyári szabadságot.

www.abb.hu  


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Robot, automatika, automata ; - ABB ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: