Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

OMÉK a kiállítók szemével – érdekességek arról, miért választják hazánk legnagyobb agrárgazdasági vásárát?

2017.08.14

Forrás: Agrármarketing Centrum, Sajtóközlemény
A legtöbb mezőgazdasággal, élelmiszergazdasággal foglalkozó kiállítónak egyedülálló lehetőség az idén szeptemberben immár 78. alkalommal megrendezendő Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK), hiszen kiváló terep új termékeik bemutatására és a legújabb agrár innovációk feltérképezésére.


A vásárt szervező Agrármarketing Centrum által megkérdezett résztvevők – legyenek visszatérők, vagy teljesen új szereplők a vásározók között - szinte egyöntetűen állították, hogy mind szakmai, mind pedig kereskedelmi értelemben óriási lehetőség a gazdálkodóknak és agrárszakmai vállalkozásoknak a kiállítás.

2017. szeptember 20-24. között, a HUNGEXPO és a Kincsem Park területén megrendezendő 78. OMÉK-on, az ország legnagyobb és legrégebbi agrár- és élelmiszergazdasági seregszemléjén a kézműves, kistermelői termékektől kezdve az állatbemutatókig és mezőgazdasági gépekig az agrárium valamennyi vetületét megismerhetik a látogatók. A kiállítók többsége már visszatérő vendég, ám mindig vannak új jelentkezők. Az Agrármarketing Centrum arról érdeklődött, miért tartják fontosnak a kistermelők, agrárszakmai vállalkozók, hogy az OMÉK-on bemutassák termékeiket, szolgáltatásaikat.  

-  A kóstoltatásokkal, a csiperke- és laskagombás ételekkel szeretnénk megmutatni a látogatóknak, hogy milyen finom, egészséges, könnyen kezelhető és igen sokféleképpen elkészíthető alapanyag a termesztett gomba. Reméljük, hogy a személyesen megízlelt termesztett gombás ételek meghozzák az érdeklődők kedvét és szívesebben fogyasztják az egész évben frissen elérhető, termesztett gombaféléket - mondta el kérdésünkre a gombatermesztéssel foglalkozó Bio-Fungi Kft. munkatársa, Vattamány Ágnes, akik idén már negyedik alkalommal vesznek részt az OMÉK-on.

Szintén visszatérő kiállító a Kurucz Farm Kft. is, akik sertés tenyésztéssel és sertéstermékek előállításával foglalkoznak. - Azért érdemes az OMÉK-on kiállítani, mert az egyik legnagyobb mezőgazdasági kiállítás Magyarországon és mindenhol számon tartják. Nekünk az a fontos, hogy az OMÉK-on a partnereinkkel találkozzunk és élőben is lássuk az új technológiákat – beszélt a kiállítási részvétel előnyeiről Kurucz Ferenc, a hajdúsági családi vállalkozás vezetője.

Ám évről-évre számtalan új kiállító is feltűnik az OMÉK-on. A növénytermesztéssel és az olajos magvak feldolgozásával foglalkozó Agro PerfektNatura Kft. a januári Agromashexpó rendezvényen találkozott az OMÉK kiállítói felhívásával, majd rövidesen döntöttek arról, hogy termékeikkel megjelennek Magyarország legnagyobb ilyen jellegű rendezvényén. - Azért jelentkeztünk az OMÉK-ra, hogy a termékeinket megismertessük a vásár nagyközönségével. Bár van saját webáruházunk és két kereskedőház kínálatában is jelen vagyunk, úgy gondoljuk, érdemes minden lehetőséget megragadni arra, hogy minél több helyen népszerűsítsük az olajainkat. Az OMÉK azért is kitűnő lehetőség, mert itt meg is kóstolhatják termékeinket, így kiváló alkalom arra, hogy szélesebb körben megismerjenek és akár üzleti kapcsolatokat is építhessünk – nyilatkozta kérdésünkre Kissné Gregor Piroska, a karcagi székhelyű vállalkozás képviselője.

A nyírábrányi „Jacsi méze” méhészet is első alkalommal jelenik meg idén az OMÉK-on. Jacsmenik Sándor, a méhészet vezetője elmondta: azért döntöttek arról, hogy részt vesznek a kiállításon, mert az OMÉK kiváló platform a termelői méz népszerűsítésére és jó lehetőség arra, hogy felhívják a figyelmet annak egészségügyi hatásaira. A vásárra bemutató kaptárral is készülnek, amely azt jelenti, hogy egy üvegfal mögött lehet majd szemlélni a szorgos méhek munkáját – árult el részleteket a megjelenésről Jacsmenik Sándor.

www.amc.hu   
www.omek2017.hu  


NEWS ; Ipari hírek ; Agrár ; Élelmiszer ; Kiállítás, konferencia ; - OMÉK

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: